Triglav po preobratu ugnal Olimpijo

Triglav - Olimpija 2:1 (0:1)

* Športni center, sodniki: Jug, Vidali, Gabrovec.
* Strelca: 0:1 Suljić (28.), 1:1 Tijanić (88./11 m), 2:1 Tijanić (90.).
* Triglav: Arko, Rogelj (od 90. Karamatić), Kumer, Arh Česen, Mlakar, Mertelj, Tijanić, E. Kryeziu, Svraka (od 62. Kopač), Crnov (od 84. D. Kryeziu), Žurga.
* Olimpija: Vidmar, Boakye, Burin, Maksimenko, Jurčević, Brkić (od 83. Putinčanin), Tomić, Črnic (od 64. Kronaveter), Suljić, Savić, Kidrić (od 72. Lukanović).
* Rumeni kartoni: Mertelj, Kumer, Arh-Česen, Kopač; Suljić, Jurčević, Tomić.
* Rdeči karton: /.

Ljubljanski zasedbi se je v "orlovem gnezdu" nasmihala četrta zmaga v nizu, v končnici pa je navkljub premoči med celotnim dvobojem ostala praznih rok. Kranjčani so v finišu tekme uprizorili preobrat "par excellence", režiser absolutnega in nepričakovanega zasuka pa je bil David Tijanić, ki je v 88. minuti najprej z 11-metrovke izenačil na 1:1, v peti minuti sodnikovega podaljška pa nato dosegel še zmagoviti gol.

Kranjska ekipa je tako dosegla tretjo zmago v nizu, pred Olimpijo sta padla še Aluminij in Gorica, ljubljanska ekipa pa je doživela prvi poraz po treh zaporednih zmagah nad Gorico, Krškem in Celju.

Ljubljančani so sijajno odprli dvoboj v gorenjski prestolnici. V uvodnih dvajsetih minutah so uprizorili številne nevarne akcije, navkljub izjemnim priložnostim Stefana Savića, Matica Črnica, Asmirja Suljića in Vitalijsa Maksimenka pa je kranjska mreža - tudi po zaslugi bravuroznih obramb 19-letnega Jalna Arka - čudežno postala nedotaknjena.

Pred golom kranjskega vratarja je bilo zagotovo najbolj vroče v 12. minuti, ko je Savić po strelu z roba kazenskega prostora zadel vratnico, isti igralec se je osem minut kasneje sijajno znebil domačih obrambnih igralcev, po njegovem strelu z enajstih metrov pa je po sijajnem posredovanju Arka ostalo pri 0:0.

Prevlada izbrancev gostujočega trenerja Roberta Pevnika se je nadaljevala tudi sredi prvega polčasa. V 23. minuti so prvič na dvoboju zapretili tudi gostitelji, strel Muamerja Svrake z velike razdalje pa je ubranil gostujoči vratar Nejc Vidmar.

V 28. minuti so Ljubljančani vendarle unovčili svojo premoč. V glavni vlogi je bil Suljić, ki je po samostojni akciji povzročil silni nemir v kranjski obrambni vrsti in zadel za 1:0. Po prejetem golu je ritem igre nekoliko padel, tehnično podkovani Ljubljančani pa so imeli vse vajeti igre v svojih nogah.

V začetku drugega polčasa so do sape prišli tudi Gorenjci, v 54. minuti je strel Svrake z 20 metrov bil malenkostno previsok, nato pa so pobudo znova prevzeli Ljubljančani. V 58. minuti je domači branilec Kristjan Arh-Česen v svojem kazenskem prostoru zrušil Suljića, po njem je tolminski sodnik Aleš Jug brez obotavljanja pokazal na belo točko, 11-metrovko pa je slabo izvedel Savić in ostalo je pri 1:0.

V naslednjih dveh minutah so si Ljubljančani priigrali dve novi priložnosti, po strelih Savića in Brkića pa se izid ni spremenil. Tako je bilo tudi v 72. minuti, po pravem "fliperju" v domačem kazenskem prostoru Suljić in "rezervist" Rok Kronaveter nista povišala na 2:0.

V končnici tekme so Kranjčani uprizorili izjemen preobrat. Najprej je Tijanić realiziral 11-metrovko - po igranju z roko v kazenskem prostoru jo je zakrivil Mario Jurčević -, v peti minuti sodnikovega podaljška pa je isti igralec - po dvojni podaji s Tomom Žurgo - zadel še za 2:1.

Ljubljanska ekipa bo v prihodnjem krogu gostila Maribor, kranjska pa bo gostovala v Celju. Obe tekmi bosta v soboto, 16. marca.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 07.03.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Triglav - Olimpija
    Prvoligaši so ogreli svoje motorje, po zimskem premoru jih čakajo nove obveznosti. Kranjčani so pomlad odprli z dvema zmagama, uspešni so bili tudi Ljubljančani. Kdo nadaljeval pomladanski niz?

DELI NA