01.10.2021 | 2. SNL
Triglav v Velenju, sosedski obračun v Ajdovščini

Tudi drugoligaši zaključujejo prvo tretjino tekmovanja. Pred kamerami Sportkluba se bosta merila Rudar in Triglav, dvoboj Jadrana in vodilne Gorice je preložen. Se bosta pa v primorskem udarila Primorje in Bilje.

Petek, ob 19.00: NAFTA 1903 - ILIRIJA 1911
Sodnik: Bojan Tkalčič
Prepoved igranja: Nace Beguš in Fakibi Farquharson (Ilirija)

Dogajanje v desetem krogu bosta s petkovo tekmo v Lendavi odprli tekmi Nafte in Ilirije. Modri so po dveh zaporednih zmagah znova izgubili, na Koroškem so prejeli kar štiri zadetke in se podpisali pod tretji poraz. Ob sicer učinkovitem napadu v oči bode število prejetih golov, saj je Nafta po poletni prenovi ekipi klonila že 15-krat, s čimer se prekmurska obramba uvršča med bolj luknjaste. Enako število zadetkov je prejela tudi 14. Ilirija, ki pa ima v primerjavi s tokratnim gostiteljem več težav v fazi napada. Ljubljančani so doslej zabili devekrat, nazadnje v domačem obračunu z Jadranom. Zeleno-beli so z golom Tilna Mlakarja prišli do tretjega remija in šeste točke, lahko svoj izkupiček obogatijo tudi v Prekmurju?

 

Sobota, ob 15.30: ROLTEK DOB - FUŽINAR VZAJEMCI
Sodnik: Denis Halilović
Prepoved igranja: Tadej Rems (Dob) ter Dejan Kukić (Fužinar)

Ker je dvoboj Dekančanov in Goričanov preložen, imajo Dobljani priložnost, da z novo zmago ulovijo vodilno ekipo prvenstva. Naloga čete Jerneja Javornika ne bo enostavna, saj v domžalsko občino prihaja Fužinar, ki bo v sobotnem popoldnevu napadel točko zaostanka za tokratnim nasprotnikom. Ravenčani so pred dnevi mero vzeli lendavski Nafti, s tremi zaporednimi zmagami pa sledijo ritmu vodilne trojice klubov. S povsem enako serijo se lahko pohvalijo tudi Dobljani, ki so po Triglavu in Biljah premagali še Brežice, vselej pa so svojo mrežo ohranili nedotaknejno. Zdi se, da so “roletarji” zakrpali težave, ki so jih imeli v uvodu sezone, ko so si privoščili kakšen zadetek preveč. Dosedanjih sedem medsebojnih tekem se še nikoli ni končalo z remijem, bo tako tudi v soboto?

 

Sobota, ob 15.30: DRAVA PTUJ - BREŽICE TERME ČATEŽ
Sodnik: Marko Podgoršek
Prepoved igranja: Wekew Maapeh (Brežice)

Brežičani ob Dekančanih še čakajo na prvo zmago sezone, ob koncu uvodne tretjine prvenstva pa jo bodo napadli na Ptuju. Drava je tudi v Biljah podaljašala serijo porazov, štajerska mreža pa se je na Primorskem še drugič zapored zatresla kar šestkrat. “Kurenti” so za nazadnjih štirih tekmah prejeli kar 20 zadetkov, to pa ob sicer spodobnih sedmih doseženih golih ni bilo dovolj za točke. Štajerci ostajajo pri sedmih, a so vsaj za zdaj še vedno trdno pred Brežičani. Posavci so ob sedmih porazih še trikrat remizirali, nazadnje pa so na domačem igrišču izgubili z Dobom. S šestimi zadetki najskromnejši napad lige se bo skušal prebuditi v mestu ob Dravi, kjer pa Brežičani še niso slavili zmage.

 

Sobota, ob 15.30: PRIMORJE - VITANEST BILJE
Sodnik: Božo Kondić
Prepoved igranja: /

V desetem krogu 2. SNL bi morali spremljati kar dva primorska obračuna, a bomo zaradi preložitve srečanja v Dekanih zgolj enega. Ajdovci bodo na svoji zelenici pričakali sosede Biljence, ki se v lokalni obračun podajajo po teniški zmagi nad Dravo. Ptujsko mrežo je ob avtogolu gostov zatreslo kar pet različnih strelcev, kar lahko veseli tudi trenerja Dominika Beršnjaka. Poletni novinec na klopi črno-belih se je z ekipo razveselil 11 točk, sinovi burje so zbrali tri več. Primorje je nazadnje na domačem igrišču premagalo Velenjčane, v prejšnjem krogu pa se je praznih rok vrnilo iz Kranja. Primorska tekmeca sta se v 2. SNL prvič srečala v minuli sezoni, ko pa dvoboj v Biljah ni postregel z zadetki. Bodo udarci nogometašev natančnejši v soboto?

 

Sobota, ob 15.30: KRŠKO - ROGAŠKA
Sodnik: Žan Jazbec
Prepoved igranja: /

Krčani so v Velenju izgubili še četrtič v aktualnem prvenstvu, rane pa bodo celili na domačem igrišču. V soboto se na dobro uro dolgo pot do posavske prestolnice odpravljajo Slatinčani, ki kljub dejstvu, da gre za povratnika med drugoligaša, pridno nabirajo točke. Rogaška se je z novo zmago zavihtela že na peto zmago, za peto zmago in skupno 16 točk pa je pred črno-belimi pokleknila Krka. Dvoboj v Novem mestu je z bele točke odločil Stefan Andjelić. Četa Franca Fridla je slavila še na tretjem zaporednem gostovanju, v Krškem bo napadla še četrto zmago. Tekmeca sta se doslej srečala dvakrat, obe tekmi pa sta pripadli Posavcem. Bodo zeleni nadaljevali svoj niz?

 

Sobota, ob 17.30: RUDAR VELENJE - TRIGLAV KRANJ
Sodnik: Bojan Mertik
Prepoved igranja: Kristijan Barič in Gašper Jovan (Rudar) ter Matic Kopač in Andrej Pavlović (Triglav)
Neposredni prenos: Sportklub 1

Zadnja sobotna tekma bo odigrana v Šaleški dolini, pred kamerami Sportkuba se bosta za nove točke pomerila Rudar in Triglav. Nekdanja prvoligaša sta v novo drugoligaško sezono zakorakala z različno vizijo. V Kranju so domačemu jedru dodali nekaj preizkušenih adutov z Daretom Vršičem na čelu, v Velenju pa so povsem prenovili ekipo in v celoti zamenjali tudi trenerski štab. Knapi so po začetnih težavah našli pot do uspešnejših rezultatov, po porazu v Ajdovščini pa so za peto zmago premagali Krško. Rudar s 15 točkami zaseda šesto mesto lestvice, še bolje pa gre Gorenjcem. Triglav si z 22 točkami deli vrh 2. SNL, za nameček pa se lahko v orlovem gnezdu pohvalijo z najtrdnejšo obrambo lige. Luka Čadež je doslej klonil zgolj šestkrat, štirikrat pa je svojo mrežo ohranil nedotaknjeno. Tudi na tekmi s Primorjem, ki jo je z dvema goloma odločil Tin Matić.

 

Nedelja, ob 15.30: BELTINCI KLIMA TRATNJEK - KRKA
Sodnik: Nejc Gergič
Prepoved igranja: Leo Ejup (Krka)

Beltinci bodo gostili edino nedeljsko preizkušnjo, v Prekmurje pa prihaja Krka. Novomeščani se bodo na ravnici predstavili z novim trenerjem, na Dolenjsko se je vrnil Mario Carević, ki je pred leti na Portovalu sklenil igralsko kariero. Nekdanji nogometaš Hajduka je zatem zajadral v trenerske vode, kjer je doslej deloval v drugih hrvaški ligi, v kateri je vodi Hrvatski Dragovoljca, Rudeš in v uvodu letošnje sezone tudi Varaždin. Na šestih tekmah je vknjižil zgolj eno zmago, bo uspešnejši na klopi Krke? Dolenjci po poletnem slovesu vrste nosilcev igre niso uspeli sestaviti niza uspešnejših rezultatov, zato se je pred dnevi poslovil Rok Zorko. Novomeščani so tudi brez njega izgubili dvoboj z Rogaško, na desetem mestu ligaške razpredelnice pa so jih tako ujeli tudi Beltinčani. Rumeni so bili v Novi Gorici na pragu zmage, a Aljaž Antolin v sodniškem dodatku srečanja ni izkoristil kazenskega udarca.

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 21.04.2024 | 2. SNL
    Beltinci po petkovem porazu zdrsnili na tretje mesto, Goričani prvi zasledovalci Nafte
    Beltinčani so izgubili s Krko in zapravili priložnost, da se vsaj za en dan povzpnejo na vrh lestvice, poraz "žutih" pa so izkoristili Goričani, ki so se z zmago na Koroškem povzpeli na drugo mesto. Na vrhu lestvice ostaja Nafta, ki je bila po dveh porazih uspešna v Biljah. Tabor je z novo zmago zapustil cono izpada.
  • 18.04.2024 | 2. SNL
    Pred drugoligaši še pet krogov
    Še pet krogov nas loči do zaključka letošnjega drugoligaškega prvenstva, boj za vrh lestvice pa se znova zapleta. Nafta po dveh porazih gostuje v Biljah, drugouvrščeni Beltinci pa se bodo pred kamerami Sportkluba že v petek pomerili s Krko.
  • 14.04.2024 | 2. SNL
    Triglav ustavil nalet Gorice, po Taboru do zmage tudi Ilirija
    Nogometaši Tabora so se na Portovalu veselili tretje zmage v nizu, do zmage pa je prišla tudi Ilirija, ki je bila na svojem igrišču boljša od Fužinarja. Triglav je ustavil nalet Gorice, Bistrica je remizirala s Primorjem, Beltinčani pa so se z zmago v Slovenskih Konjicah povsem približali vodilni Nafti, ki je izgubila z Grosupeljčani.
  • 11.04.2024 | 2. SNL
    Kranjčani izzivajo Goričane, vodilna Nafta gosti Grosupeljčane
    Drugoligaši bodo med petkom in nedeljo odigrali tekme 25. kroga. Kamere Sportkluba bodo v Novi Gorici, kjer bo Triglav izzval Gorico, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Bistrice in Primorja. Vodilna Nafta bo po porazu v Tolminu gostila Brinje.
  • 07.04.2024 | 2. SNL
    Nafta klonila v Tolminu, Gorica, Beltinci in Primorje spet bližje
    Goričani, Beltinčani in Ajdovci so s kompletom točk izkoristili priložnost, da se približajo vodilnim Lendavčanom, ki so v sobotnem popoldnevu izgubili v Tolminu.
  • 05.04.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta v Tolminu
    Drugoligaše do zaključka prvenstva loči še sedem krogov, trenutno pa najbolje kaže Nafti, ki bo v soboto gostovala v Tolminu. Primorsko-prekmurski obračun si boste lahko ogledali v prenosu na spletni strani NZS.
  • 31.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi Nafti, Gorica z novo zmago ujela Beltince
    Goričani so zmagovalno serijo podaljšali v Slovenski Bistrici, Primorje pa je v sosednjih Slovenskih Konjicah iztržilo točko. Avtogol je odločil prekmurski derbi Nafte in Beltinčanov, pred 2.200 gledalci so po avtogolu gostov slavili Lendavčani, ki imajo zdaj sedem točk naskoka pred zasledovalci.
  • 28.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi vodilnih drugoligašev v Lendavi
    Drugoligaši marčevski spored preizkušenj zaključujejo s 23. krogom, vrhunec katerega bo prekmurski derbi vodilnih klubov 2. SNL. Lendavčani bodo Beltinčane gostili v sobotnem večeru, obračun prve in druge ekipe prvenstva bodo pospremile tudi kamere Sportkluba.
  • 25.03.2024 | 2. SNL
    Prvi štirje do nove zmage
    Vodilni Lendavčani so Sežancem zabili štiri zadetke, nove zmage so se razveselili tudi Goričani, ki so bili boljši od Krke, Beltinčani pa so premagali Velenjčane. Tekma v Kranju je bila prekinjena v 77. minuti, Primorje je dobilo nedeljski dvoboj z Dekani.
  • 21.03.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta na Kras, v prenosu dvoboj Kranjčanov in Grosupeljčanov
    Drugoligaši tudi med pestrim reprezentančnim sporedom tekem nadaljujejo s tekmovanjem. Vodilna Nafta bo s petkovim gostovanjem na Krasu odprla 22. krog prvenstva, v prenosu na spletni strani NZS pa si boste lahko ogledali sobotno tekmo Kranjčanov in Grosupeljčanov.

DELI NA