27.09.2018 | 2. SNL
Tudi za mestno prevlado

Drugoligaši se nezadržno bližajo proti koncu uvodne tretjine prvenstva, v sklopu katere bodo odigrali še dva kroga. Sedem od osmih tekem devetega kroga 2. SNL bo odigranih že v soboto. V Ljubljani bomo priča mestnemu derbiju, vodilna Nafta bo gostila Brežice, Sežanci pa bodo nadaljevanje niza napadali v Rogaški Slatini.

 

Sobota, ob 14.00: ILIRIJA 1911 - AŠK BRAVO
Sodnik: Mihael Antić
Prepoved igranja: /
Neposredni prenos: Sportklub

Dogajanje v devetem krogu 2. SNL bodo z mestnim derbijem odprli nogometaši Ilirije in Brava, ki so z zmago v zaostalem dvoboju z Dobom zasedli vrh ligaške razpredelnice. Zaostalo tekmo šestega kroga je z avtogolom odločil Luka Guček. Varovanci trenerja Dejana Grabića bodo storili vse, da tudi po šišenskem spopadu zadržijo prvo mesto in slavijo še drugič zapored. Bravovci so v sredo sicer prekinili zmagovalni post, saj so pred tem izgubili v Lendavi in remizirali s Krko. Po sistemu toplo-hladno igrajo tudi nogometaši Ilirije, ki letos še niso povezali dveh zmag. Zeleno-beli so se lahko v sedmem krogu 2. SNL pohvalili s skalpom Drave, minulo soboto pa so se praznih rok vrnili iz Postojne. Ilirija je v minuli sezoni izgubila tudi oba mestna, kdo bo boljši v soboto?

 

Sobota, ob 15.30: KALCER RADOMLJE - ANKARAN POSTOJNA
Sodnik: Dejan Vivod
Prepoved igranja: Costa Slaviero (Ankarana Postojna)

Bodo Radomljani zmagovalni niz nadaljevali tudi v dvoboju z Ankaranom Postojno? »Mlinarji« bodo v spopadu nekdanjih prvoligašev lovili že peto zaporedno zmago, z omenjeno serijo pa so se že povsem približali vrhu lestvice. Četa Nermina Bašića je v ponedeljek poln izkupiček osvojila tudi na Ptuju, v drugem polčasu sta zadela Luka Cerar in Matic Ahačič, s 14 točkami pa za vodilnim Bravom zaostajajo tri točke. Zgolj točko manj pa imajo na svojem računu Ankarančani, ki so po zaslugi Martina Doćija vknjižili še tretjo zmago, z zgolj eni porazom pa zasedajo šesto mesto. Moštvo Vlada Badžima bodo tokrat pred novim izzivom, saj v drugoligaškem prvenstvu še niso uspeli premagati sobotnega tekmeca. Radomljani so dobili kar pet od skupno šestih medsebojnih tekem. Kdo bo boljši v soboto?

 

Sobota, ob 15.30: JADRAN DEKANI - DRAVA DAKINDA PTUJ
Sodnik: Mitja Žganec
Prepoved igranja: Timotej Mate (Drava)

Trenerska rošada ni obrodila sadov. Ptujčani so v zadnjih petih krogih doživeli še tretji poraz, po Dobu in Iliriji so bili za kurente usodni še nogometaši Radomelj. Ptujčani so ob točkah izgubili še Timoteja Mateja, ki je tekmo sklenil že po pol ure igre in v soboto ne bo smel pomagati soigralcem. Nikola Jaroš, ki je na ptujski klopi, nasledil Simona Sešlarja, bo prve točke napadel na Primorskem, Štajercem pa tudi v Dekanih ne bo lahko. Jadran se po začetnih težavah dviguje, kar potrjujejo tudi rezultati, saj bo ekipa Nedžada Okčića v soboto napadla še tretjo zaporedno zmago, sicer pa četrto na zadnjih šestih srečanjih. »Pesjani« so bili v prejšnjem krogu prvič to sezono uspešni tudi v gosteh, po preobratu pa so se z zmago vrnili iz Beltincev. Se bo dekanski niz nadaljeval tudi v soboto?

 

Sobota, ob 15.30: ROGAŠKA - CHERRYBOX24 TABOR SEŽANA
Sodnik: Alen Bubek
Prepoved igranja: /
Prenos: NZS.si

V zadnjih tednih odlično kaže tudi Sežancem. Kraševci so imeli po poletnih kadrovskih rošadah nekaj preglavic v uvodu sezone, ko je moštvo Andreja Razdrha na gostovanjih s težavo nabiralo točke, a je zdaj steklo. Rdeče-črni so v sedmem krogu napolnili mrežo Biljencev, v minulem vikendu pa so dobili še en primorski spopad. Ibou Kebe je s štirimi zadetki pokopal Brice, Tabor pa pred devetim krogom prvenstva zaseda tretje mesto. Sežanci bodo v soboto gostovali v Rogaški Slatini, kjer bodo lovili četrto zaporedno zmago, a bodo imeli svojo računico tudi domači nogometaši. Slatinčani nimajo razlogov, da bi se sramovali dosedanjega izkupička, pa čeprav je tudi Ibrahim Neskić v Biljah pričakoval več od minimalnega poraza. Črno-beli so po drugem porazu sezone zdrsnili na osmo mesto, a lahko že ta konec tedna z novim presenečenjem hitro skočijo po lestvici navzgor. Lanski dvoboj v Rogaški Slatini ni ponudil zmagovalca, kdo bo boljši pred kamero NZS?

 

Sobota, ob 15.30: ROLTEK DOB - VITANEST BILJE
Sodnik: Andrej Žnidaršič
Prepoved igranja: David Frelih (Bilje)

Biljenci so v osmem krogu prvenstva presenetili ekipo Rogaške, čeprav so zadnjih 20 minut igrali brez pordečelega Davida Freliha. Edini zadetek na srečanju je padel že v uvodni fazi tekme, gostujočo mrežo je v 14. minuti srečanja zatresel Kevin Humar. Črno-beli so se razveselili še druge drugoligaške zmage, v soboto pa bodo v Dobu iskali še krstne gostujoče točke. Lahko četa Sandija Valentičiča preseneti tudi v zadnjem obdobju nerazpoložene Dobljane? »Roletarji« so na zadnjih treh krogih osvojili zgolj točko, za nameček pa so med tednom odigrali še zahtevno preizkušnjo z Bravom. Zaostalo srečanje v prestolnici je v korist Ljubljančanov odločil dobljanski branilec Luka Guček, modri pa so morali priznati še drugi poraz. Sobotna tekmeca sta se na uradnih tekmah nazadnje udarila v sezoni 2004/05, tedaj še v tretjeligaškem rangu, obe tekmi pa sta pripadli Dobu.

 

Sobota, ob 15.30: NAFTA 1903 - BREŽICE TERME ČATEŽ
Sodnik: Marko Lacković
Prepoved igranja: Luka Čagalj in Petar Turković (Brežice)

Bo Nafta po devetem krogu spet zasedala vrh razpredelnice? Lendavčani so v sredo, po zaostali tekmi Brava in Doba, vodstvo zaradi slabše razlike v doseženih in prejetih zadetkih predali Ljubljančanom. Prekmurci so se z gostovanja na Koroškem vrnili s točko, obračun s Fužinarjem ni postregel z zadetki, čeprav so v lendavskem taboru po enem od udarcev zahtevali gol, a le-ta ni bil priznan. V trdem dvoboju je z največ razburjenja postregla končnica tekme, ko je na tleh obležal Vedran Vinko, zatem izgubil tudi zavest in končal v slovenjegraški bolnišnici. Hitri Prekmurec je med tednom že vadil s soigralci, v sobotnem popoldnevu pa bo nevaren za vrata Brežic, ki bodo pod lendavskimi griči zaigrali brez Čagalja in Turkovića. Posavci bodo naslednji tekmec Nafte, ki bodo v spopadu z Brežičani zagotovo izjemno motivirani. Prav Brežice so v 28. krogu iztržile remi, ki je Lendavčane oddaljil od drugega mesta. Lahko četa Nebiha Zenelija po remiju z Dobom preseneti favorita?

 

Sobota, ob 15.30: KRKA - FUŽINAR VZAJEMCI
Sodnik: Božo Kondić
Prepoved igranja: /

Nove točke bodo lovili tudi Novomeščani in Ravenčani, ki so v prejšnjem krogu remizirali z Nafto in v žep pospravili še 12. točko. Korošci se z devetim mestom nahajajo na vrhu spodnjega doma prvenstva, tik za Fužinarjem pa najdemo Dolenjce, ki so sicer zbrali dve točki manj. Prav Krka je glede na lanske predstave eno od razočaranj začetka sezone, v zadnjem času pa v oči bode tudi niz brez zmage. Le-ta se je po dvoboju z Bravom podaljšal na pet tekem, pa čeprav je Krka v Ljubljani kar dvakrat vodila. Gola Mihe Kostanjška in Kima Dohyuna nista zadostovala za tretjo zmago, Krka je še četrtič to sezono zgolj remizirala. Tretji neodločen izid so vknjižili nogometaši Fužinarja, ki točke precej lažje nabirajo na domači zelenici. Ravenčani so s treh gostovanj prinesli tri točke, potem ko so pred dnevi slavili v Dobu, spomladi pa so v Novem mestu ostali brez točk. Kdo se bo veselil v soboto?

 

Nedelja, ob 15.30: BRDA - BELTINCI
Sodnik: Darjan Kovačič
Prepoved igranja: Borut Lukač in Patrik Raduha (Beltinci)

Zadnja, sicer edina nedeljska tekma devetega kroga 2. SNL bo odigrana v Vipolžah. Brici bodo pričakali oslabljene Beltince, ki so v spopadu z Jadranom vodili do 80. minute, nato pa ostali praznih rok. Primorci so s popolnim preobratom prišli do polnega izkupička, Zlatko Gabor pa je pred zahtevnim in izjemno pomembnim gostovanjem v Goriških Brdih ostal brez Boruta Lukača in Patrika Raduhe. Prekmurci bodo po dveh porazih iskali nove točke, za zdaj so pri desetih, zgolj dve pa so v osmih krogi nabrali Brici. »Vinarji« so sredi serije štirih porazov, nazadnje so klonili tudi v Sežani, čeprav so se z dvema goloma Matica Marciusa povsem približali, nato pa prejeli še četrti gol in vnovič ostali praznih rok. Brici ostajajo pri dveh točkah, zmaga pa je skorajda nujno zlo, saj se tekmeci počasi že oddaljujejo.

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si
Grafika: NZS

SORODNE NOVICE

  • 18.04.2024 | 2. SNL
    Pred drugoligaši še pet krogov
    Še pet krogov nas loči do zaključka letošnjega drugoligaškega prvenstva, boj za vrh lestvice pa se znova zapleta. Nafta po dveh porazih gostuje v Biljah, drugouvrščeni Beltinci pa se bodo pred kamerami Sportkluba že v petek pomerili s Krko.
  • 14.04.2024 | 2. SNL
    Triglav ustavil nalet Gorice, po Taboru do zmage tudi Ilirija
    Nogometaši Tabora so se na Portovalu veselili tretje zmage v nizu, do zmage pa je prišla tudi Ilirija, ki je bila na svojem igrišču boljša od Fužinarja. Triglav je ustavil nalet Gorice, Bistrica je remizirala s Primorjem, Beltinčani pa so se z zmago v Slovenskih Konjicah povsem približali vodilni Nafti, ki je izgubila z Grosupeljčani.
  • 11.04.2024 | 2. SNL
    Kranjčani izzivajo Goričane, vodilna Nafta gosti Grosupeljčane
    Drugoligaši bodo med petkom in nedeljo odigrali tekme 25. kroga. Kamere Sportkluba bodo v Novi Gorici, kjer bo Triglav izzval Gorico, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Bistrice in Primorja. Vodilna Nafta bo po porazu v Tolminu gostila Brinje.
  • 07.04.2024 | 2. SNL
    Nafta klonila v Tolminu, Gorica, Beltinci in Primorje spet bližje
    Goričani, Beltinčani in Ajdovci so s kompletom točk izkoristili priložnost, da se približajo vodilnim Lendavčanom, ki so v sobotnem popoldnevu izgubili v Tolminu.
  • 05.04.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta v Tolminu
    Drugoligaše do zaključka prvenstva loči še sedem krogov, trenutno pa najbolje kaže Nafti, ki bo v soboto gostovala v Tolminu. Primorsko-prekmurski obračun si boste lahko ogledali v prenosu na spletni strani NZS.
  • 31.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi Nafti, Gorica z novo zmago ujela Beltince
    Goričani so zmagovalno serijo podaljšali v Slovenski Bistrici, Primorje pa je v sosednjih Slovenskih Konjicah iztržilo točko. Avtogol je odločil prekmurski derbi Nafte in Beltinčanov, pred 2.200 gledalci so po avtogolu gostov slavili Lendavčani, ki imajo zdaj sedem točk naskoka pred zasledovalci.
  • 28.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi vodilnih drugoligašev v Lendavi
    Drugoligaši marčevski spored preizkušenj zaključujejo s 23. krogom, vrhunec katerega bo prekmurski derbi vodilnih klubov 2. SNL. Lendavčani bodo Beltinčane gostili v sobotnem večeru, obračun prve in druge ekipe prvenstva bodo pospremile tudi kamere Sportkluba.
  • 25.03.2024 | 2. SNL
    Prvi štirje do nove zmage
    Vodilni Lendavčani so Sežancem zabili štiri zadetke, nove zmage so se razveselili tudi Goričani, ki so bili boljši od Krke, Beltinčani pa so premagali Velenjčane. Tekma v Kranju je bila prekinjena v 77. minuti, Primorje je dobilo nedeljski dvoboj z Dekani.
  • 21.03.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta na Kras, v prenosu dvoboj Kranjčanov in Grosupeljčanov
    Drugoligaši tudi med pestrim reprezentančnim sporedom tekem nadaljujejo s tekmovanjem. Vodilna Nafta bo s petkovim gostovanjem na Krasu odprla 22. krog prvenstva, v prenosu na spletni strani NZS pa si boste lahko ogledali sobotno tekmo Kranjčanov in Grosupeljčanov.
  • 17.03.2024 | 2. SNL
    Nafta ugnala tretje Primorje in utrdila vodstvo
    Nogometaši Nafte so se z zmago proti tretjemu Primorju utrdili na vrhu lestvice 2. SNL. Beltinčani so namreč remizirali v Biljah, pomembne zmage pa so se v Slovenskih Konjicah razveselili Goričani.

DELI NA