Triglav zadal Krčanom nov poraz

Krško - Triglav 1:3 (1:0)

* Stadion Matije Gubca, sodniki: Žganec, Vojska, Švarc.
* Strelci: 1:0 Perić (28.), 1:1 Majcen (49.). 1:2 Majcen (56.), 1:3 Crnov (89.).
* Krško: Zalokar, Volarič, Cetina, Ilić, Vojković (od 81. Sokler), Jandrek (od 71. Frelih), Da Silva, Kordić, Perić, Vukušić (od 70. Frelih), Volaš.
* Triglav: Arko, Rogelj, Kumer, Arh-Česen, Mlakar, Mertelj, Kryeziu, Tijanič (od 90. Svraka), Udovič (od 76. Crnov), Majcen, Žurga (od 84. Karamatić).
* Rumeni kartoni: Da Silva, Vukušić, Cetina, Volarič; Žurga, Mertelj.
* Rdeč karton: Zalokar (69.).

Triglav je na gostovanju v Krškem zabeležil četrto zmago v zadnjih petih krogih oziroma spomladanskem delu Prve lige Telekom Slovenije, Krško pa tudi po menjavi stratega - ekipo je sredi tedna prevzel Andrej Panadić - ostaja pri eni točki v spomladanskem delu ter prikovan na dno razpredelnice.

Krčani so bili v prvem polčasu boljši tekmec, drugi del pa je v celoti pripadel gostom. Domači so namero o prekinitvi negativnega niza prvič pokazali okoli desete minute, ko je najprej Marin Perić močno streljal z roba kazenskega prosta, a je bil vratar Jalen Arko na mesto, nato pa še po izvedbi kota, ko je poskusil Ante Vukušić, toda ne dovolj natančno.

Krško je tudi v nadaljevanju prvega polčasa narekoval ritem igre in bil nevarnejši. Pred zadetkom Marina Perića sta zbranost Jalena Arka preizkusila Marco Da Silva s prostega strela z roba kazenskega prosta ter Dalibor Volaš, ki pa je z glavo meril preko vrat.

Zasluženi zadetek je Krško dosegel po hitri akciji v 28. minuti. Ante Kordić je z dolgo žogo s sredine igrišča zaposlil Marina Perića, ki je bil hitrejši od obrambe Triglava in z natančnim strelom pod prečko matiral vratarja Arka.

Drugi polčas je bil povsem druga zgodba. Triglav je iz slačilnice prišle kot prerojen in v dobrih desetih minutah naredil preobrat. Prvi strelec Kranjčanov in kapetan Luka Majcen je bil dvakrat na pravem mestu; najprej v 51. minuti, ko mu je domači vratar Marko Zalokar dal žogo "na pladenj" po strelu Davida Tijanića, drugič pa pet minut pozneje, ko je skoraj iz istega položaja žogo potisnil v mrežo po podaji Kristjana Arh-Česna. To je bil njegov jubilejni deseti zadetek v tej sezoni.

Dva hitra zadetka sta v ekipo Krškega vnesla nemir in nervozo, ki je vrhunec dosegla dvajset minut pred koncem, ko je moral vrata zaradi rdečega kartona zapustiti kapetan Marko Zalokar. Minuto pred tem so imeli domači izjemno priložnost za izenačenje - strel Maria Cetine z glavo je z golove črte odbil Aleš Mertelj, nato pa je Zalokar izgubil živce zaradi prekrška Toma Žurge in ga udaril s čelom v glavo.

Izguba igralca je bila za Krško prehud udarec, tako da so se gostje brez večjih težav ubranili napadov in v 89. dosegli še tretji zadetek. Po preigravanju in lepi podaji je prvi zadetek za Triglav dosegel Ivan Crnov.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 29.03.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Krško - Triglav
    Za menjavo na trenerskem stolčku so se odločili tudi v Krškem. Andrej Panadić bo že ob debiju na Gubcu pred zahtevnim izzivom, saj se bodo Posavci udarili s Triglavom, ki je s tremi zmagami pobegnil nuklearcem.

DELI NA