28.04.2017 | 2. SNL
Triglav prednost pred Dobom brani v tekmi z Dravo

Se lahko boj za naslov drugoligaškega prvaka še zaplete? Dobljani, ki bodo v 23. krogu 2. SNL gostili Krko, za Triglavom s tekmo več zaostajajo tri točke. Orli se bodo skušali po remiju v Vipolžah v zmagovalne tirnice vrniti v tekmi z Dravo, ki jo boste lahko v nedeljo spremljali tudi v prenosu na NZS.si. Dan poprej, v soboto, bosta na sporedu še tekmi v Kopru in Veržeju. Prleki bodo po porazu z Zarico pomembne točke lovili proti Bricem, Ankarančan pa pričakujejo prve zasledovalce Brežičane.

Nedelja, ob 15.00: TRIGLAV KRANJ - DRAVA PTUJ
Sodnik: Dejan Vivod
Prepoved nastopa: Igor Bukara, Dejan Robnik in Vlado Šmit (vsi Triglav)
Spletni prenos: NZS.si

Kranjčani so se z gostovanja v Goriških Brdih vrnili s točko, s katero pred tekmo v taboru vodilnega kluba 2. SNL ne bi bili zadovoljni. A glede na potek srečanja, ko so Brici še v zaključku dvoboja vodili z dvema zadetkoma prednosti, so se Gorenjci po zadnjem sodniškem žvižgu razveselili tudi pomembne točke. Prednost pred Dobljani se je stopila na tri točke, kar napoveduje zanimiv zaključek prvenstva, čeprav je ob tem potrebno zapisati, da ima prvi zasledovalec tekmo več. Četa trenerja Siniše Brkića bo nove točke lovila v obračunu s ptujsko Dravo, ki je v minulem vikendu izgubila prav z Dobljani. Gostitelji dvoboja se bodo v nedeljsko srečanje podali z dokaj zdesetkano zasedbo, saj bodo Igor Bukara, Dejan Robnik in Vlado Šmit soigralce zaradi prepovedi igranja prisiljeni spremljati s tribune, zadnji dve tekmi pa je zaradi poškodbe izpustil tudi hitronogi Luka Majcen, zato Brkića čaka tudi nekaj krpanja nastalih lukenj.

Manj težav s sestavo enajsterice ima Brkićev kolega na ptujski klopi Simon Sešlar. Trener Drave nima kaznovanih nogometašev, vodilno ekipo bo lahko napadel s praktično popolno zasedbo, v kateri bo najmočnejše orožje predstavljal Adnan Bašić. Mostarčan, sicer eden od četverice posojenih nogometašev Celja, se je v dvoboju z Dobom razveselil že 11. zadetka sezone, s čimer zaseda četrto mesto ligaške lestvice strelcev. Na vrhu le-te najdemo Mateja Potokarja, na katerega bodo morali biti gostujoči branilci izjemno pozorni, saj je napadalec Triglava dvakrat v polno meril tudi v Vipolžah in tako na svoj račun dodal že 23 zadetkov. Najučinkovitejši strelec prvenstva je po enkrat zadel tudi v obeh tekmah z Dravo, ki so jo Kranjčani obakrat ugnali s štirimi zadetki razlike. Kakšen bo razplet tretje medsebojne tekme?

 

Sobota, ob 17.00: ROLTEK DOB - KRKA
Sodnik: Bojan Tkalčič
Prepoved nastopa: Alen Romih in Lovro Splichal (oba Roltek Dob) ter Danijel Dežmar in Marko Puklin (oba Krka)

Na novo pomoč konkurentov v tekmah s Triglavom bodo upali dobljanski nogometaši, ki bodo po minimalni zmagi na Ptuju v soboto gostili Krko. Zasedba trenerja Damijana Romiha je ponovila jesenski scenarij, saj so modri z Doba po porazu s Triglavom še drugič v sezoni sestavili serijo neporaženosti, ki po zmagi na Štajerskem traja že šest tekem. Dobljani lahko v obračunu z Novomeščani izenačijo jesenski niz, ko so sicer nanizali sedem zmag, spomladi pa so dvema remijema dodali štiri zmage. Na Ptuju je bil za tretje zaporedno slavje z dvema zadetkoma najzaslužnejši Rok Kidrič, ki skuša s 17 goli slediti tempu Poplatnika. Na drugi strani novomeški strateg Željko Martinović po zimskem slovesu Marka Brekala pogreša razpoloženega strelca. S sedmimi goli je najuspešnejši Matej Potokar, ki pa s soigralci v dvoboju z Ankarančani ni uspel preprečiti zmagovalnega posta. Dolenjci so v zadnjih treh krogih vknjižili točko, bodo farmacevti v tekmi z Dobom našli recept za zmago? Jeseni ga niso, z morebitno zmago pa bi Dob vsaj do nedelje izenačil točkovni dosežek orlov. V domačem moštvu bosta manjkala Alen Romih in Lovro Splichal, gostje bodo zaigrali brez Danijela Dežmarja in Marka Puklina.

 

Sobota, ob 17.00: ANKARAN HRVATINI - BREŽICE TERME ČATEŽ
Sodnik: Boris Tošeski
Prepoved nastopa: /

Na Bonifiki se bosta udarila soseda na lestvici 2. SNL. Ankarančani pričakujejo Brežičane, ki so bili v minulem krogu prosti tekmovalnih obveznosti, pred tem pa so remizirali v sosedskem obračunu z Novomeščani. Prav Dolenjci so bili zadnji nasprotnik Primorcev, ki so se domov po zmagi z izidom 0:2 vrnili s polnimi žepi. Moštvo domačega stratega Vlada Badžima je zasidrano na tretjem mestu lestvice, za drugim Dobom zaostaja šest točk, pred tokratnimi gosti pa ima kar 11 točk zaostanka. Kljub temu domači zasedbi ne bi smelo manjkati motiva, saj je posavski drugoligaš jeseni dobil oba medsebojna obračuna. Ankarančani bodo ob Reneju Šolaji zagotovo pogrešali tudi prvega strelca Mateja Zemljaka, ki ima spomladi obilico nesreče, saj mu je po zlomu gležnja pred dnevi ponagajal še pljučni pnevmotoraks. Domači strateg kljub težavam s poškodbami razpolaga s širokim kadrom, kar dokazuje tudi pogled na klubsko lestvico strelcev. Vsaj en zadetek je namreč doseglo že 14 nogometašev, dva več kot pri Brežicah, ki pa so pozimi močno prevetrile svojo zasedbo.

 

Sobota, ob 17.00: FARMTECH VERŽEJ - BRDA
Sodnik: Iztok Gornjak
Prepoved nastopa: Tjaž Polajžer (Veržej)

Izjemno pomembna tekma pa ob Muri čaka nogometaše Veržeja in Brd, saj se bosta za točke udarila  neposredna konkurenta za obstanek v drugoligaški konkurenci. Ker tudi v Prlekiji deževje moči presušena tla, pogoji za nogometno igro ne bodo enostavni, a bolj kot lepota bodo štele točke, ki jih krvavo potrebujejo Prleki in Primorci. Brici so minulo nedeljo z remijem na domačem igrišču presenetili vodilni Triglav, čeprav so bili po vodstvu z 2:0 že blizu krstne pomladanske zmage. Orli so se sicer spotaknili tudi v obračunu z Veržejem, ki je v tekmi z gorenjskim drugoligašem vknjižil eno od dveh pomladanskih zmag. Več težav so imeli nogometaši trenerja Marka Lešnika v tekmah z drugim kranjskim klubom, saj je Zarica v tekmi 22. kroga še drugič to pomla Veržeju zadali boleč poraz. Rdeči vragi, ki so v tokratnem krogu brez obveznosti, so z zmago skočili tako pred Veržej kot tudi Brda, ki bi s tremi točkami storili pomemben korak k obstanku. Gostitelji, ki bodo v dvoboj krenili brez Tjaža Polajžerja, bi z uspehom na zadnje mesto izrinili prav Žlogarjevo zasedbo.

 

Tekst: NZS
Foto: NK Triglav

SORODNE NOVICE

  • 05.06.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Triglav - Drava
    Prva tekma kvalifikacij za popolnitev Prve lige Telekom Slovenije je pripadla Kranjčanom, a se Ptujčani še niso predali. Lahko kurenti na Gorenjskem nadoknadijo zaostanek ali se bodo orli zadržali prvoligaški status?
  • 01.06.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Drava Ptuj - Triglav Kranj
    Se bo prvoligaški nogomet v sezoni 2018/19 igral v Kranju ali na Ptuju? Nogometaše Drave in Triglava čaka prva tekma kvalifikacij za popolnitev Prve lige Telekom Slovenije.
  • 23.09.2016 | 2. SNL
    Triglav podaljšanje niza lovi na Ptuju
    Drugoligaši hitijo proti zaključku uvodne tretjine letošnjega prvenstva. Sobota in nedelja bosta ponudila tekme osmega kroga. V spletnem prenosu na NZS.si boste lahko spremljali lov Triglava na podaljšanje zmagovalnega niza, ki pa ga bodo skušali na domači zelenici prekiniti Ptujčani.

DELI NA