08.05.2022 | 2. SNL
Triglav izgubil z Brežicami, Gorica se vrača med prvoligaše

Nogometaši Gorice se vračajo med prvoligaše. Triglav je v soboto doma klonil v obračunu z Brežicami in s tem potrdil razplet boja za prvo mesto, Goričani pa so dan kasneje remizirali na Ptuju. Zapleta se boj za obstanek v 2. SNL.

V gorenjski prestolnici je padlo pet zadetkov, a je bilo potrebno na prvega čakati do 61. minuti, ko so se veselili Brežičani. Hasan Muzaferović je poskrbel za veselje gostov, ki so v 79. minuti podvojili svojo prednost. Z bele točke je bil uspešen Tomislav Hanžek. V končnici dvoboja so se prebudili tudi Kranjčani, Tin Matić je v 83. minuti zadel prvič, v drugi minuti sodniškega dodatka pa je poravnal izid. Čeprav je že dišalo po delitvi točk, pa so Brežičani v 95. minuti zadeli še tretjič in po strelu Mateja Šanteka prišli do pomembne zmage, s katero ostajajo v igri za drugoligaški obstanek.


Brežičani so bili edini med četverico gostov, ki so se v nedeljo veselili zmage. Beltinčani so se brez točk vrnili z dolgega gostovanja v Dekanih. Jadran je z golom Malika Baha povedel v deveti minuti, v 23. pa je izenačil Stian Džumhur. Ekipi sta v slačilnico odšli z rezultatom 1:1, gostitelji pa so do prve zmage v nadaljevanju prvenstva prišli s tremi zadetki v zadnji tretjini srečanja. Po uri igre je bil najprej uspešen Kristijan Meštrić, deset minut zatem pa je v polno meril Gal Zorko. Točke Dekančanov je sedem minut pred koncem rednega dela srečanja potrdil izkušeni Patrik Bordon.


Ajdovci so na domači zelenici ustavili nalet Ilirije, ki je klonila po petih tekmah neporaženosti in treh zaporednih zmagah. Ljubljanska mreža se je prvič tresla deset minut pred odmorom, po udarcu Matica Zavnika, Jakob Kodermac pa je z enajstmetrovko v 69. minuti povišal vodstvo rdeče-črnih. Obračun je bil dokončno odločen v 79. minuti, ko se je veselil še Haris Sadiković. Primorje z novo zmago ostaja sedmo.


Pred kamerami Sportkluba sta se za nove točke pomerila Rudar in Fužinar, točke pa so ostale v Velenju, čeprav so se sprva veselili gostje. Cene Kitek je v 28. minuti sijajno izvedel prosti strel z 19 metrov in matiral Kristijan Sekulića. Na izenačenje gostiteljev je bilo potrebno čakati do 43. minuti, tudi Velenjčani pa so izenačili iz prostega strela. Še nekoliko bližje, s 17 metrov, je natančno sprožil Denis Tubić. To v prvem polčasu še ni bilo vse, saj je Rudar še pred odmorom prišel do vodstva. Filip Kosić je izsilil prekršek Ramzija Idrissouja za najstrožjo kazen, ki jo je sam tudi izkoristil. Zmago knapov je po protinapadu v 79. minuti potrdil Gašper Jovan.


Krčani so po zmagi v Beltincih gostili Biljence, ki so se v posavski prestolnici razveselili tesne zmage. Darius Jalinous je srečanje odločil dobrih 20 minut pred koncem tekme, Primorci pa so zdaj z 39 točkami osmi. Krčane čaka še nekaj dela za potrditev drugoligaškega obstanka, saj Brežičani in Ptujčani zaostajajo zgolj tri točke.


Josip Majić je prvi hit drugoligaške pomladi, nogometaš Krke je v polno meril tudi v Dobu. Krka je z 12. zadetkom Dalmatinca povedla v deveti minuti, a so gostitelji nato uprizorili preobrat. Gašper Černe je izenačil v izdihljajih prvega polčasa, v 65. minuti pa so Dobljani povedli po zaslugi Jošta Piška. Dolenjci so se le tri minute kasneje vrnili v igro, za delitev točk je zadel Ivan Crnov. Novomeščani so s točko ostali na četrtem mestu lestvice, pred Krko pa se je zavihtel velenjski Rudar.


Lendavčani so v obračunu z Rogaško podaljšali niz porazov, Slatinčani so jim zadali že četrtega v seriji. V lendavski mreži so že v prvem polčasu končale tri žoge, prva v peti minuti, po strelu Andreja Pavlovića. V 24. minuti je prednost podvojil Tomi Gobec, izid polčasa pa je postavil Antonio Majcenić. Domača ekipa se je pobrala v drugem polčasu, ko je dvakrat zadel Žan Kumer, najprej v 59. in nato še v 90. minuti, a to ni bilo dovolj za preobrat Nafte. Lendavčani so z novim porazom zdrsnili na šesto mesto, pred njih so splezali prav Slatinčani.


Vodilni Goričani so v nedeljo gostovali na Ptuju, a Primorci niso imeli pravega rezultatskega motiva. Četa Mirana Srebrniča je dvakrat povedla, obakrat po golu Etiena Velikonja, ki je prvič zadel v 19. minuti, gostitelji pa so preko Vica Miljanića izenačili deset minut kasneje. Kapetan Gorice je pet minut pred koncem prvega polčasa zadel z bele točke, v 76. minuti pa je bil drugič na tekmi uspešen še Miljanić in zadel za končnih 2:2. Goriški nogometaši so po koncu tekme proslavili povratek med najboljše klube v državi.

Vladimir Pantelić, NK Drava: "Čestitam igralcem za borbeno igro in Gorici za uvrstitev v Prvo ligo Telemach. Tudi tokrat smo odigrali dobro tekmo, žal pa je bilo za zmago proti prvakom to premalo."

Image

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 28.11.2021 | 2. SNL
    Triglav klonil v Rogaški Slatini, Gorica na prvo mesto
    Nogometaši Gorice so na uvodni tekmi zadnjega kroga v jesenskem delu 2. SNL premagali Brežice, po sobotnem porazu Triglava v Rogaški Slatini pa so ostali na prvem mestu drugoligaške razpredelnice. Dekančani so napolnili mrežo Primorja, Nafta je nasula šest zadetkov Dravi.
  • 14.11.2021 | 2. SNL
    Gorica dobila dvoboj z vodilnim Triglavom
    Nogometaši Gorice so dobili dvoboj s kranjskim Triglavom in maščevali poraz na Primorskem. V kranjski mreži sta končali dva žogi. Veselili so se tudi Beltinčani, Dekančani pa so v nedeljo dočakali drugo zmago sezone. Slatinčani so pred kamero NZS premagali Primorje.
  • 12.11.2021 | 2. SNL
    Za uvod v drugo polovico prvenstva spopad vodilnih Goričanov in Kranjčanov
    S tekmami 16. kroga se pričenja druga polovica 2. SNL. V soboto se bosta udarili vodilni ekipi lige, Gorica v derbiju vrha lestvice, ki ga boste lahko spremljali na Sportklubu, gosti Triglav. Pred kamero NZS bodo točke napadali Slatinčani in Ajdovci.
  • 27.10.2021 | 2. SNL
    Gorica dobila zaostalo tekmo v Dekanih
    Nogometaši Gorice so v Dekanih dobili zaostalo srečanje desetega kroga 2. SNL. Primorski obračun je pred sosedskim derbijem z Ajdovci odločil Etien Velikonja.
  • 22.09.2021 | 2. SNL
    Gorica do nove zmage in vrha lestvice
    Četrta septembrska sreda je bila namenjena zaostalima tekmama šestega kroga 2. SNL. Goričani so se v Krškem veselili sedme zaporedne zmage in skoka na vrh lestvice, v Dekanih ni bilo zadetkov.
  • 15.08.2021 | 2. SNL
    Gorica slavila v Brežicah, Triglav še do tretje zmage
    Goričani so v Brežicah dobili uvodno srečanje tretjega kroga 2. SNL, varovanci Mirana Srebrniča so zmago potrdili s tremi goli v prvem polčasu. Triglav še ni oddal točke, Dob je Krškemu zabil sedem, Nafta pa Dravi šest zadetkov.
  • 05.08.2021 | 2. SNL
    Sosedski spopad Gorice in Bilj pred kamero NZS
    Drugoligaši so pred dobrim tednom zakorakali v novo sezono, s petkovo tekmo Krke in Triglava pa se pričenja drugi krog. V prenosu na spletni strani NZS boste lahko spremljali sosedski dvoboj Gorice in Bilj, pred kamerami Sportkluba pa se bosta udarila Nafta in Dob.
  • 01.08.2021 | 2. SNL
    Triglav dobil tekmo z Gorico, Krka slavila v Velenju
    Pričela se je nova sezona 2. SNL. Triglav je na petkovi tekmi premagal Gorico, v sobotnem terminu pa je največ zadetkov padlo v Velenju. Krka je bila z izidom 4:3 boljša od Rudarja.
  • 29.07.2021 | 2. SNL
    Nova sezona se pričenja v Kranju
    S petkovo tekmo v Kranju se pričenja nova sezona 2. SNL. Pred kamerami Sportkluba jo bosta odprla Triglav in Gorica, ki se je pred tedni poslovila od prvoligaške konkurence. Med drugoligaše se vračata tudi Ilirija in Rogaška, v spletnem prenosu na NZS.si pa boste lahko spremljali obračun Rudarja in Krke.

DELI NA