Tudi Olimpija do prve zmage

Olimpija Ljubljana - Domžale 3:2 (3:1)

* Stadion Stožice, sodniki: Šmajc, Pospeh, Smej.
* Strelci: 1:0 Ivanović (4./11 m), 1:1 Pišek (8.), 2:1 Ivanović (19.), 3:1 Bosić (29.), 3:2 Vuklišević (72.).
* Olimpija: Frelih, Pavlović, Perković (od 82. Ljaskov), Korun, Andrejašič, Caimacov, Elšnik, Čekiči (od 77. Ostrc), Bosić (od 77. Kurež), Ivanović (od 86. Blagaić), Vombergar.
* Domžale: Sorčan, Sikošek (od 61. Sikimić), Makovec, Vuklišević, Žinič, Husmani, Svetlin (od 74. Mujan), Pišek, Ibričić, Kolobarić, Podlogar (od 74. Käit).
* Rumeni kartoni: Vombergar, Caimacov, Elšnik; Pišek.
* Rdeči karton: /.

Olimpija je tekmo z Domžalami pričakala z nizom sedmih tekem brez zmage v domači ligi, upoštevajoč še prejšnjo sezono. Tudi sama igra v prejšnjih tekmah ni bila spodbudna, a izbranci Dina Skenderja so tokrat pokazali malce boljši obraz in tudi po zaslugi dveh zadetkov Đorđeja Ivanovića prišli do prve zmage v sezoni. Na drugi strani so Domžalčani prekinili niz dveh zmag oziroma treh tekem brez poraza v ligi.

Olimpija je dvoboj proti Domžalam igrala brez kaznovanega Mirala Samardžića, pri Domžalah pa so zaradi poškodb in drugih vzrokov manjkali Marco Da Silva, Arnel Jakupović, Tilen Klemenčič, Slobodan Vuk, Žiga Repas, Sven Šoštarič Karič in Jošt Urbančič.

Ljubljančani so povedli že v četrti minuti, ko je Đorđe Ivanović unovčil najstrožjo kazen, ki jo je zaradi domnevnega odrivanja Endrija Čekičija (ta si tako kot Nejc Vidmar in Ante Vukušić želi zapustiti klub) zakrivil Andraž Žinič.

V naslednjem napadu je bil blizu izenačenja Dario Kolobarić, a mu iz bližine iz težkega položaja ni uspelo žoge usmeriti v mrežo. So pa Domžalčani izenačili v osmi minuti, ko je z volejem z enajstih metrov zadel Janez Pišek.

Nova lepa priložnost je sledila v 12. minuti, poskusil je Čekiči v kazenskem prostoru, izkazal pa se je Grega Sorčan. Je pa slednji spet klonil v 19. minuti. Timi Max Elšnik je lepo podal v kazenski prostor z leve strani, Ivanović pa je povsem neoviran z glavo zadel za 2:1.

Deset minut pozneje pa nov zadetek Ljubljančanov, po podaji z leve strani Senijadu Ibričiću ni uspelo izbiti žoge, z glavo jo je podaljšal do spretnega Radivoja Bosića, ki je zadel iz bližine.

Uvod drugega polčasa ni bil tako razburljiv, Matej Podlogar je po uri igre poskusil v kazenskem prostoru iz težkega položaja, a zadel le zunanji del mreže.

V 72. minuti pa so Domžalčani zmanjšali zaostanek, po kotu in izbiti žogi je močno sprožil Pišek, žoga pa je končala pred vrati in nogami Damjana Vukliševića, ki jo je le še potisnil v mrežo.

V 85. minuti je imel izjemno priložnost za izenačenje Kolobarić, Žiga Frelih pa je pravočasno reagiral in blokiral strel. Štiri minute pozneje pa je pri Olimpiji Uroš Korun za malo zgrešil cilj s prostega strela.

Olimpija bo v 6. krogu v nedeljo gostovala v Mariboru, Domžale pa bodo dan prej gostile Gorico.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 25.09.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Olimpija - Domžale
    Leteče Domžalčane v nedeljo čaka obračun z Olimpijo, ki v tej sezoni ne blesti. Kakšno tekmo bomo videli v Stožicah?

DELI NA