Triglav v dvoboju preobratov premagal Domžale

Sreda je ponudila tri pripravljalne preizkušnje. Mura je po zaostanku treh zadetkov remizirala z madžarskim ZTE-jem, Rudar je napolnil mrežo Rogaške, prvoligaški dvoboj Domžal in Triglava pa je po nekaj preobratih pripadel orlom.

Domžalčani so z golom Slobodana Vuka dobili prvi polčas, v nadaljevanju srečanja pa so prvi zadeli gostje. Mulalića je z natančno izvedenim prostim strelom premagal zimski prišlek Marten Wilmots, za kranjsko vodstvo pa je deset minut kasneje zadel nekdanji up Domžal Žan Kumer. Vodstvo Triglava je trajalo zgolj tri minute, prednost Gorenjcev je izničil Mark Čeh, tri minute zatem pa je bil z bele točke natančen Janez Pišek. Triglavu je v zaključku tekme uspelo priti do še drugega preobrata. V 73. minuti je izenačil Sam Diallo, ki se v Kranju dokazuje na preizkušnji, šest minut kasneje pa je končni izid tekme postavil Žan Luka Kocijančič.

Mura je v Fazaneriji gostila madžarski ZTE, ki ga čez deset dni čaka nadaljevanje državnega prvenstva. Prvi polčas ni postregel z zadetki, v drugem delu srečanja pa so se v soboški mreži znašle kar tri žoge. Tretji zadetek madžarskega prvoligaša je prebudil tudi soboški stroj, ki je v zadnje četrt ure srečanja dosegel tri gole. V 76. minuti je bil najprej uspešen Žiga Kous, šest minut pred koncem tekme se je prvenca ob debiju v črno-beli opravi razveselil Jan Gorenc, za izenačenje pa je v izdihljajih tekme zadel Amadej Maroša.

Velenjčani so, potem ko so v soboto remizirali z Interjem iz Zaprešića, gostili drugoligaša iz Rogaške Slatine in tekmecu z začelja lestvice 2. SNL nasuli kar osem zadetkov. Pod dva zadetka se je podpisal Haris Kadrić, ob avtogolu Slatinčanov pa so bili natančni še David Kašnik, Mičo Kuzmanović, Aljaž Krefl, Dominik Radić in Adam Vošnjak.

DOMŽALE - TRIGLAV KRANJ 3:4

Strelci: Vuk 11', Čeh 65', Pišek 68'/11m; M. Wilmots 52', Kumer 62', Diallo 73', Kocijančič 79'
Domžale: Sorčan, Klemenčič, Kait, Fink, Vrhovnik, Podlogar, Jakupović, Urbančič, Svetlin, Vuk, Husmani. Igrali so še: Mulalić, Žinič, Vuklišević, Radovanović, Pišek, Ibričić, Sikošek, Čeh, Repas, Karić, Pantelić, Markuš, Makovec. Trener: Andrej Razdrh.
Triglav Kranj: Arko, Rogelj, Šalja, Brkić, Mlakar, Janković, R. Wilmots, Gajić, Kryeziu, Petric, Beciri. Igrali so še: Čadež, Kumer, Sekulić, Kocijančič, Bojić, Nanchoff, Udovič, M. Wilmots, Aliaga, Majcen, Diallo, Vuković, Milanović, Mertelj. Trener: Vlado Šmit.

MURA - ZTE 3:3

Strelci: Kous 76', Gorenc 84', Maroša 90'; Stieber 53', Ikoba 62', Rado 73'
Mura - prvi polčas: Obradović, Karničnik, Kaučič, Maruško, Pucko, Šporn, Kouter, Simić, Knežević, Šušnjara, Cipot. Drugi polčas: Šafarić, Kous, Gorenc, Laci, Šturm, Brkić, Horvat, Bubnjar, Maroša, Mandić, Žižek. Trener: Ante Šimundža.

RUDAR VELENJE - ROGAŠKA 8:1

Strelci: Kašnik, Kuzmanović, Kadrić (2x), avtogol, Krefl, Radić, Ad. Vošnjak

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 13.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Domžale novega napadalca našle na Jamajki
    Rumeni družini se je pridružil novi napadalec, Domžale so ga našle na Jamajki. Devetnajstletni Ranaldo Biggs je po Parrisu in Nicholsonu že tretji Jamajčan ob Kamniški Bistrici. Ob prvi selitvi v tujino je s klubom sklenil triletno pogodbo.
  • 06.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Kramarič zrežiral preobrat za zmago nad Celjem
    Nogometaši Brava so v 4. krogu Prve lige Telemach premagali Celje z 2:1 (0:1).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Prvi derbi pripadel Olimpiji
    Nogometaši Olimpije so v 3. krogu Prve lige Telemach premagali Maribor s 3:1 (1:0).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Tabor do točke v Domžalah
    Nogometaši Domžal in CB24 Tabora Sežane so se v 3. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).
  • 25.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Maribor z drugo zmago na vrh lestvice
    Nogometaši Maribora so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Domžale s 3:1 (3:0).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Koprčani doma ugnali Muro
    Nogometaši Kopra so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Muro s 3:2 (2:1).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Bravo in Aluminij brez zadetkov
    Nogometaši Brava in Aluminija so se v 2. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 0:0.
  • 23.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Celjani slavili v Sežani
    Nogometaši CB24 Tabora Sežane so v 2. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Celju z 0:1 (0:0).
  • 19.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Oštrek in Novoselec novinca na Bonifika
    Kanarčki so si izposodili nogometaša, ki že dobro poznata slovenske zelenice. Stjepan Oštrek se na Bonifiko seli iz Nafte, Ivan Novoselec pa je bil pred leti član Zavrča, nazadnje pa je nosil dres Varaždina.
  • 16.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Gliha bo igral za Olimpijo
    Erik Gliha je oblekel dres Olimpije. Bočni branilec je za zmaje že zaigral na dveh pripravljalnih tekmah, v domovino pa se vrača po sezoni v Ukrajini. Z ljubljanskim klubom je sklenil dveletni dogovor.

DELI NA