30.09.2016 | 2. SNL
Triglav proti Brdom lovi deveto zmago sezone

Pred prvoligaši je v prihajajočem vikendu še zadnja obveznost pred reprezentančnim premorom, klubi 2. SNL pa bodo s tekmami devetega kroga zaključili z uvodno tretjino prvenstva. Za zdaj najbolje kaže Triglavu. Kranjčani bodo proti Brdom naskakovali podaljšanje zmagovite serije, ki traja že vse od prvega kroga. Če bodo orli vknjižili še deveto zmago, boste lahko videli tudi v prenosu na NZS.si. V sobotnem popoldnevu se bosta udarila Veržej in Brežice, v dvoboju modrih pa bo Dob gostil Dravo. V večernem spopadu bosta Zavrč in Zarica iskala prekinitev slabe serije, ob tekmi v Kranju pa bo v nedeljo na sporedu še obračun v Novem mestu, Krka bo gostila drugouvrščeni Ankaran.

Sobota, ob 15.30: ROLTEK DOB - DRAVA PTUJ
Sodnik: Nejc Kajtazović
Prepoved nastopa: /

V Dobu bomo spremljali dvoboj moštev, ki ju krasi modra barva. Bolj »modri« in zbrani v uvodu sezone pa so bili Dobljani, ki imajo v primerjavi s Ptujčani na svojem računu že 15 točk, sedem več od tokratnega tekmeca. Ptujčani, ki v osmih tekmah svoje mreže še niso ohranili nedotaknjene, so po dokaj uspešnem vstopu v sezono v zadnjih krogih malce popustili, saj so iz dvobojev s Krko, Zavrčem in Triglavom izvlekli zgolj točko. Osem točk je za zdaj dovolj za sedmo mesto. Tretjo mesto drži zasedba domačega stratega Romiha, ki se lahko ob učinkovitem napadu pohvali tudi z izjemno trdo obrambo. Vratar Matic Čretnik je v letošnji sezoni klonil zgolj šestkrat, v zadnjih petih krogih je bil premagan zgolj enkrat pa še tedaj po strelu z bele točke. Nekdanji vratar Krke in Rudarja pa iz igre ni bil premagan že 450 minut. Vsi trije lanski dvoboji so se razpletli z domačim slavjem, dvakrat so bili v vlogi gostitelja Štajerci.

Sobota, ob 15.30: FARMTECH VERŽEJ - BREŽICE TERME ČATEŽ
Sodnik: Bojan Tkalčič
Prepoved nastopa: /

Veržej, v katerega se je vrnil Jure Srnec, je po v zadnji domači tekmi, ko je v Prlekiji padla Zarica, slavil prvo zmago pred svojimi gledalci po lanskem novembru. Veržejci treh točk niso uspeli potrditi na gostovanju v Ankaranu, kjer so klonili po treh prejetih zadetkih. V osmem krogu so bili poraženi tudi tokratni gostje pokrajine ob Muri, nogometaši Brežic. Posavska četa je doživela drugi poraz v sezoni, tako kot Triglav, je celoten plen z Brežic odnesel tudi Dob. Letošnji novinec na štirih gostovanjih še ni klonil, uvodnima remijema na Ptuju in v Vipolžah sta sledili še zmagi v Kranju in Ankaranu. V gostujočo zasedbo se po prestani kazni vrača Nikola Gatarić, s štirimi zadetki prvi strelec kluba, pretiranih težav s sestavo enajsterice nima niti veržejski strateg Gabor, ki bo skušal pred prvim uradnim dvobojem Veržeja in Brežic prebuditi svoje napadalce, ki so z vsega petimi zadetki najskromnejši v letošnjem tekmovanju.

Sobota, ob 19.00: ZAVRČ - ZARICA KRANJ
Sodnik: Rade Obrenović
Prepoved nastopa: /

V Halozah se bosta Zavrč in Zarica pomerila v večernem sobotnem terminu. Tako Štajerci kot Gorenjci bodo pod umetno razsvetljava skušala najti rešitev za izhod iz rezultatske krize. Zavrčani so s štirimi točkami priklenjeni na dno ligaške razpredelnice, v zadnjih šestih tekmah so vknjižili vsega točko. Mlada zasedba trenerja Emeršiča je v sedmem krogu serijo štirih zaporednih porazov prekinila z remijem v sosedskem derbiju z Dravo, v katerem je sicer kar dvakrat povedla. Štiri zaporedne poraze so v zadnjih tednih nanizali tudi nogometaši Zarice, ki se lahko po osmih krogih pohvalijo z dvema točkama več od tokratnega nasprotnika. Varovanci trenerja Zupančiča so po dveh zaporednih zmagah, pred Kranjčani so orožje položili Ptujčani in Brici, izgubili z Brežicami, Ankaranom, Veržejm in nazadnje še Krko, ki je v gorenjski prestolnici dosegla kar pet zadetkov. Komu bo pripadel dvoboj dna lestvice?

Nedelja, ob 15.30: KRKA - ANKARAN HRVATINI
Sodnik: Alen Borošak
Prepoved nastopa: Kim Younggun (Ankaran)

Zanimiv spopad bo odigran na zelenici novomeškega Portovala. Četrouvrščena Krka bo v nedeljskem popoldnevu pričakala Ankaran, ki po osmih krogih na lestvici 2. SNL zaostaja zgolj za vodilnim Triglavom. V dolenjski prestolnici se bosta tako udarili zasedbi, ki sta poraza v sedmem krogu preboleli z visokima zmagama. Novomeščani so po ničli v dvoboju z Brdi napolnili mrežo kranjske Zarice. Tri od petih zadetkov je dosegel Marko Brekalo, ki je s šestimi zadetki ob Mateju Potokarju prvi strelec kluba in drži tretje mesto 2. SNL. Še z učinkovitejšim napadalcem se lahko pohvali ankaranski strateg Vlado Badžim. Matej Zemljak je v osmih krogih dosegel že deset zadetkov, kar je recimo več, kot so jih v osmih krogih zabili nogometaši Brd, Zarice in Veržeja. Ob tem je zanimivo tudi dejstvo, da so Ankarančani oba poraza doživeli, ko Zemljak ni uspel doseči zadetka, v tekmah z Triglavom in Brežicami.

Nedelja, ob 15.30: TRIGLAV KRANJ - BRDA
Sodnik: Tadej Mežnar
Prepoved nastopa: /
Spletni prenos: NZS.si

V nedeljskem popoldnevu pa bo z zanimanjem pospremljena tudi tekma v Kranju, ki jo bo moč spremljati tudi v spletnem prenosu na NZS.si. V gorenjsko prestolnico prihajajo Brda, ki po menjavi na trenerski klopi in prihodu Antona Žlogarja še ne poznajo poraza. Nekdanji reprezentant Slovenije je Brice v treh tekmah popeljal do sedmih točk, po točki proti Veržeju so rdeče-črni najprej ugnali Krko, v minulem krogu pa slavili še prvo domačo zmago po povratku med drugoligaše. V Goriških brdih je klonil Zavrč, Brici pa so se prvič v tej sezoni razveselili več kot dveh zadetkov. V haloški mreži so končale tri žoge. V osmih tekmah je briška zasedba dosegla osem zadetkov, polovico v zadnjih dveh tekmah, za nekoliko močnejše orožje pa lahko razglasimo obrambo, ki se s 13 prejetimi goli uvršča na sredino lige.

V domačem taboru se po osmih odigranih tekmah ne morejo pritoževati niti nad učinkovitostjo niti nad obrambno fazo igre. S 23 zadetki so orli najučinkovitejše moštvo lige, v Mateju Poplatniku pa imajo tudi drugega strelca lige. Elvis Džafić je klonil zgolj šestkrat, Triglav pa si naziv najtrdnejše obrambe lige deli z Dobom. Uspešne predstave v obrambi in napadu so Kranjčanom prinesle popoln izkupiček, osem zmag je prineslo 24 točk in z njimi osem točk prednosti pred drugouvrščenim Ankaranom. Z novim slavjem bi se Gorenjci lahko že po uvodni tretjini prvenstva pohvalili z dejstvom, da so v zbirko že dodali skalpe vseh devetih nasprotnikov. Bodo po Dravi, v ptujski mreži je končalo pet zadetkov, ugnali tudi Brda?

Momir Bojić, branilec Triglava: »V goste pridejo Brda, ki so še minulo sezono igrala med tretjeligaši. Dobro jim gre po menjavi trenerja, po prihodu Tončija Žlogarja ne poznajo poraza, celo Krko so ugnali v gosteh. Zagotovo ne gre za slabo ekipo, naš načrt pa je jasen. Zaradi serije osmih zmag ne bomo preveč poleteli, osredotočamo se na vsako naslednjo tekmo. Pri četrti zmagi sva se z Igorjem Bukaro šalila, češ, imeli bomo sedem zmag s sedmih tekem, in se smejala. No, to je zdaj realnost in odlično, da je temu tako. Na zadnji tekmi tretjine bomo dali vse od sebe, da jo sklenemo z zmago in na ta način poskrbimo za popolno tretjino, rekordi gor ali dol.«

Tonči Žlogar, trener Brd: »Pričakujem, da bomo nadaljevali z dobrimi igrami, ki smo jih prikazali v zadnjem obdobju. Triglav je favorit, vendar gremo v Kranj, da skušamo osvojiti točko ali tri. Imamo nekaj težav s poškodbami in boleznijo, vendar to ne spreminja naših načrtov in želja, da želimo zbirati točke.«

Tekst: NZS
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 20.04.2017 | 2. SNL
    Orli po štirih tednih še drugič v Goriška Brda
    Pred drugoligaši je le še šest krogov, tokratni vikend bo ponudil srečanja 22. kroga. V prenosu na NZS.si boste lahko v nedeljo streljali dvoboj v Vipolžah, kjer bodo po štirih tednih vnovič gostovali vodilni Kranjčani.

DELI NA