23.09.2016 | 2. SNL
Triglav podaljšanje niza lovi na Ptuju

Drugoligaši hitijo proti zaključku uvodne tretjine letošnjega prvenstva. Sobota in nedelja bosta ponudila tekme osmega kroga. V spletnem prenosu na NZS.si boste lahko spremljali lov Triglava na podaljšanje zmagovalnega niza, ki pa ga bodo skušali na domači zelenici prekiniti Ptujčani. V Brežicah se bosta udarili četrta in tretja ekipa 2. SNL, Brežičani gostijo Dobljane. V soboto bo na sporedu še dvoboj Ankarana, ki je z osmimi točkami zaostanka prvi zasledovalec Triglava, in Veržeja, ki je v sedmem krogu vknjižil prvo zmago sezone. Slednje so se minuli vikend veselili tudi Brici, ki bodo v Vipolžah pričakali Zavrč, Zarica pa bo gostila novomeško Krko.

Sobota, ob 16.00: BREŽICE TERME ČATEŽ - ROLTEK DOB
Sodnik: Dejan Vivod
Prepoved nastopa: Nikola Gatarić (Brežice)

Brežičani, novinci v drugoligaški druščini, nadaljujejo z uspešnimi predstavami. Posavska zasedba je v sedmem krogu vknjižila še tretjo zmago v zadnjih štirih tekmah. Aktualni zmagovalec 3. SNL sever je doslej izgubil z vodilnim Triglavom, Posavci pa so med tednom klonili tudi v tekmi pokala MNZ Celje, saj so se napredovanja po izenačenem boju veselili Rogatčani. Da bo naloga po zmagi v Ankaranu nekoliko težja, je poskrbel Nikola Gatarić, saj s štirimi zadetki prvi strelec kluba, ob dveh zadetkih pa je prejel tudi dva rumena kartona. Dobljani, ki so edini poraz sezone prav tako doživeli v dvoboju s Triglavom, težav s kaznovanimi nogometaši nimajo, po porazu v gorenjski prestolnici pa se bodo skušali vrniti v zmagovalne tirnice. Tekmeca se bosta v soboto pomerila prvič, čeprav se lahko po sedmih krogih pohvalita z identičnim točkovnim izkupičkom, pa so Dobljani za 12 točk ob šestih prejetih dosegli 19 zadetkov. Brežičani se lahko pohvalijo z gol razliko 12:10.

Sobota, ob 16.00: DRAVA PTUJ - TRIGLAV KRANJ
Sodnik: Darjan Kovačič
Prepoved nastopa: Nemanja Gajić (Drava), Dejan Robnik (Triglav)
Spletni prenos: NZS.si

Nogometaši kranjskega Triglava so tudi v sedmem krogu 2. SNL podaljšali serijo zmag. Četa trenerja Siniše Brkića v sedmih tekmah še ni oddala točke, nazadnje so bili Gorenjci uspešnejši še od Doba, ki se je lahko do nedeljskega dvoboja prav tako pohvalil, da v letošnji sezoni še ni izgubil. Odločitev o zmagovalcu je padla tri minute pred koncem dvoboja, ko je Dejan Robnik izsilil prekršek v gostujočem kazenskem prostoru, zanesljiv izvajalec najstrožje kazni pa je bil Matej Poplatnik, ki se je veselil že osmega zadetka v letošnji sezoni. Napadalec kranjskega drugoligaša na ligaški lestvici zaostaja zgolj za ankaranskim napadalcem Matejem Zemljakom, ki ima na svojem računu še zadetek več.

Ptujčani, ki so se v lanski sezoni dolgo borili za najvišja mesta in nekaj časa držali tudi prvo mesto, so z močno spremenjenim moštvom za zdaj vknjižili dve zmagi. Četa trenerja Simona Sešlarja je v sosedskem dvoboju z Zavrčem dvakrat lovila rezultatski zaostanek, ga tudi ulovila in v Halozah vknjižila še osmo točko, izkupiček pa za zdaj zadostuje za šesto mesto na lestvici 2. SNL. Tekmeca sta do sedaj odigrala štiri uradne medsebojne tekme, vse v lanski sezoni, ko so se Ptujčani najprej veselili napredovanja v četrtfinale Pokala Slovenije, v prvenstvu pa smo videli tri gostujoče zmage. Z dvema so bili uspešnejši Kranjčani, ki bodo v najstarejšem slovenskem mestu pogrešali izkušenega Dejana Robnika, gostitelji pa se bodo v boj podali brez v Zavrču izključenega Nemanje Gajića.

Dino Suljević, branilec Triglava: »Tako kot vselej, tudi tokrat merimo na zmago. Imamo neverjetno širok kader, kjer lahko vsak pride v postavo in odigra vsaj tako dobro, če ne še bolje, kot njegov predhodnik. S te strani ni težav, znova pa se bomo temeljito pripravili na tekmeca. Ekipo Drave poznamo, vemo kakšne posameznike ima in presenečenj ne pričakujem. Kot rečeno, mi bomo startali na zmago, kar se za favorita za naslov tudi spodobi.«

Sobota, ob 16.00: ANKARAN HRVATINI - FARMTECH VERŽEJ
Sodnik: Iztok Gornjak
Prepoved nastopa: Kim Younggun (Ankaran)

Vloga prvega zasledovalca vodilnega Triglava tudi po sedmem krogu 2. SNL pripada Ankarančanom, ki so bili nazadnje prisiljeni prekiniti zmagovalni niz. Serijo treh slavij so prekinili Brežičani, ki so ankaransko zelenico zapuščali s tremi točkami. Zasedba trenerja Vlada Badžima bo skušala brez Južnokorejca Kima Youngguma, ki je ob strelskem prvencu prejel tudi rdeči karton, najti vrnitev do učinkovitih predstav, s katerimi so Primorci strli odpor Drave, Brd in Zarice. Ob Dobu so Ankarančani z 19 zadetki najučinkovitejše moštvo lige, v sklopu osmega kroga pa v goste prihaja moštvo z drugo najbolj luknjasto obrambo lige. Ob tem velja opozoriti, da je Veržej večino zadetkov od 19 golov prejel v uvodu sezone, saj je četa Zlatka Gaborja v zadnjih štirih krogih klonila zgolj dvakrat. Gol Zarice za hrbtom vratarja Andrejča je Veržejce nazadnje podžgal, saj so Prleki v nadaljevanju pripravili preobrat in se v tekmi, ki so jo zaključili z dvema igralcema več, veselili prve zmage v letošnji sezoni.

Nedelja, ob 16.00: BRDA - ZAVRČ
Sodnik: Armando Šorli
Prepoved nastopa: Alen Krajnc (Zavrč)

Podobno kot v taboru Veržeja, so se prve zmage v letošnji sezoni veselili tudi Brici. Zasedba z Goriških Brd je v sedmem krogu 2. SNL presenetila novomeško Krko, za prvo zmago po povratku med drugoligaše pa je že v uvodu srečanja zadel Leon Marinič, sicer posojeni nogometaš Gorice. Anton Žlogar, ki je dobršen del igralske kariere prav tako preživel v novogoriškem prvoligašu, po prevzemu briškega moštva še ni izgubil, v nedeljo bodo rdeče-črni podaljšanje niza lovili proti zadnjeuvrščeni ekipi lige. Zavrč je v sosedskem derbiju z Dravo prekinil serijo štirih zaporednih porazov, a je bil prvi remi sezone vseeno premalo, da lanskoletni prvoligaš ne bi zdrsnil na dno lestvice. Haložane tepe predvsem obramba, saj so Zavrčani že dvakrat prejeli sedem zadetkov, v sedmih tekmah se je završka mreža zatresla 24-krat. Haloško obramba v osmem krogu vsaj na papirju čaka lažja naloga, saj so Brici ob Veržeju najskromnejše moštvo lige, dosegli so pet zadetkov.

Nedelja, ob 16.00: ZARICA KRANJ - KRKA
Sodnik: Tadej Mežnar
Prepoved nastopa: Adnan Hajdarević in Albin Kotnik (oba Zarica)

V gorenjski prestolnici se bosta udarili zasedbi, ki sta v zadnjih štirih krogih skupaj zbrali šest točk. Tako Zarica kot tudi Krka sta ob treh porazih vknjižili po zmago. Gostje so po dveh zaporednih porazih ugnali Dravo, a nazadnje izgubili z Brici, Kranjčani pa so v Veržeju doživeli še tretji zaporedni poraz. Tako kot proti Brežicam in Ankaranu, je kranjska obramba tudi v dvoboju s Prleki prejela tri zadetke. Za nameček bo imel domači strateg Janez Zupančič še nekaj težav s sestavo enajsterice, saj sta Adnan Hajdarević in kapetan Albin Kotnik najdaljše gostovanje z izključitvama sklenila predčasno. Iztok Kapušin, ki sedi na novomeški klopi, težav s kaznovanimi nogometaši nima, zato pa dolenjske vrste redčijo poškodbe, tako je ob porazu z Brdi na klopi sedela zgolj četverica nogometašev, ob vratarju Barukčiću še trojica lanskoletnih mladincev. Nasprotnika se bosta v 2. SNL udarila prvič, precej daljšo brado pa imajo dvoboji v tretjem rangu slovenskega nogometa, saj so se Kranjčani in Novomeščani doslej pomerili že 16-krat.

Tekst: NZS
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 28.04.2017 | 2. SNL
    Triglav prednost pred Dobom brani v tekmi z Dravo
    Dobljani, ki bodo v 23. krogu 2. SNL gostili Krko, za Triglavom s tekmo več zaostajajo tri točke. Orli se bodo skušali po remiju v Vipolžah v zmagovalne tirnice vrniti v tekmi z Dravo, ki jo boste lahko v nedeljo spremljali tudi v prenosu na NZS.si.

DELI NA