08.08.2021 | 2. SNL
Triglav slavil še na Portovalu, Gorica po preobratu ugnala Bilje

Kranjčani so se na novomeškem Portovalu veselili še druge zmage. Gorica je po preobratu v izdihljajih tekme dobila sosedski derbi z Biljami, po podobnem scenariju pa so do zmage v Dekanih prišli tudi Ptujčani. Dob je v zadnji tekmi krog presenetil Nafto.

Orli so z golom Marka Čeha, ki je domačo mrežo načel v 27. minuti, dobili prvi polčas, Veron Šalja pa je v 56. minut podvojil gostujočo prednost. Sledil je hiter odgovor Novomeščanov, Dolenjci so zaostanek prepolovili zgolj štiri minute kasneje, a po golu Josipa Krznarića niso uspeli zadeti še drugič.

Rok Zorko, trener NK Krka: "Ni se izšlo po načrtu. Prejeli smo dva poceni gola, kljub temu da smo vedeli, kaj nas čaka. Triglav je zelo trdoživa, organizirana in ekipa, ki ve, kaj hoče v vsaki situaciji na igrišču. Sami smo si ustvarili preveč priložnosti, ki jih tokrat źal nismo izkoristili. V naslednjem tednu je nova tekma in verjamemo v našo kakovost."


Sobotni sosedski spopad v Novi Gorici je po preobratu v izdihljajih tekme pripadel Goričanom. Lokalni obračun so precej bolje odprli Biljenci, ki so se vodstva veselili že v šesti minuti. Hiter protinapad gostov je zaključil poletni povratnik med črno-bele Thomas Breganti. Goričani so za razliko od zadnjega spopada pred dvema letoma izenačili še pred odmorom. V 24. minuti je z nekaj sreče zadel Alessandro Ahmetaj, žoga je po strelu iz osrčja kazenskega prostora spolzela pod Juretom Lipičarjem. V prvem polčasu velja omeniti še poškodbo Stefana Kladarja, ki ga je že v 19. minuti zamenjal Goran Terziev.

V 69. minuti so Biljenci znova vodili. Uroš Likar je slabo odbil udarec z razdalje, odbitek pa je v mrežo matičnega kluba pospravil Nik Jermol, zgolj dve minuti kasneje pa je Luka Batič prejel še drugi rumeni karton in Biljenci so nadaljevali z deseterico.. Sledila je nora končnica, saj so Goričani v 87. minuti prišli do drugega izenačenja. Po kotu je najprej sprožil Nejc Mevlja, z bližine pa je zadel Žan Leban. Čeprav so gostje zahtevali prekršek nad vratarjem Juretom Lipičarjem, je zadetek obveljal, biljenska mreža pa se je v sodniškem dodatku tresla še tretjič. Znova po kotu z desne, na bližnji vratnici pa je z glavo zadel Leon Marinič.


Po podobnem receptu so v Dekanih do zmage prišli tudi Ptujčani. Primorci so po strelu Nenada Stanojevića povedli v 72. minuti, ko je že dišalo po zmagi Jadrana, pa je Drava najprej izenačila. V 88. minuti je bil natančen Nebojša Ivančević, za popoln preobrat Štajercev pa je v 93. minuti zadel še poletni povratnik Luka Lovenjak. Ptujski drugoligaš je v prvem krogu remiziral z Beltinci, Dekančani pa ostajajo pri točki z uvodne tekme v Dobu.


Rudar po novem tesnem porazu ostaja brez točk, Velenjčani so v sobotnem popoldnevu izgubili v Rogaški Slatini. Srečanje je z golom v 34. minuti odločil Andrej Pavlović, Slatinčani pa so se po porazu v Ajdovščini veselili prvih točk po povratku med drugoligaše.


Beltinčani so po uvodni točki remizirali tudi na prvi domači preizkušnji. Na levem bregu reke Mure so gostovali Ajdovci, srečanje pa po 90 minutah igre ni potreglo z zadetki, čeprav sta si obe ekipi priigrali nekaj priložnosti. "Sinovi burje" so po dveh krogih pri štirih točkah, rdeče-črni pa še niso prejeli zadetka.

Damjan Gajser, trener ND Beltinci: "Žal nismo videli zadetkov, to pa je tisto, kar gledalci pričakujejo. Pozitivno je to, da smo našo mrežo ohranili nedotaknjeno, da smo v fazi obrambe dokaj dobro delovali. Imeli smo nekaj priložnosti, predvsem proti koncu tekme, ki jih žal nismo izkoristili. Ne preostane nam drugega, kot da delamo naprej, treniramo in potem upamo, da bomo v prihodnje uspešnejši. V fazi obrambe smo tokrat odigrali precej bolje kot na prejšnji tekmi. To smo trenirali skozi teden in popravili. Smo pa delali preveč tehničnih napak v napadu, saj smo premalo zadrževali žogo, imeli smo tudi precej netočnih podaj in to je vzrok, da si nismo priigrali več priložnosti za zadetek. Rezultat je pravičen, saj sta imeli obe ekipi svoje priložnosti, na koncu pa je remi brez zadetkov realen pokazatelj dogajanja na igrišču. Fantom sem že na začetku povedal, da bo število gledalcev na tribunah odvisno od naših predstav. Zato upam, da bodo naše predstave v prihodnje boljše in da bo posledično še večji tudi obisk tekem."

Borivoje Lučić, trener ND Primorje: "Obe ekipi sta imeli svoje priložnosti. Večino tekme smo imeli pobudo, nizali smo priložnosti, a nismo zabili zadetka. Priznati pa moramo, da smo v zadnjih desetih minutah reševali svojo kožo, saj so Beltinci imeli dve stoodstotni priložnosti. Na koncu mislim, da je rezultat realen. Menim, da je bila tekma dobra, manjkali pa so goli. Težave smo imeli z realizacijo, saj kljub številnim predložkom v kazenski prostor nismo uspeli zabiti."


 

Ilirija je na prvi domači tekmi gostila Brežice. Gostje so dvakrat vodili, na koncu pa so domov odnesli točko. Posavci so povedli v 19. minuti, a po golu Dragana Brkića niso znali zadržati prednosti. Ljubljani so namreč izenačili že v naslednjem napadu, po strelu Dejana Djermanovića. Gostje so na odmor odšli s prednostjo, šest minut pred koncem prvega polčasa je ljubljansko mrežo zatresel Sebastian Lesjak. Ilirija je v 58. minuti znova izenačila, tokrat po enajstmetrovki Milana Đajića. Izid se v nadaljevanju tekme ni več spremenil in tekmeca sta si razdelila točke.


Z enakim rezultatom se je končal tudi dvoboj Krškega in Fužinarja. Ravenčani so z drugega gostovanja v Posavju odnesli še drugo točko, z dvema remijema se ponašajo tudi Krčani. Gostitelji so dvakrat zaostajali, prvič med sedmo in 65. minuto. Korošce je v prednost popeljal Matej Potokar, gostitelji pa so se izenačenja veselili dobro uro kasneje, prvenca v zeleno-belem dresu se je veselil Žan Baskera. Fužinar je zgolj štiri minuti zatem znova vodil, v polno je meril Edi Horvat, a je sledil še hitrejši odgovor Krškega. Ognjen Bubnjević je Posavcem zagotovil točko. Ravenčani so tekmo zaključili z deseterico, v 87. minuti je bil izključen David Kašnik.

Darijan Matić, NK Krško: "V tekmo smo šli zelo slabo. Prve pol ure je bilo iz naše strani nesprejemljivo. V drugem polčasu pa smo popravili napake in dvignili nivo igre. Sedaj moramo graditi na tem."

Mihael Bukovec, NK Fužinar: "Prava prvenstvena tekma. Napeta za gledalce, tudi nas akterje. Na koncu smo lahko oboji zadovoljni z razpletom dogodkov. Žal pa mi je za tak konec oziroma dogodke med samo tekmo. Obema ekipama na čestitam za prikazano borbo na tem vročem terenu."


Zadnja tekma drugega kroga je bila odigrana v Lendavi, Nafta je gostila nogometaše Doba. "Roletarji" so domače šokirali že v uvodnih minutah, napako Žana Kumra pa je kaznoval Kristijan Šipek. Pet minut pred odmorom so Prekmurci izenačili po strelu Nermina Haljeta, ki je zadel s pomočjo leve vratnice. V nadaljevanje tekme so bolje krenili domači nogometaši, po lepi akciji in povratni podaji Dominika Drka je zadel Marsel Stare.

Dobljani so prednost izničili še pred koncem 59. minute, ko je po novi napaki domače obrambe zadel Denis Petrovič. Ko se je že zdelo, da se bo zaključno dejanje kroga končalo z remije, pa so varovanci Jerneja Javornika zadeli še tretjič. Po hitrem napadu je dolgo podajo v domači kazenski prostor sprejel Tristan Ciglar, izigral Rebernika in Dobu z drugoligaškim prvencem priigral odmevno zmago.

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 26.09.2021 | 2. SNL
    Slatinčani slavili na Portovalu, Beltinci prekinili niz Gorice
    Rogaška je z zmago na Portovalu podaljšala niz porazov Krke, Triglav pa je bil na domači zelenici boljši od ajdovskega Primorja in na vrhu lestvice ujel Gorico. Primorci so po sedmih zmagah remizirali z Beltinci.
  • 28.10.2016 | 2. SNL
    Krka po skalpu Rudarja še z vodilnim Triglavom
    Drugoligaše do zimskega spanca ločijo še štirje krogi, ki pa bodo odigrani v okrnjeni izvedbi. Zavrč je izstopil iz tekmovanja, kar pomeni, da bodo v 13. krogu 2. SNL odigrane štiri tekme. Novomeščani bodo skušali po napredovanju v pokalni polfinale presenetiti še vodilni Triglav, dvoboj boste lahko spremljali tudi na NZS.si.

DELI NA