02.05.2023 | 2. SNL
Tudi drugoligaši med tednom

Pred drugoligaši so le še trije krogi, 28. bo odigran že med tednom. Vodilna kluba v sredo gostujeta na Primorskem, Rogaška v Ajdovščini, Aluminij pa v Biljah. Na spletni strani NZS boste lahko spremljali obračuna za tretje mesto med Krko in Ilirijo.

Sreda, ob 17.00: PRIMORJE EMUNDIA - ROGAŠKA
Sodnik: Mateo Tozan
Prepoved igranja: Toni Lun Bončina in Leonardo Principe (Primorje)

Kot že zapisano, bosta vodilna kluba 2. SNL v sredo gostovala na severu Primorske, Slatinčani bodo novo zmago napadali v prestolnici burje. Prvouvrščena ekipa prvenstva se v obračun s Primorjem podaja z dobro popotnico, varovanci Oskarja Drobneta so konec tedna na domačem igrišču premagali Bilje. Pot do treh točk sta tlakovala Nejc Gradišar in Matic Marcius, zmaga pa je bila potrjena po golu Andreja Pavlovića. Ajdovci, ki so na zadnji domači tekmi po preobratu premagali Krčane, so se iz Ljubljane vrnili brez točk, tesno so izgubili z Ilirijo. Primorje z Lendavčani, Grosupeljčani in Biljenci tvori četverico s 34 točkami na sredini lestvice, kako dobro se bodo zoperstavili Rogaški?

 

Sreda, ob 17.00: VITANEST BILJE - ALUMINIJ
Sodnik: Amel Begić
Prepoved igranja: Miha Žejen (Bilje) ter Rok Frešer (Aluminij)

Tudi za Biljence velja, da v zaključku sezone ne morejo veliko pridobiti, saj omenjena četverica klubov na sredini lestvice za petimi Beltinci zaostaja že šest točk. Lahko pa, tako kot Ajdovci, tudi ekipa trenerja Dominika Beršnjaka vpliva na bitko za vrh lestvice. Črno-beli iz Dolince pred dnevi niso uspeli odščipniti točk Rogaški, jim lahko na domači zelenici uspe proti Aluminiju? Kidričani v Bilje prihajajo po zmagi v obračunu z Dobom, mrežo katerega je že v prvem polčasu trikrat zatresel Nik Marinšek. Kapetan rdečih je mrežo gostov načel v 16. minut, nato pa je potreboval vsega osem minut, da se je med strelce vpisal še dvakrat. Konjičan v dresu Aluminija se je tako znova močno približal Mateju Poplatniku, ki ima na vrhu ligaške lestvice strelcev dva gola prednosti, v polno je meril 21-krat.

 

Sreda, ob 17.00: BELTINCI KLIMA TRATNJEK - TRIGLAV KRANJ
Sodnik: Uroš Rađević
Prepoved igranja: /

Na prekmurski ravnici se bosta spopadli ekipi Beltincev in Triglava. Kranjčani so v zadnjem dvoboju proti Bistrici še drugič zapored zapravili vodstvo, po preobratu za 2:3 pa so točke odšle na Štajersko. Še lepšo prednost so v prekmurkem derbiju z Nafto priigrali Beltinčani, a se je Nafta po zadetkih Vita Štrakla in Jana Bruna Kralja pobrala ter prišla do hitrega izenačenja. Četa Damjana Gajserja kljub remiju ostaja čvrsto na petem mestu, tri kroge pred koncem sezone pa ima pred zasledovalci šest točk naskoka. Še točko več znaša prednost Triglava na 14. mestu lestvice, Gorenjci pa lahko obstanek v 2. SNL matematično potrdijo že v sredo. Če bodo orli Beltince zapuščali z zmago, se v četrtek niti ne bodo obremenjevali s tekmama Doba in Krškega.

 

Sreda, ob 17.00: KETY EMMI & IMPOL BISTRICA - FUŽINAR VZAJEMCI
Sodnik: Božo Kondić
Prepoved igranja: Kristjan Irmančnik (Fužinar)

V sredinem sporedu bo odigrana še tekma Bistrice in Fužinarja, ki sta si že zagotovila zadostno zalogo pred zadnjeuvrščenima kluboma 2. SNL. Bistričani so novo drugoligaško sezono potrdili z zmago v Kranju, do katere so prišli po dveh preobratih. Nino Kukovec je sicer zadel za vodstvo Štajercev, domačini pa so v drugem polčasu z dvema enajstmetrovkama Verona Šalje prišli do vodstva, ki pa ga je v 90. minuti izničil Tim Ciganović, v tretji minuti sodniškega dodatka pa je za slavje Bistričanov zadel še Rok Maher. Fužinar je ob povratku na Ravne remiziral z Rudarjem, čeprav je v obračunu z Velenjčani dvakrat povedel z goloma Josipa Sušića in Barnabasa Nemetha. Oktobra na Koroškem ni bilo zmagovalca, kdo bo uspešnejši v sredo?

 

Četrtek, ob 17.00: KRŠKO - RUDAR VELENJE
Sodnik: Jure Žagar
Prepoved igranja: Olamba Shimba (Krško) ter Boško Bošković (Rudar)

Kaj lahko se zgodi, da bodo Krčani še nekaj časa objokovali zapravljeno prednost v Ajdovščini, kjer so vodili z dvema goloma. V zadnjem dvoboju s Krko je bilo sicer prav obratno, saj so Novomeščani vodili z 2:0, Posavci pa so nato po zaslugi Tomislava Hanžeka in Žige Jurečiča iztržili točko. To kljub vsemu ni bilo kaj prida v pomoč, saj Krško tri kroge pred koncem sezone za rešilnimi mesti zaostaja debelih sedem točk. Krčani bi za obstanek potrebovali praktično idealen scenarij s tremi zmagami, Kranjčani pa ne bi smeli osvojiti več kot točke. Če imajo Krčani še upanje, bo znano že po četrtkovi tekmi z Rudarjem, ki s Krčanom Adnanom Zildžovićem v mesto ob Savi prihaja neobremenjen. Deset točk prednosti zagotavlja miren zakjuček sezone, s katero pa v Šaleški dolini tako ali tako ne morejo biti ravno zadovoljni.

 

Četrtek, ob 17.00: ROLTEK DOB - BRINJE GROSUPLJE
Sodnik: Denis Halilović
Prepoved igranja: Albert Račić (Dob) ter Anže Šparovec (Brinje)

Za Dobljane velja podoben zapis kot za Krčane, saj so tudi modri tri kroge pred koncem v sila zahtevnem položaju. Zaostanek Doba je še točko večji, zdi pa se, da lahko zasedbo zdajšnjega stratega Darka Birjukova, ki je vodenje moštva prevzel pozimi, reši le še administrativni scenarij, če bo kdo od drugoligašev ostal brez tekmovalne licence. Na to se Dobljani v preteklih obračunih zagotovo niso zanašali, a točk ni in ni. Štirje zaporedni porazi so le še znižali raven samozavesti. Prav nasprotno velja za Grosupeljčane, ki jih lahko uvrstimo med najlepša presenečenja pomladi. Ekipa Gorana Markovića je bila še pozimi z Dobom in Krškim pri dnu lestvice, z odičnim nizom rezultatov v nadaljevanju prvenstva pa se je povzpela že vse do sredine lestvice. Brinje so v prejšnjem krogu, v dvoboju z Dekani, vpisale še prvi remi v nadaljevanju sezone.

 

Četrtek, ob 17.00: JADRAN DEKANI - NAFTA 1903
Sodnik: Blaž Bezjak
Prepoved igranja: Žan Kumer in Zoltan Gergö (Nafta)

Dekančani so v Grosupljem na svoj račun dodali že 13. neodločeni rezultat, kar je največ med vsemi klubi 2. SNL. Primorcem v tem pogledu z desetimi remiji sledijo zgolj Velenjčani, Ajdovci in Novomeščani, ki so kar šestkrat remizirali v zadnjih sedmih krogih. Lahko Jadran v zadnjih treh krogih še obogati svoj izplen remijev? Naslednji tekmec primorskega drugoligaša bo Nafta, ki se na najdaljše gostovanje sezone odpravlja po točki v prekmurskem spopadu z Beltinci. Modri iz Lendave so ob debiju Juliana Jennerja, ki je v začetku tedna nasledil trenerja Gaborja Boera, že zaostajali za dva gola, nato pa so v razmaku treh minut prišli do izenačenja. Najprej je v polno meril Mirsad Sulejmanović, izid pa je poravnal Blaž Urh.

 

Četrtek, ob 17.00: KRKA - ILIRIJA 1911
Sodnik: Matej Čontala
Prepoved igranja: /
Neposredni prenos: NZS.si

Krka je po kar šestih remijih na zadnjih sedmih tekmah izpadla iz boja za drugo mesto, še več, Dolenjci so po skromnem nizu ogrozili tudi tretje mesto. Ilirija se je s tremi zaporednimi zmagami približala na zgolj točko zaostanka, Ljubljančani pa bodo imeli v četrtek priložnost, da se prav v Novem mestu zavihtijo pred Krko. Le-to je po tekmi v Krškem, kjer so farmacevti zapravili dva gola prednosti, zapustil Mario Carević, ki sicer ni imel ustrezne trenerske licence. Ljubljančani so se nove zmage veselili v domačem obračunu s Primorjem, srečanje z Ajdovci pa je s prvencem v 2. SNL odločil mladinec Yzer Zyberi. Ljubljančani so se jeseni veselili z goloma Dominika Ivkića in Mateja Poplatnika, kdo bo uspešnejši v četrtek?

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 18.04.2024 | 2. SNL
    Pred drugoligaši še pet krogov
    Še pet krogov nas loči do zaključka letošnjega drugoligaškega prvenstva, boj za vrh lestvice pa se znova zapleta. Nafta po dveh porazih gostuje v Biljah, drugouvrščeni Beltinci pa se bodo pred kamerami Sportkluba že v petek pomerili s Krko.
  • 14.04.2024 | 2. SNL
    Triglav ustavil nalet Gorice, po Taboru do zmage tudi Ilirija
    Nogometaši Tabora so se na Portovalu veselili tretje zmage v nizu, do zmage pa je prišla tudi Ilirija, ki je bila na svojem igrišču boljša od Fužinarja. Triglav je ustavil nalet Gorice, Bistrica je remizirala s Primorjem, Beltinčani pa so se z zmago v Slovenskih Konjicah povsem približali vodilni Nafti, ki je izgubila z Grosupeljčani.
  • 11.04.2024 | 2. SNL
    Kranjčani izzivajo Goričane, vodilna Nafta gosti Grosupeljčane
    Drugoligaši bodo med petkom in nedeljo odigrali tekme 25. kroga. Kamere Sportkluba bodo v Novi Gorici, kjer bo Triglav izzval Gorico, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Bistrice in Primorja. Vodilna Nafta bo po porazu v Tolminu gostila Brinje.
  • 07.04.2024 | 2. SNL
    Nafta klonila v Tolminu, Gorica, Beltinci in Primorje spet bližje
    Goričani, Beltinčani in Ajdovci so s kompletom točk izkoristili priložnost, da se približajo vodilnim Lendavčanom, ki so v sobotnem popoldnevu izgubili v Tolminu.
  • 05.04.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta v Tolminu
    Drugoligaše do zaključka prvenstva loči še sedem krogov, trenutno pa najbolje kaže Nafti, ki bo v soboto gostovala v Tolminu. Primorsko-prekmurski obračun si boste lahko ogledali v prenosu na spletni strani NZS.
  • 31.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi Nafti, Gorica z novo zmago ujela Beltince
    Goričani so zmagovalno serijo podaljšali v Slovenski Bistrici, Primorje pa je v sosednjih Slovenskih Konjicah iztržilo točko. Avtogol je odločil prekmurski derbi Nafte in Beltinčanov, pred 2.200 gledalci so po avtogolu gostov slavili Lendavčani, ki imajo zdaj sedem točk naskoka pred zasledovalci.
  • 28.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi vodilnih drugoligašev v Lendavi
    Drugoligaši marčevski spored preizkušenj zaključujejo s 23. krogom, vrhunec katerega bo prekmurski derbi vodilnih klubov 2. SNL. Lendavčani bodo Beltinčane gostili v sobotnem večeru, obračun prve in druge ekipe prvenstva bodo pospremile tudi kamere Sportkluba.
  • 25.03.2024 | 2. SNL
    Prvi štirje do nove zmage
    Vodilni Lendavčani so Sežancem zabili štiri zadetke, nove zmage so se razveselili tudi Goričani, ki so bili boljši od Krke, Beltinčani pa so premagali Velenjčane. Tekma v Kranju je bila prekinjena v 77. minuti, Primorje je dobilo nedeljski dvoboj z Dekani.
  • 21.03.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta na Kras, v prenosu dvoboj Kranjčanov in Grosupeljčanov
    Drugoligaši tudi med pestrim reprezentančnim sporedom tekem nadaljujejo s tekmovanjem. Vodilna Nafta bo s petkovim gostovanjem na Krasu odprla 22. krog prvenstva, v prenosu na spletni strani NZS pa si boste lahko ogledali sobotno tekmo Kranjčanov in Grosupeljčanov.
  • 17.03.2024 | 2. SNL
    Nafta ugnala tretje Primorje in utrdila vodstvo
    Nogometaši Nafte so se z zmago proti tretjemu Primorju utrdili na vrhu lestvice 2. SNL. Beltinčani so namreč remizirali v Biljah, pomembne zmage pa so se v Slovenskih Konjicah razveselili Goričani.

DELI NA