Tudi Radomlje do prve zmage

Domžale - Kalcer Radomlje 0:2 (0:0)

* Športni park, gledalcev 300, sodniki: Kovačič (Grosuplje), Povšnar (Zagorje ob Savi) in Zupančič (Moravče).
* Strelca: 0:1 Janković (54.), 0:2 Nunić (89.).
* Domžale: Milić, Repas, Širok, Halilović, Kombi (od 46. Balkovec), Horvat, Dobrovoljc, Majer, Žinko (od 57. Alvir), Mance (od 46. Vuk), Batrović.
* Kalcer: Ivačič, Zukić, Karamatič, Barukčić, Nunić, Cerar (od 89. Gajić), Šipek (od 68. Kovjenić), Janković (od 78. Primc), Balić, Lidjan, Jazbec.
* Rumena kartona: Lidjan, Balić.
* Rdeči karton: /.

Radomljani so v sosedskem derbiju pripravili pravo senzacijo. Zanesljivo zadnjeuvrščena ekipa, ki v dosedanjih 18 krogih še ni zmagala, je tokrat ugnala domžalske sosede, tretjeuvrščene na lestvici, ki so lovili četrto zaporedno zmago in sedmo iz sedmih dvobojev z Radomljami. Toda izbranci Simona Rožmana so tokrat zatajili, a še vedno trdno držijo tretje mesto.

Prvi polčas sosedskega obračuna se je končal brez zadetkov. Po pričakovanju so večkrat poskušali Domžalčani, imeli tudi žogo nekaj več v svoji posesti, a posebej nevarni domači niso bili. V drugi minuti je bil Veljko Batrović sam pred Aljažem Ivačičem na levi strani, toda vratar gostov je njegov poskus obranil.

Sledilo je kar nekaj domžalskih nenatančnih strelov, v 25. minuti pa so nase opozorili tudi Radomljani. Kristijan Šipek je sprožil iz bližine, Dejan Milić pa je žogo odbil čez prečko. Po kotu je domači čuvaj mreže obranil še strel Filipa Jankovića.

Prav Janković pa je bil tisti, ki je spremenil začetni izid. V 54. minuti je namreč v kazenskem prostoru po podaji Marka Nunića premagal domačega vratarja Milića. Pet minut pozneje so bili nevarni še domači, a je Batrović z desetih metrov meril malce previsoko.

V zadnjih minutah so gostitelji pritiskali, toda ni jim uspelo prebiti gostujoče obrambe. Zato pa je gostom še enkrat uspelo prelisičiti domačo. V 89. minuti so Radomljani poslali dolgo žogo na polovico Domžal, pred vrati se je dobro znašel Marko Nunić, ki je zadel za končnih 2:0.

Domžalčani bodo v 20. krogu v nedeljo gostovali v Krškem, Radomljani pa bodo gostili Olimpijo.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 29.11.2016 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Domžale - Kalcer Radomlje
    Domžalčani v tretjo četrtino Prve lige Telekom Slovenije vstopajo z novim občinskim derbijem. Radomljani po povratku med prvoligaše še vedno čakajo na prvo zmago, a v šestih derbijih Domžalam še niso uspeli zabiti zadetka. Kako bo v sredinem večeru?

DELI NA