24.03.2022 | U18
Tudi v drugo boljši od Azerbajdžana

Slovenska reprezentanca do 18 let je na drugi prijateljski tekmi v Nacionalnem centru Brdo premagala selekcijo Azerbajdžana z 2:1. (1:0).

Prijateljska tekma U18:

Slovenija – Azerbajdžan 2:1 (1:0)

Strelci: Puconja 45+1', Maksimović 86'; Akhundzada 56'
Rumeni kartoni: Puconja, Černe, Rotar, Maksimović; Suleymanli, Safarov, Akhundzada, Ramazanov.
Rdeči kartoni: /

Slovenija: Dermastija, Kerezović, Satler, Trdin, Ivanšek, Puconja, Kljun, Lorber, Krupič, Milič, Pahić Kamenšek. Igrali so še: Čeferin, Černe, Rotar, Sitar, Tomažin, Zulić.
Azerbajdžan: Hasanov, Abdullayev, Abbasov, Ramazanov, Suleymanli, Aghayev, Alyev, Akhundzada, Guliyev, Safarov, Suleymanov. Igrali so še: Aghayarov, Rashidov, Suleymanli.

Slovenska reprezentanca do 18 let je tudi na drugi prijateljski tekmi z Azerbajdžanom v Nacionalnem nogometnem centru Brdo vknjižila zmago. Naši fantje so tokrat še bolj pogumno krenili v tekmo, kot na torkovem obračunu in si priigrali nekaj lepih priložnosti za vodstvo v prvem delu igre. Do prednosti so prišli šele v prvi minuti sodnikovega dodatka prvega polčasa, ko je Gal Puconja spretno prišel do strela na desni strani kazenskega prostora in z diagonalnim udarcem neubranljivo zaključil. To je bil lep zadetek Slovenije, ki je kronala premoč v prvem delu.

Obetaven je bil tudi začetek drugega polčasa. V 53. minuti je z natančnim in močnim strelom izven kazenskega prostora poskušal Edvin Krupič, vendar je vratar Azerbajdžana žogo s skrajnimi močmi odbil v kot. Tri minute kasneje pa veselje na drugi strani. Azerbajdžanci so poslali dolgo žogo na polovico Slovenije, ki je naši fantje niso uspeli ukrotiti, tako da se je do nje dokopal spretni Akhundzada in poravnal rezultat. Azerbajdžanci so po izenačenju nekoliko pritisnili proti slovenskim vratom, a je naša obramba ostala dovolj zbrana. Zanimivo je bilo tudi v končnici obračuna, ki je pripadla Slovencem. Najprej je lepo priložnost zapravil Gašper Černe, ki se je znašel sam pred Hasanovom, v 86. minuti pa je končni rezultat tekme z natančnim strelom postavil Tihomir Maksimović.

Anton Žlogar, selektor Slovenije: »Naša zmaga je zaslužena. Imeli smo popolno kontrolo nad tekmo vse do prejetega zadetka. Priigrali smo si veliko število priložnosti, žal pa nato prejeli zadetek, ki je vodil v obdobje raztrgane igre. V končni smo se nato spet zbrali, prišlo dodo priložnosti, dosegli zadetek in zasluženo zmagali. Čestitam fantom za zmago. Vsaka zmaga na evropskem prizorišču nekaj šteje.«

Tekst: MKo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

 • 09.06.2022 | U18
  V Čatežu premagali Severno Makedonijo
  Reprezentanca Slovenije do 18 let je junijske priprave sklenila z zmago. Izbranci selektorja Antona Žlogarja so v Čatežu s 3:0 premagali Severno Makedonijo, še na tretji tekmi pa so svojo mrežo ohranili nedotaknjeno.
 • 07.06.2022 | U18
  Na drugi tekmi s Poljaki brez zadetkov
  Reprezentanci Slovenije in Poljske do 18 let sta v Krškem odigrali še drugo prijateljsko srečanje. Po slovenski zmagi na prvi tekmi tokratni obračun ni dal zmagovalca, ekipi sta se razšli z začetnim rezultatom.
 • 01.06.2022 | U18
  V Krškem premagali Poljsko
  Junijski termin za reprezentančno akcijo izkorišča tudi izbrana vrsta Slovenije do 18 let. Četa Tončija Žlogarja je v Krškem odigrala prvo od treh tekem in z 2:0 premagala reprezentanco Poljske.
 • 25.05.2022 | U18
  Žlogar izbral za prijateljski turnir
  Slovenska reprezentanca do 18 let bo med 1. in 9. junijem sodelovala na mednarodnem prijateljskem turnirju. Selektor Tonči Žlogar je v ta namen selekcioniral reprezentanco letnikov 2004 in mlajših, ki se bo dvakrat pomerila z izbrano vrsto Poljske, enkrat pa s Severno Makedonijo.
 • 22.03.2022 | U18
  V končnici do zmage nad Azerbajdžanom
  Slovenska reprezentanca do 18 let je v Nacionalnem nogometnem centru Brdo premagala izbrano vrsto Azerbajdžana z 1:0 (0:0).
 • 15.03.2022 | U18
  Dvakrat z Azerbajdžanom
  Reprezentanca Slovenije do 18 let se bo v nedeljo zbrala na nekajdnevnih pripravah, v sklopu katerih bo odigrala dve prijateljski tekmi z azerbajdžanskimi vrstniki.
 • 12.11.2021 | U18
  Na drugi tekmi boljši Slovaki
  Slovenska reprezentanca do 18 let je v Kranjski Gori odigrala drugO prijateljsko tekmo z izbrano vrsto Slovaške. Varovanci Tončija Žlogarja so tokrat klonili z 0:3.
 • 10.11.2021 | U18
  Tavares odločil prvi spopad s Slovaško
  Reprezentanca do 18 let, ki jo vodi Anton Žlogar, je v Kranjski Gori odigrala prvo od dveh prijateljskih tekem s slovaškimi vrstniki. Zanimiv obračun je z golom v končnici odločil Marcos Tavares mlajši. 
 • 04.11.2021 | U18
  Dvakrat s Slovaško
  Slovenska reprezentanca do 18 let bo v začetku novembra v Kranjski Gori odigrala prijateljski tekmi s Slovaško.

DELI NA