21.11.2021 | 2. SNL
Triglav z goloma Matića premagal Krko, Gorici sosedski obračun

Nogometaši Triglava so po porazu v Novi Gorici dobili dvoboj s Krko, Kranjčani so z goloma Tina Matića vknjižili tesno zmago. Beltinčani so se na krilih Gala Grobelnika veselili v Ajdovščini, Gorica je dobila sosedski obračun z Biljami, Rogaška pa je po preobratu slavila v Velenju.

Srečanje v gorenjski prestolnici se je pričelo po željah gostiteljev, ki so po lepi akciji povedli v 18. minuti. Matic Kopač je odlično reagiral po dolgi podaji v kazenski prostor in zaposlil Tina Matića, vodilni strelec prvenstva pa je z udarcem iz "prve" matiral Ivana Razuma. "Orli" so minimalno prednost obdržali do polčasa, Novomeščani pa so se izenačenja veselili v 66. minuti. Stefan Stevanović je kronal hitro in lepo akcijo ter izničil zaostanek Krke. Potem ko je že dišalo po tem, da bo Triglav ostal brez zmage, pa je tri minute pred koncem tekme znova udaril Tin Matić. Hrvaški napadalec je po odbiti žogi zadel z bližine in s 13. golom sezone potrdil 13. zmago Gorenjcev.

Boštjan Miklič, trener NK Triglav: "Čestitke fantom. Ponovno so pokazali kakovost in rezultat je zmaga, ki je zaslužena. Čaka nas še zadnja tekma v jesenskem delu in z današnjim rezultatom lahko rečem, da smo vse bližje zastavljenemu cilju."


Beltinčani so z zadnjega jesenskega gostovanja prinesli tri točke, osrednji junak tekme v Ajdovščini je bil Gal Grobelnik. Lani najboljši strelec 3. SNL vzhod je domačo mrežo načel že v deveti minuti tekme, ko je zadel znotraj kazenskega prostora. Nekdanji član celjskega Šampiona je odlično odprl tudi drugi polčas, v osmi minuti nadaljevanja srečanja je uspešno zaključil protinapad Prekmurcev. Beltinčani so sicer vse od 31. minute igrali brez dvakrat porumenelega Luke Sočiča. Četa Damjana Gajserja se je z zmago zavihtela pred Ajdovce.


Fužinar je še četrtič zapored ostal brez zmage in v tem času doživel še tretji poraz. V Črni na Koroškem so se minimalne zmage veselili Krčani, dvoboj pa je četrt ure pred koncem tekme odločil Kristijan Stanić.


V sobotnem popoldnevu smo videli kar tri zmage gostov, veselili so se tudi Dekančani. Primorci so se pod tretjo zmago sezone podpisali na Ptuju, dvoboj z zadnjo Dravo pa je z golom v 40. minuti odločil Žiga Perhavec.

Andrej Kvas, trener NK Drava: "Mislim, da bi bil po igri najbolj realen rezultat neodločen. Imeli smo svoje priložnosti, vendar jih nismo izkoristili, nasprotniku pa je to enkrat uspelo, kar je bilo dovolj za zmago."


Do pomembnih točk so se dokopali tudi Brežičani, ki so na domačem igrišču ugnali Ilirijo. Za Ljubljančane je bilo usodna dobra minuta, ko se je njihova mreža tresla kar dvakrat. V 24. minuti je gostitelje v vodstvo popeljal Žan Luka Kocjančič, le nekaj sekund kasneje pa je v polno meril še Bruno Perišić. Ilirija se je po golu Fakibija Farquharsona približala v 80. minuti tekme, a so nato domačini, ki so sedem minut pred izgubili pordečelega Sebastina Lesjaka, zadržali minimalno prednost. Posavci so se z zmago Iliriji približali na dve točki razlike, zadnji Dravi bežijo za štiri točke.


Goričani so se kot gostje na domačem igrišču merili s sosednjimi Biljami in se pred 600 gledalci veselili nove zmage, s katero ostajajo za petami vodilnega Triglava. Modro-beli so povedli v 35. minuti tekme, po golu Nejca Mevlje, le osem minut kasneje pa je v polno meril še Luka Vekić. Rezultat se v nadaljevanju dvoboja ni več spremenil, Gorica pa je na svoj račun dodala 13. zmago sezone, šesto v nizu. Biljenci z 20 točkami zasedajo deseto mesto lestvice.


V Velenju je padlo pet zadetkov, vsi v drugem polčasu, ki so ga bolje odprli gostitelji. Knapi so že vodili z 2:0, a so po preobratu Slatinčanov ostali brez točk. Brian Saramago je Rudar z desetim golom sezone v vodstvo popeljal v 51. minuti tekme, Gašper Jovan pa je prednost povišal v 65. minuti. Rogaška se je s prvim golom Alena Neskića približala v 73. minuti, v končnici spopada pa smo dočakali popoln preobrat. Neskić je minuto pred koncem rednega dela srečanja poravnal izid, v tretji minuti sodniškega dodatka pa je za zmago gostov zadel Tomi Gobec. Rogaška, ki po prihodu Aleša Kačičnika še ni oddala točke, je na tretjem mestu 2. SNL prehitela ekipo Fužinarja.


Dvoboj Nafte in Roltek Doba je preložen na kasnejši termin.

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 14.11.2021 | 2. SNL
    Gorica dobila dvoboj z vodilnim Triglavom
    Nogometaši Gorice so dobili dvoboj s kranjskim Triglavom in maščevali poraz na Primorskem. V kranjski mreži sta končali dva žogi. Veselili so se tudi Beltinčani, Dekančani pa so v nedeljo dočakali drugo zmago sezone. Slatinčani so pred kamero NZS premagali Primorje.
  • 12.11.2021 | 2. SNL
    Za uvod v drugo polovico prvenstva spopad vodilnih Goričanov in Kranjčanov
    S tekmami 16. kroga se pričenja druga polovica 2. SNL. V soboto se bosta udarili vodilni ekipi lige, Gorica v derbiju vrha lestvice, ki ga boste lahko spremljali na Sportklubu, gosti Triglav. Pred kamero NZS bodo točke napadali Slatinčani in Ajdovci.
  • 10.10.2021 | 2. SNL
    Triglav na krilih Matića premagal Krško
    Triglav je v 11. kroga 2. SNL napolnil mrežo Krškega. Gorenjci so na krilih Tina Matića slavili s 4:0 in zadržali prvo mesto na ligaški razpredelnici. Še gol več je v mrežo Drave pospravil Fužinar in se zavihtel na tretje mesto lestvice.
  • 26.09.2021 | 2. SNL
    Slatinčani slavili na Portovalu, Beltinci prekinili niz Gorice
    Rogaška je z zmago na Portovalu podaljšala niz porazov Krke, Triglav pa je bil na domači zelenici boljši od ajdovskega Primorja in na vrhu lestvice ujel Gorico. Primorci so po sedmih zmagah remizirali z Beltinci.
  • 19.09.2021 | 2. SNL
    Triglav napolnil mrežo Drave, Ajdovci prekinili velenjski niz
    Kranjčani so v ptujsko mrežo pospravili kar šest žog, tako bodo tudi v novi teden vstopili kot vodilna ekipa 2. SNL. Ajdovci so s štirimi goli prekinili niz Rudarja.
  • 29.08.2021 | 2. SNL
    Rudar premagal Nafto, Triglav podaljšal serijo
    Rudar je bil na krilih Briana Saramage boljši od Nafte, Triglav pa je niz brez oddane točke podaljšal tudi v spopadu z Dekančani. Četrtič zapored je slavila tudi Gorica, tokrat je ugnala Ilirijo, prvič pa so se veselili Krčani.
  • 08.08.2021 | 2. SNL
    Triglav slavil še na Portovalu, Gorica po preobratu ugnala Bilje
    Kranjčani so se na novomeškem Portovalu veselili še druge zmage. Gorica je po preobratu v izdihljajih tekme dobila sosedski derbi z Biljami, po podobnem scenariju pa so do zmage v Dekanih prišli tudi Ptujčani. Dob je v zadnji tekmi krog presenetil Nafto.
  • 01.08.2021 | 2. SNL
    Triglav dobil tekmo z Gorico, Krka slavila v Velenju
    Pričela se je nova sezona 2. SNL. Triglav je na petkovi tekmi premagal Gorico, v sobotnem terminu pa je največ zadetkov padlo v Velenju. Krka je bila z izidom 4:3 boljša od Rudarja.
  • 29.07.2021 | 2. SNL
    Nova sezona se pričenja v Kranju
    S petkovo tekmo v Kranju se pričenja nova sezona 2. SNL. Pred kamerami Sportkluba jo bosta odprla Triglav in Gorica, ki se je pred tedni poslovila od prvoligaške konkurence. Med drugoligaše se vračata tudi Ilirija in Rogaška, v spletnem prenosu na NZS.si pa boste lahko spremljali obračun Rudarja in Krke.

DELI NA