09.09.2016 | 2. SNL
Triglav v Brežice, Brda in Veržej za prvo zmago

Drugoligaši nadaljujejo s prvenstvom, pred klubi je šesto dejanje sezone. Triglav, ki v petih krogih še ni oddal točke, odhaja na zahtevno gostovanje v Brežice, lanskoletna prvoligaša Zavrč in Krka pa bosta prekinitev niza porazov iskala v Dobu in na Ptuju. Drugouvrščeni Ankaran odhaja v Kranj, v spletnem prenosu na NZS.si pa boste lahko spremljali dvoboj Brd in Veržeja, ki se bosta udarila za prvo zmago sezone.

Sobota, ob 16.30: BREŽICE TERME ČATEŽ - TRIGLAV KRANJ
Sodnik: Slavko Vinčić
Prepoved nastopa: /

Brežice in Triglav bosta v sobotnem popoldnevu odigrala sploh prvo uradno srečanje. V Posavju bomo spremljali dvoboj moštev, ki v petih krogih letošnje sezone še nista izgubili. Triglav je s petimi zmagami trdno na vrhu drugoligaške razpredelnice, Brežičani pa so s šestimi točkami manj na četrtem mestu. Posavska zasedba se je po uvodnem prilagajanju na zahteve 2. SNL ter treh zaporednih remijih veselila tudi krstne drugoligaške zmage. Po domači zmagi proti Zavrču so se Brežičani veselili tudi v gosteh, v Kranju so po preobratu z goli Marka Kuntariča, Adnana Hajdarevića in Davida Božiča ugnali Zarico. Rezultatski zaostanek so v Halozah lovili tudi nogometaši Triglava, ki pa so že tretjič to sezono zaostanek preobrnili v vodstvo ter z goloma Dejana Robnika in Mateja Poplatnika vknjižili še peto zmago.

Sobota, ob 16.30: ROLTEK DOB - ZAVRČ
Sodnik: Aleksandar Matković
Prepoved nastopa: /

Zavrčani tudi po trenerski rošadi niso uspeli prekiniti niza porazov. Čeprav so se Haložani v dvoboju z vodilnim Triglavom predstavili v dobri luči ter z golom Roka Zorka tudi povedli, to na koncu ni bilo dovolj za nove točke. Zavrč po petih tekmah 2. SNL ostaja pri treh točkah z zmage proti Veržeju, niz treh zaporednih ligaških porazov pa so Zavrčani prekinili v pokalnem tekmovanju MNZ Ptuj. V boj za nove ligaške točke bo četa trenerja Mirana Emeršiča krenila v soboto, ko bo nekdanji prvoligaš gostoval v Dobu. Romihovi varovanci so po petih krogih še neporaženi, z dvema zmagama in remi remiji pa drugoligaški prvak iz sezone 2013/14 zaseda visoko tretje mesto lestvice. Dobljani so nazadnje ugnali novomeško Krko, ki ji je dva zadetka zabil Ernest Grvala, a so se Dolenjci maščevali v tekmi drugega kroga Pokala Slovenije in modre izločili iz pokalnega tekmovanja.

Nedelja, ob 16.30: DRAVA PTUJ - KRKA
Sodnik: Mihael Antič
Prepoved nastopa: Gašper Kurež (Drava)

Prvo medsebojno srečanje bosta v nedeljskem popoldnevu odigrala tudi Drava in Krka. Tako kot za Zavrč, tudi za Novomeščane velja, da po izpadu v drugoligaški rang tekmovanja iščejo vrnitev v zmagovalne tirnice. Medtem ko so Zavrčani vknjižili tri zaporedne poraze, so morali Dolenjci po Triglavu premoč priznati tudi Dobu. Maščevanje farmacevtov je bilo sladko, saj je zasedba trenerja Iztoka Kapušina Dobljanom za poraz vrnila v pokalnem tekmovanju in se z golom Marka Brekala prebila med najboljših osem ekip v državi. Ptujčani, ki so se v lanski sezoni ravno tako prebili do četrtfinala pokalnega tekmovanja, si letos niso zagotovili nastopa v Pokalu Slovenije. So pa bili Ptujčani na delu v pokalu MNZ Ptuj, z osmimi zadetki napolnili mrežo Gorišnice ter tako potrdili sobotno zmago v Veržeju, kjer sta domačo mrežo zatresla Mitja Rešek in Nastja Čeh, gostje pa so vodstvo zadržali tudi po izključitvi Gašperja Kureža, ki v nedeljo tako nima pravice nastopa.

Nedelja, ob 16.30: ZARICA KRANJ - ANKARAN HRVATINI
Sodnik: Asmir Sagrković
Prepoved nastopa: /

Z dobrim vstopom v novo tekmovalno leto se lahko pohvalijo tudi v taboru Ankaran Hrvatinov, saj moštvo po petih krogih zaostaja zgolj za Triglavom. Ankarančani so tudi v petem krogu potrdili dobro strelsko formo, saj so s petimi zadetki odpravili Brda. Točno trije zadetki na srečanje pa pomenijo, da se lahko mlada primorska zasedba trenutno pohvali z najučinkovitejšim napadom in prvim strelcem lige, Matej Zemljak je sedemkrat meril v polno. Ankarančani bodo skušali dobro formo potrditi tudi v Kranju, v gosteh pri Zarici, a velja opozoriti, da Gorenjcev v treh lanskih tekmah niso uspeli ugnati. Kranjčani so obakrat slavili na Obali, v gorenjski prestolnici pa sta se tekmeca razšla z delitvijo točkovnega izplena. Zarica, ki je ob koncu prestopnega roka moštvu dodala še nekaj novih obrazov, je po dveh zaporednih zmagah, Zupančičevi varovanci so ugnali Dravo in Brda, morali priznati še tretji poraz, po preobratu so slavile Brežice.

Nedelja, ob 16.30: BRDA - FARMTECH VERŽEJ
Sodnik: Marko Podgoršek
Prepoved nastopa: Matija Kompara (Brda)
Spletni prenos: NZS.si

V spletnem prenosu na NZS.si boste lahko v nedeljskem popoldnevu spremljali dvoboj Brd in Veržeja. Gre za dvoboj dna lestvice in obračun tekmecev, ki v letošnji sezoni še nista okusila slasti zmage. Tretji poraz sezone, z izidom 5:0 je slavil Ankaran, je bil kriv, da se je z briške klopi poslovil tvorec spomladanske pravljice, Mitjo Kristančiča pa je pri rdeče-črnih zamenjal Anton Žlogar. Nekdanji reprezentant Slovenije se je po več kot desetletju v tujini – igral je na Cipru in v Italiji – vrnil v domovino. Brda bodo za Izolana drugi trenerski izziv, krstne trenerske izkušnje je nabiral v Italiji, na klopi zamejskega Krasa.

Brici se lahko po vrnitvi v drugoligaško druščino pohvalijo z dvema točkama, pri vsega eni pa tudi po petem krogu ostajajo nogometaši Veržeja. Spremenjena prleška zasedba je morala minulo soboto priznati še četrti poraz, na Čistini so bili z izidom 1:2 boljši Ptujčani. Pot do prve zmage v letošnji sezoni bodo varovanci trenerja Zlatka Gaborja iskali v Vipolžah, kjer doslej še niso gostovali, kljub temu pa so sever Primorske že zapuščali tudi z zmagami. Nekoliko višje, v Posočju, so v jesenskem delu minule sezone z 1:2 ugnali Tolmin.

Grega Debenjak, napadalec Brd: "Pričakujemo težak dvoboj, saj so v ligi same dobre ekipe, ki znajo igrati nogomet. Upamo, da bomo prikazali dobro igro in da bodo tri točke ostale doma. Po trenerski spremembi je nekoliko drugače, saj novi strateg prinaša svoje taktične zamisli, za katere upamo, da jih bomo čim prej osvojili ter da nam bodo pomagale osvojiti čim večje število točk."

Jernej Trstenjak, Veržej: »V nedeljo nas čaka zelo pomembna tekma, saj že sam pogled na lestvico kaže na to, da smo v težki situaciji. Kljub temu gremo po pozitiven rezultat.  Imamo nekaj težav s poškodbami, ampak to ni izgovor, da ne bi izpolnili zadanega cilja.«

Tekst: NZS
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 21.04.2024 | 2. SNL
    Beltinci po petkovem porazu zdrsnili na tretje mesto, Goričani prvi zasledovalci Nafte
    Beltinčani so izgubili s Krko in zapravili priložnost, da se vsaj za en dan povzpnejo na vrh lestvice, poraz "žutih" pa so izkoristili Goričani, ki so se z zmago na Koroškem povzpeli na drugo mesto. Na vrhu lestvice ostaja Nafta, ki je bila po dveh porazih uspešna v Biljah. Tabor je z novo zmago zapustil cono izpada.
  • 18.04.2024 | 2. SNL
    Pred drugoligaši še pet krogov
    Še pet krogov nas loči do zaključka letošnjega drugoligaškega prvenstva, boj za vrh lestvice pa se znova zapleta. Nafta po dveh porazih gostuje v Biljah, drugouvrščeni Beltinci pa se bodo pred kamerami Sportkluba že v petek pomerili s Krko.
  • 14.04.2024 | 2. SNL
    Triglav ustavil nalet Gorice, po Taboru do zmage tudi Ilirija
    Nogometaši Tabora so se na Portovalu veselili tretje zmage v nizu, do zmage pa je prišla tudi Ilirija, ki je bila na svojem igrišču boljša od Fužinarja. Triglav je ustavil nalet Gorice, Bistrica je remizirala s Primorjem, Beltinčani pa so se z zmago v Slovenskih Konjicah povsem približali vodilni Nafti, ki je izgubila z Grosupeljčani.
  • 11.04.2024 | 2. SNL
    Kranjčani izzivajo Goričane, vodilna Nafta gosti Grosupeljčane
    Drugoligaši bodo med petkom in nedeljo odigrali tekme 25. kroga. Kamere Sportkluba bodo v Novi Gorici, kjer bo Triglav izzval Gorico, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Bistrice in Primorja. Vodilna Nafta bo po porazu v Tolminu gostila Brinje.
  • 07.04.2024 | 2. SNL
    Nafta klonila v Tolminu, Gorica, Beltinci in Primorje spet bližje
    Goričani, Beltinčani in Ajdovci so s kompletom točk izkoristili priložnost, da se približajo vodilnim Lendavčanom, ki so v sobotnem popoldnevu izgubili v Tolminu.
  • 05.04.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta v Tolminu
    Drugoligaše do zaključka prvenstva loči še sedem krogov, trenutno pa najbolje kaže Nafti, ki bo v soboto gostovala v Tolminu. Primorsko-prekmurski obračun si boste lahko ogledali v prenosu na spletni strani NZS.
  • 31.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi Nafti, Gorica z novo zmago ujela Beltince
    Goričani so zmagovalno serijo podaljšali v Slovenski Bistrici, Primorje pa je v sosednjih Slovenskih Konjicah iztržilo točko. Avtogol je odločil prekmurski derbi Nafte in Beltinčanov, pred 2.200 gledalci so po avtogolu gostov slavili Lendavčani, ki imajo zdaj sedem točk naskoka pred zasledovalci.
  • 28.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi vodilnih drugoligašev v Lendavi
    Drugoligaši marčevski spored preizkušenj zaključujejo s 23. krogom, vrhunec katerega bo prekmurski derbi vodilnih klubov 2. SNL. Lendavčani bodo Beltinčane gostili v sobotnem večeru, obračun prve in druge ekipe prvenstva bodo pospremile tudi kamere Sportkluba.
  • 25.03.2024 | 2. SNL
    Prvi štirje do nove zmage
    Vodilni Lendavčani so Sežancem zabili štiri zadetke, nove zmage so se razveselili tudi Goričani, ki so bili boljši od Krke, Beltinčani pa so premagali Velenjčane. Tekma v Kranju je bila prekinjena v 77. minuti, Primorje je dobilo nedeljski dvoboj z Dekani.
  • 21.03.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta na Kras, v prenosu dvoboj Kranjčanov in Grosupeljčanov
    Drugoligaši tudi med pestrim reprezentančnim sporedom tekem nadaljujejo s tekmovanjem. Vodilna Nafta bo s petkovim gostovanjem na Krasu odprla 22. krog prvenstva, v prenosu na spletni strani NZS pa si boste lahko ogledali sobotno tekmo Kranjčanov in Grosupeljčanov.

DELI NA