03.10.2021 | 2. SNL
Triglav znova na vrhu, Dob in Fužinar remizirala

Drugoligaši zaključujejo prvo tretjino letošnjega prvenstva. Ker je gostovanje Gorice v Dekanih preloženo, se je na vrh 2. SNL vrnil Triglav, ki je slavil v Velenju. Dob in Fužinar sta se razšla brez zmagovalca, Brežičani pa so se na Ptuju veselili prvega kompleta točk v letošnji sezoni.   

Nafta je bila v petkovem večeru boljša od ljubljanske Ilirije, v dresu katere igra nekaj starih znancev s prvoligaških zelenic. Lendavčani so si pot do zmage tlakovali že v uvodni fazi srečanja. V peti minuti je mrežo tekmecev načel Vedran Vinko, v 19. minuti pa je prednost podvojil Erik Burai. Ljubljančani so v 47. minuti znižali zaostanek, a po golu Milana Đajića niso uspeli priti še do izenačenja. V 95. minuti je bil na drugi tekmi v dresu Ilirije izključen Elvis Džafić.


V soboto je bilo odigranih šest tekem, ena od njih tudi na Ptuju. Drava je podaljšala serijo porazov, prve zmage v letošnji sezoni pa so se razveselili Brežičani. S tremi zadetki se je izkazal Nejc Gradišar, ki je v 24. minuti zadel po podaji Filipa Sivonjića. "Kurenti" so pet minut zatem izenačili po strelu Klitona Stavrija Bozga, ki je postavil izid prvega polčasa. Brežičani so odlično odprli drugi polčas, Nejc Gradišar je v tretji minuti nadaljevanja tekme najprej zadel prečnik, v drugo pa je bil uspešnejši. Posojeni napadalec Brava je v 57. minuti dosegel še tretji zadetek na srečanju, a so se Ptujčani vnovič približali četrt ure pred koncem obračuna. V polno je meril Niko Drevenšek, zmago Brežičanov pa je v sodniškem dodatku potrdil Rok Gorenc.

Darko Žičkar, NK Drava: "Skoraj vsako napako v obrambi plačamo z golom nasprotnika. Če smo že učinkoviti v napadu, pa ekipa v obrambnih nalogah ne deluje, zato lahko ekipi Brežic samo čestitam za zmago."


Še zadetek več je padel v Krškem, v posavski prestolnici pa so se nove zmage veselili Slatinčani. Črno-beli so po hitrem zadetku Erwina Tiganja najprej lovili zaostanek, ki pa so ga na krilih trikratnega strelca Alena Krajnca preobrnili še pred polčasom. Krajnc, ki si s sedmimi goli deli vrh ligaške lestvice strelcev, je najprej izenačil po pol ure igre, pet minut kasneje pa je Rogaška po njegovem udarcu že vodila. Isti igralec je v 54. minuti zadel še tretjič in zadišalo je po zmagi Slatinčanov. Sledil je silovit odgovor domačinov, ki so se v 57. minuti približali po zaslugi Boška Boškovića, v 69. minuti pa je izenačil Ian Regvar. Za novo veselje Slatinčanov je v 83. minuti poskrbel Stefan Andjelić, gostje pa po kazenskem udarcu vodstva niso več izpustili iz rok. Rogaška se je z zmago približala tretjemu Dobu.


Modri iz Doba so na domačem igrišču gostili Ravenčane, dvoboj pa po dveh zadetkih v drugem polčasu ni dal zmagovalca. Povedli so gostje, v 74. minuti je bil uspešen Edi Horvat, a je prednost Korošcev trajala zgolj pet minut. Z bele točke je izenačil Denis Petrovič. Dob je zbral 20, Fužinar pa 19 točk.


Z delitvijo točk sta se v lokalnem obračunu razšli tudi ekipi Bilj in Primorja. Z remijem so lahko na koncu bolj zadovoljni Ajdovci, saj so kar dvakrat lovili zaostanek, prvič od sedme minute, ko je v polno meril Thomas Breganti. Sinovi burje so se izenačenja veselili v 47. minuti, po golu visokoraslega Roberta Čakša, a so gostitelji v 59. minuti znova vodili. Gol Mateja Žižmonda ni bil dovolj za zmago, Ajdovci so tokrat izenačili precej prej kot po prvem golu, v 69. minuti je 14. točko sezone priigral Jakob Kodermac. Biljenci so doslej zbrali točko manj.


V zadnjem sobotnem spopadu sta se za točke udarila nekdanja prvoligaša, krajšo pa so potegnili Velenjčani, medtem ko so se Kranjčani z novo zmago vrnili na prvo mesto lestvice. Gol za zmago Gorenjcev je v peti minuti drugega polčasa dosegel Mark Čeh, ki je Karla Žigerja premagal z lepim diagonalnim udarcem z roba kazenskega prostora.

Boštjan Miklič, NK Triglav: "Težka tekma. Mnenja sem, da v prvem polčasu nismo bili pravi, v drugem pa smo bili veliko boljši. Imeli smo tudi več sreče in znanja, videlo se je tudi, da so nam manjkali trije standardni igralci, a so preostali fantje odlično odigrali svojo vlogo. Zasluženo smo zmagali. Bravo fantje."


V nedeljo je bila odigrana še tekma med Beltinčani in Novomeščani, ki se je končala z delitvijo točk. Dolenjci so po enajstmetrovki Marka Huča povedli v 12. minuti, vodili pa so vse do 66. minute srečanja. Tedaj je gostujočo prednost izničil Luka Marič, izid pa se v nadaljevanju tekme ni več spreminjal. Tako Beltinci kot Krka sta v uvodni tretjini prvenstva zbrala 11 točk.

Opis ni na voljo

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 14.04.2024 | 2. SNL
    Triglav ustavil nalet Gorice, po Taboru do zmage tudi Ilirija
    Nogometaši Tabora so se na Portovalu veselili tretje zmage v nizu, do zmage pa je prišla tudi Ilirija, ki je bila na svojem igrišču boljša od Fužinarja. Triglav je ustavil nalet Gorice, Bistrica je remizirala s Primorjem, Beltinčani pa so se z zmago v Slovenskih Konjicah povsem približali vodilni Nafti, ki je izgubila z Grosupeljčani.
  • 11.04.2024 | 2. SNL
    Kranjčani izzivajo Goričane, vodilna Nafta gosti Grosupeljčane
    Drugoligaši bodo med petkom in nedeljo odigrali tekme 25. kroga. Kamere Sportkluba bodo v Novi Gorici, kjer bo Triglav izzval Gorico, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Bistrice in Primorja. Vodilna Nafta bo po porazu v Tolminu gostila Brinje.
  • 07.04.2024 | 2. SNL
    Nafta klonila v Tolminu, Gorica, Beltinci in Primorje spet bližje
    Goričani, Beltinčani in Ajdovci so s kompletom točk izkoristili priložnost, da se približajo vodilnim Lendavčanom, ki so v sobotnem popoldnevu izgubili v Tolminu.
  • 05.04.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta v Tolminu
    Drugoligaše do zaključka prvenstva loči še sedem krogov, trenutno pa najbolje kaže Nafti, ki bo v soboto gostovala v Tolminu. Primorsko-prekmurski obračun si boste lahko ogledali v prenosu na spletni strani NZS.
  • 31.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi Nafti, Gorica z novo zmago ujela Beltince
    Goričani so zmagovalno serijo podaljšali v Slovenski Bistrici, Primorje pa je v sosednjih Slovenskih Konjicah iztržilo točko. Avtogol je odločil prekmurski derbi Nafte in Beltinčanov, pred 2.200 gledalci so po avtogolu gostov slavili Lendavčani, ki imajo zdaj sedem točk naskoka pred zasledovalci.
  • 28.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi vodilnih drugoligašev v Lendavi
    Drugoligaši marčevski spored preizkušenj zaključujejo s 23. krogom, vrhunec katerega bo prekmurski derbi vodilnih klubov 2. SNL. Lendavčani bodo Beltinčane gostili v sobotnem večeru, obračun prve in druge ekipe prvenstva bodo pospremile tudi kamere Sportkluba.
  • 25.03.2024 | 2. SNL
    Prvi štirje do nove zmage
    Vodilni Lendavčani so Sežancem zabili štiri zadetke, nove zmage so se razveselili tudi Goričani, ki so bili boljši od Krke, Beltinčani pa so premagali Velenjčane. Tekma v Kranju je bila prekinjena v 77. minuti, Primorje je dobilo nedeljski dvoboj z Dekani.
  • 21.03.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta na Kras, v prenosu dvoboj Kranjčanov in Grosupeljčanov
    Drugoligaši tudi med pestrim reprezentančnim sporedom tekem nadaljujejo s tekmovanjem. Vodilna Nafta bo s petkovim gostovanjem na Krasu odprla 22. krog prvenstva, v prenosu na spletni strani NZS pa si boste lahko ogledali sobotno tekmo Kranjčanov in Grosupeljčanov.
  • 17.03.2024 | 2. SNL
    Nafta ugnala tretje Primorje in utrdila vodstvo
    Nogometaši Nafte so se z zmago proti tretjemu Primorju utrdili na vrhu lestvice 2. SNL. Beltinčani so namreč remizirali v Biljah, pomembne zmage pa so se v Slovenskih Konjicah razveselili Goričani.
  • 14.03.2024 | 2. SNL
    Drugoligaši v zadnjo tretjino prvenstva, kamere v Lendavi in Slovenski Bistrici
    S petkovo tekmo Krke in Ilirije se pričenja zadnja tretjina 2. SNL. Derbi 21. kroga bodo odigrali nogometaši Nafte in Primorja, obračun vodilne in tretje ekipe pa boste lahko spremljali tudi gledalci Sportkluba. Kamera NZS bo v Slovenski Bistrici, kjer bodo gostovali Kranjčani.

DELI NA