28.11.2021 | 2. SNL
Triglav klonil v Rogaški Slatini, Gorica na prvo mesto

Nogometaši Gorice so na uvodni tekmi zadnjega kroga v jesenskem delu 2. SNL premagali Brežice, po sobotnem porazu Triglava v Rogaški Slatini pa so ostali na prvem mestu drugoligaške razpredelnice. Dekančani so napolnili mrežo Primorja, Nafta je nasula šest zadetkov Dravi.

Goričani so srečanje z Brežicami gostili na koprski Bonifiki, saj je v Novi Gorici ženska reprezentanca igrala kvalifikacijski obračun z Estonkami. Četa Mirana Srebrniča se je dobro znašla tudi v Istri, čeprav so gostje v prvem polčasu odbili vse napade Primorcev. Modro-beli so se vodstva veselili v sedmi minuti nadaljevanja tekme. Luka Vekić je po hitrem napadu zatresel vratnico, odbito žogo pa je v mrežo pospravil Žan Leban, ki je z dvema zadetkoma odločil že derbi vrha lestvice s Triglavom. Da bodo točke ostale na Primorskem, je dobre četrt ure pred koncem srečanja, po drugem poskusu, potrdil Etien Velikonja, ki se je podpisal pod osmi zadetek sezone.


Kranjčani so v soboto gostovali v Rogaški Slatini, domov pa so se vrnili brez točk. V zadnjih tednih razigrani Slatinčani so serijo zmag pod vodstvom Aleša Kačičnika podaljšali tudi v spopadu z do tega kroga vodilnim Triglavom. Gorenjci so se v zaostanku znašli v 16. minuti, po golu Alena Neskića, a so varovanci Boštjana Mikliča pripravili hiter odgovor. Tin Matić je v 28. minuti s 14. golom sezone poskrbel za izenačenje, pri katerem je ostalo vse do zaključnih minut. Sedem minut pred koncem rednega dela srečanja pa so se vnovič veselili gostitelji. Za prestižno zmago Štajercev je zadel Mika Mario Rokavec, Rogaška pa je z zmago povečala prednost pred zasledovalci.


Tretje mesto so dolgo držali Ravenčani, ki so v zaključku jesenskega dela prvenstva vtis pokvarili z zgolj točko na petih tekmah. Korošci so se praznih rok vrnili tudi iz prestolnice, v taboru Ilirije pa so se veselili pomembne zmage. Obračun šestih zadetkov so bolje pričeli gostje, ki so dvakrat povedli, prvič v 29. minuti, ko je v polno meril Anže Turičnik. Fužinar je vodil vse do 67. minute, ko je sledil pester zaključek tekme. Milan Đajić je v omenjeni minuti poskrbel za prvo izenačenje, a so gostje v 74. minuti znova vodili, uspešen je bil Miha Vidmar. Le dve minuti kasneje je izid poravnal Marko Klemenčič, za zmago Ilirije pa je v 84. minuti najprej zadel Milan Đajić, kmalu zatem pa še Alen Čaušević.


Ajdovci so jesenski del prvenstva sklenili s tretjo zaporedno zmago, še petič zapored pa so ostali brez zmage, v tem času pa so osvojili le točko. Četa Borivoja Lučića je v Dekanih naletela na razigrane domačine, ki so v mrežo Denisa Pintola pospravili kar štiri žoge in se razveselili tretje zaporedne zmage. Jadran je povedel v 23. minuti, ko je po kotu Adema Zybe zadel Haris Ibrahimović. Dekančani so po kotu tudi podvojili prednost, v zadnji minuti je z volej udarcem sprožil Jakob Vitezica, Denis Pintol je strel preusmeril v vratnico, žoga pa se je nato prav od vratarja odbila v mrežo. Po uri igre se je veselil še Žiga Perhavec, ki je silovito sprožil z 20 metrov. Piko na i zmagi domačinov je v 74. minuti postavil Arian Kastrati, ki se je odlično znašel v kazenskem prostoru gostov in z levico zadel za končnih 4:0.


Na deževno soboto so bili razigrani tudi Lendavčani. Nafta, ki jo čakajo še tri zaostala gostovanja, se je od domačega igrišča poslovila s pol ducata zadetkov v golu Drave. Ptujčani so prvič klonili v 17. minuti, po avtogolu Žige Dobnika, sredi prvega polčasa pa sta prednost Prekmurcev povišala Vedran Vinko in Erik Burai. Vinko se je razveselil desetega zadetka v letošnji sezoni, festival golov pa se je nadaljeval tudi v drugem delu srečanja. Domačo prednost je v četrti minuti nadaljevanja tekme povišal Mihael Rebernik, zmago pa sta v končnici srečanja dopolnila še Daniel Fekete in Marsel Stare.


Rudar je po petih tekmah, na katerih je osvojil zgolj točko, jesenski del sezone sklenil z zmago v Beltincih. Knapi so na prekmurski ravnici pretili že v uvodni fazi srečanja, povedli pa so v 22. minuti, kmalu zatem, ko se je pri gostiteljih poškodoval Hrvoje Kudumija. Napako domače obrambne vrste je kaznoval Brian Saramago, izigral Domna Zvera in Velenjčane popeljal v vodstvo. Američan v napadu Rudarja je v 40. minuti udaril še drugič, skupno že 12. to sezono. Beltinčani, ki so ob kapetanu Patriku Raduhi in Luki Sočiču pogrešali tudi trenerja Damjana Gajserja, so v 11. minuti drugega polčasa klonili še tretjič. Gostje so izigralo obrambo rumenih, vodstvo pa je povišal Vito Batistić. Gostitelji, ki so lovili tretjo zaporedno zmago, so po tretjem golu Rudarja zatresli okvir gola, vratnica je preprečila veselje Luke Pihlerja.


V nedeljo so se pred kamero NZS pomerili Novomeščani in Biljenci, dvoboj pa ni postregel z zmagovalcem. Prvi polčas so dobili Novomeščani, ki so se gola veselili ob koncu 38. minuti, ko je z razdalje sprožil Tomaž Zakrajšek. Primorci so za izenačene potrebovali manj kot sedem minut igre v drugem polčasu. Po hitrem protinapadu je domače vodstvo izničil Thomas Breganti, ki je pobegnil zadnji vrsti gostiteljev, žogo pa je pred golom preusmeril Marko Bedek. Deseti Biljenci so jesenski del prvenstva skleinli z 21 točkami, Krka ima na svojem računu tri točke manj, a Dolenjce čaka še zaostali dvoboj z Jadran Dekani.


Obračun Krškega in Roltek Doba je bil zaradi poplavljenega igrišča v Krškem preložen na sredo, 1. decembra.

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 08.05.2022 | 2. SNL
    Triglav izgubil z Brežicami, Gorica se vrača med prvoligaše
    Nogometaši Gorice se vračajo med prvoligaše. Triglav je v soboto doma klonil v obračunu z Brežicami in s tem potrdil razplet boja za prvo mesto, Goričani pa so dan kasneje remizirali na Ptuju. Zapleta se boj za obstanek v 2. SNL.
  • 14.11.2021 | 2. SNL
    Gorica dobila dvoboj z vodilnim Triglavom
    Nogometaši Gorice so dobili dvoboj s kranjskim Triglavom in maščevali poraz na Primorskem. V kranjski mreži sta končali dva žogi. Veselili so se tudi Beltinčani, Dekančani pa so v nedeljo dočakali drugo zmago sezone. Slatinčani so pred kamero NZS premagali Primorje.
  • 12.11.2021 | 2. SNL
    Za uvod v drugo polovico prvenstva spopad vodilnih Goričanov in Kranjčanov
    S tekmami 16. kroga se pričenja druga polovica 2. SNL. V soboto se bosta udarili vodilni ekipi lige, Gorica v derbiju vrha lestvice, ki ga boste lahko spremljali na Sportklubu, gosti Triglav. Pred kamero NZS bodo točke napadali Slatinčani in Ajdovci.
  • 27.10.2021 | 2. SNL
    Gorica dobila zaostalo tekmo v Dekanih
    Nogometaši Gorice so v Dekanih dobili zaostalo srečanje desetega kroga 2. SNL. Primorski obračun je pred sosedskim derbijem z Ajdovci odločil Etien Velikonja.
  • 22.09.2021 | 2. SNL
    Gorica do nove zmage in vrha lestvice
    Četrta septembrska sreda je bila namenjena zaostalima tekmama šestega kroga 2. SNL. Goričani so se v Krškem veselili sedme zaporedne zmage in skoka na vrh lestvice, v Dekanih ni bilo zadetkov.
  • 15.08.2021 | 2. SNL
    Gorica slavila v Brežicah, Triglav še do tretje zmage
    Goričani so v Brežicah dobili uvodno srečanje tretjega kroga 2. SNL, varovanci Mirana Srebrniča so zmago potrdili s tremi goli v prvem polčasu. Triglav še ni oddal točke, Dob je Krškemu zabil sedem, Nafta pa Dravi šest zadetkov.
  • 05.08.2021 | 2. SNL
    Sosedski spopad Gorice in Bilj pred kamero NZS
    Drugoligaši so pred dobrim tednom zakorakali v novo sezono, s petkovo tekmo Krke in Triglava pa se pričenja drugi krog. V prenosu na spletni strani NZS boste lahko spremljali sosedski dvoboj Gorice in Bilj, pred kamerami Sportkluba pa se bosta udarila Nafta in Dob.
  • 01.08.2021 | 2. SNL
    Triglav dobil tekmo z Gorico, Krka slavila v Velenju
    Pričela se je nova sezona 2. SNL. Triglav je na petkovi tekmi premagal Gorico, v sobotnem terminu pa je največ zadetkov padlo v Velenju. Krka je bila z izidom 4:3 boljša od Rudarja.
  • 29.07.2021 | 2. SNL
    Nova sezona se pričenja v Kranju
    S petkovo tekmo v Kranju se pričenja nova sezona 2. SNL. Pred kamerami Sportkluba jo bosta odprla Triglav in Gorica, ki se je pred tedni poslovila od prvoligaške konkurence. Med drugoligaše se vračata tudi Ilirija in Rogaška, v spletnem prenosu na NZS.si pa boste lahko spremljali obračun Rudarja in Krke.

DELI NA