18.03.2019 | A
Trojica na Brdo z zadetkom

Članska izbrana vrsta danes pričenja priprave na uvodni tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo. Matjaž Kek bo na Brdu pri Kranju pozdravil tudi Josipa Iličića, Andraža Šporarja in Roberta Berića, ki so se ob koncu tedna vpisali med strelce.

Andraž Šporar je po tekmi premora nadaljeval pohod do naziva kralja strelcev slovaškega prvenstva. Reprezentančni napadalec se je v dvoboju s Seredom podpisal pod 20. ligaški zadetek v letošnji sezoni, Slovan pa je tudi z njegovo pomočjo vknjižil zanesljivo zmago. Šporar je deset minut pred zadnjim žvižgom postavil končni izid 1:4, omeniti pa velja tudi to, da je za prvi zadetek gostov podal Kenan Bajrić.

Še višje zmage so se razveselili nogometaši St. Etienna, ki so v Caenu slavili z 0:5. Robert Berić je tekmo pričel v začetni enajsterici, sredi prvega polčasa pa je podvojil gostujočo prednost. Krčan je v letošnji sezoni dosegel pet zadetkov, tri v zadnjih dveh mesecih. St. Etienne z novo zmago diha za ovratnik četrtemu Marseillu, slabše pa kaže 15. Nantesu. Rene Krhin ni bil v kadru ekipe, ki je tesno klonila pri Rennesu.

Z novim zadetkom v svoji statistiki se v reprezentančno bazo seli tudi Josip Iličić, ki je Atalanti pomagal do točke v obračunu s Chievom. Gorenjski vezist je v 55. minuti izničil prednost Verončanov, zelenico pa je zapustil v 77. minuti. Atalanta je zdrsnila na sedmo mesto lestvice, Iličić pa si z devetimi goli deli 11. mesto ligaške razpredelnice strelcev.

V 28. krogu Serie A se je do pomembne zmage dokopal tudi SPAL Jasmina Kurtića, ki je pred svojimi navijači premagal Romo. Ekipi je do točk pomagal tudi Kurtić, ki je bil zamenjan deset minut pred koncem srečanja. SPAL se je s šesto zmago povzpel na 15. mesto, Sampdoria Vida Belca pa je deveta. Mariborčan sicer ni sodeloval pri novi zmagi kluba iz Genove, modri so v dvoboju osmih golov s 3:5 ugnali Sassuolo. Jure Balkovec je v Serie B iztržil točko, Verona je remizirala z Ascolijem, Belokranjec je igral do sredine drugega polčasa.

Uspešni tedni so tudi za Jonom Gorencem Stankovičem, ki po poškodbi kolena navdušuje navijače Huddersfielda. Otrok Domžal se bo s soigralci resda poslovil od angleške elite, saj se s 14 točkami nahaja na dnu lestvice. Za Gorenca Stankoviča je najpomembnejše dejstvo, da redno igra med najboljšimi angleškimi klubi, saj je v začetni enajsterici pričel še četrto zaporedno tekmo. Obračun v Londonu je s 4:3 pripadel West Hamu.

Nič kaj prijetni dnevi pa niso za Janom Oblakom. Škofjeločan se v izbrano vrsto vrača po bolečem porazu v osmini finala UEFA Lige prvakov, saj so Madridčani v povratnem dvoboju z Juventusom zapravili dva gola prednosti. Oblaka je trikrat premagal Cristiano Ronaldo. Atletico je za nameček pokleknil še v domačem prvenstvu, saj je v Bilbau doživel četrti ligaški poraz, vodilna Barcelona pa je prednost povišala na deset točk. Oblak je klonil dvakrat.

Brez evropskega napredovanja je ostal tudi Petar Stojanović, ki je v Lizboni branil minimalno zmago s prve tekme. Benfica je po polurnem podaljšku prišla do preobrata in zmage, Stojanović pa je tekmo sklenil v 104. minuti, pri izidu 2:0, ko si je zaradi protestov prislužil dva rumena kartona. Zagrebčani so bili uspešnejši na domači fronti, v Veliki Gorici so po dveh enajstmetrovkah slavili z 1:2, a Stojanovića ni bilo v kadru. Dinamo sicer koraka proti novemu naslovu, pred drugo Rijeko ima kar 17 točk naskoka.

Od evropskih tekmovanj se je poslovil tudi kijevski Dinamo, ki je brez obolelega Benjamina Verbiča izgubil tudi povratno tekmo s Chealsejem. Londončani so v Kijevu zabili še pet zadetkov in napredovali s skupnim izidom 8:0. Verbič se je na igrišča vrnil ob koncu tedna, ko je v Donecku odigral zaključek tekme z Olimpikom, ki ga je Dinamo premagal z 1:2.

Prvo ligo Telekom Slovenije bodo predstavljali trije nogometaši, po Luki Zahoviću in Adamu Gnezdi Čerinu je naknadni vpoklic prejel tudi Grega Sorčan. Vratar Gorice bo zamenjal poškodovanega Luko Kotnika, na rodno Gorenjsko pa se bo odpravil dobre volje, saj je s soigralci prekinil niz sedmih porazov. Goričani so s 4:0 premagali Domžale, v dresu katerih je celotno tekmo odigral tudi Gnezda Čerin, sicer najmlajši člen reprezentančne zasedbe. Zahović ostaja pri 11 ligaških zadetkih, mreže se v derbiju z Olimpijo niso zatresle, Maribor pa je ohranil deset točk prednosti.

Naknadno vabilo v izbrano vrsto je prejel tudi Andraž Struna, ki bo zamenjal Nejca Skubica. Član ciprskega se bo v Slovenijo vrnil po minimalni zmagi nad Pafosom, proti kateremu je odigral celotno tekmo. Andraž bo v reprezentančni opravi moči združil tudi z mlajšim bratom Aljažem, ki se je s Houstonom razveselil še druge zmage. Zasedba iz Teksasa je na domačem igrišču s 3:2 premagal Vancouver, Pirančan je odigral vseh 90 minut.

Z bogatim zastopstvom v reprezentanci Slovenije se bo lahko pohvalilo tudi rusko prvenstvo. Iz Rusije so se v domovino vrnili trije nogometaši, ob koncu tedna pa je imel največ razlogov za zadovoljstvo Miha Mevlja. Kraševec je z Rostovom slavil pri Rubinu, odigral pa je celotno tekmo. Pri Uralu je bil uspešen tudi CSKA, a Jaka Bijol ni dobil priložnosti za igro. Moskovčani so se po remiju Zenita vrhu lestvice približali na pet točk zaostanka. Predzadnja Ufa je doma izgubila z Akhmatom, Bojan Jokić je igral od prve do zadnje minute.

V izbrano vrsto se po nizu dobrih predstav vrača tudi Damjan Bohar, ki je bil eden od osrednjih akterjev uspešnega niza Zaglebie Lubina. Prekmurec je v poljski Ekstraklasi dosegel šest zadetkov, dva je dodal v marcu, na zadnji tekmi pa se je njegova ekipa brez zadetkov razšla z Arko. Bohar je odigral celotno tekmo. Podobno velja tudi za Nemanjo Mitrovića, ki pa z Jagiellonio ne doživlja rožnatih časov, saj je s soigralci na zadnjih štirih tekmah osvojil zgolj točko. V Bialystoku se je veselila tudi Korona, enega od treh zadetkov gostov pa je v domačo mrežo pospravil Matej Pučko.

Miha Blažič s Ferencvarošem koraka proti naslovu madžarskega prvaka, v Budimpešti je nazadnje pokleknil še zadnji Haladas, Primorec pa je odigral vso tekmo. Ferencvaroš ima na vrhu lestvice osem točk prednosti.

Del izbrane vrste bo tudi Miha Zajc, ki je s Fenerbahčejem premagal Sivasspor. Zajc je igral do 72. minute, Fenerbahče pa se je z 31. točko povzpel na 13. mesto. Že omenjeni Skubic je s soigralci izgubil z Rizesporjem, bočni branilec je tekmo sklenil po rdečem kartonu v 77. minuti.

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 16.04.2024 | A
    Na Evropsko prvenstvo v oblekah s.Oliver
    Podjetje s.Oliver SLO je pridobilo prestižno vlogo uradnega partnerja slovenske nogometne reprezentance in bo zagotovilo uradne uniforme za celotno reprezentanco, strokovni štab in podporno ekipo za nastop na prihajajočem evropskem prvenstvu v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Strelsko razpoložena kar četrtina reprezentantov
    Pretekli vikend so se v svojih klubih z odlično strelsko formo izkazali slovenski reprezentanti. Zadetka so se veselili Šeško, Celar, Gnezda Čerin, Gorenc Stankovič, Žugelj in Brekalo, v vlogi asistenta pa sta se izkazala Horvat in Karničnik.
  • 09.04.2024 | A
    Šeško, Šporar in Karničnik znova med strelci
    Minuli konec tedna so bili znova na delu slovenski reprezentanti. Tokrat je bila strelsko uspešna trojica. Benjamin Šeško je Leipzigu z golom pomagal do visoke zmage nad Freiburgom, v Prvi ligi Telemach se je z novim zadetkom izkazal Žan Karničnik, napadalec Andraž Šporar pa je po vstopu v igro z zadetkom odločil atensko-solunski derbi.
  • 26.03.2024 | A
    Portugalci klonili v polnih Stožicah, z goloma Gnezde Čerina in Elšnika do prestižne zmage
    Nogometna reprezentanca Slovenije je pred 16.432 gledalci v Stožicah prekinila 11 tekem dolgo zmagovalno serijo Portugalske. Za prestižno zmago Slovencev sta na prenovljeni zelenici zadela Adam Gnezda Čerin in Timi Max Elšnik.
  • 26.03.2024 | A
    Slovenija danes s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca bo drevi ob 20.45 v Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko.
  • 25.03.2024 | A
    Kek: Če ne bomo pravi, lahko sledi porcija
    Slovenska nogometna reprezentanca bo v torek ob 20.45 v razprodanih Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko. Kljub slovitemu tekmecu v slovenskem taboru poudarjajo razmišljanje predvsem o sebi in to, da bodo morali biti boljši kot na Malti.
  • 24.03.2024 | A
    Pomembne informacije pred tekmo s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca se bo v torek, 26. marca 2024, ob 20:45 v Stožicah pomerila s Portugalsko. Ker je osrednji slovenski stadion za nogometni spektakel že dalj časa razprodan, je Nogometna zveza Slovenije pripravila posebne napotke, ki vam bodo olajšali prihod na prizorišče tekme in izboljšali navijaško izkušnjo.
  • 24.03.2024 | A
    V polnih Stožicah je vse mogoče
    V idiličnem okolju Nacionalnega nogometnega centra Brdo, je slovenska nogometna reprezentanca opravila nov trening pred torkovim spektaklom v Stožicah.
  • 23.03.2024 | A
    Slovenci z mislimi že pri Portugalski
    Slovenska nogometna reprezentanca je po četrtkovem remiju na Malti opravila regeneracijo in pričela s pripravami na torkov obračun s Portugalsko
  • 22.03.2024 | A
    V prodaji vstopnice za obe junijski tekmi
    Slovenska nogometna reprezentanca bo stopnjevala formo za evropsko prvenstvo 2024 pred domačimi gledalci. Varovanci Matjaža Keka bodo v junijskem terminu odigrali dve pripravljalni tekmi v ljubljanskih Stožicah, ko jim bodo nasproti stali Armenci in Bolgari. Vstopnice za obe tekmi so že v prodaji.

DELI NA