01.08.2021 | 2. SNL
Triglav dobil tekmo z Gorico, Krka slavila v Velenju

Pričela se je nova sezona 2. SNL. Triglav je na petkovi tekmi premagal Gorico, v sobotnem terminu pa je največ zadetkov padlo v Velenju. Krka je bila z izidom 4:3 boljša od Rudarja. 

V prvem polčasu tekme v gorenjski prestolnici sta mreži mirovali, "orli" pa so bolje vstopili v nadaljevanje srečanja. V 53. minuti je Dare Vršič izvedel prosti strel, ob levi vratnici Uroša Likarja našel Verona Šaljo, ta pa je z glavo zaposlil Luko Brkića, ki je z bližine zadel za vodstvo domačih. Deset minut pred koncem tekme je po lepi podaji Luke Vukovića zadel še debitant v kranjskem dresu Tin Matić. Gostje so v 95. minuti, ko je Luka Vekić izsilil prekršek za najstrožjo kazen, preko Etiena Velikonje prišli do znižanja zaostanka, za morebitno izenačenje pa jim je zmanjkalo časa.

Boštjan Miklič, trener NK Triglav: "Odlično odigrana tekma z naše strani. Kljub temu, da smo bili v prvem polčasu v podrejenem položaju, smo v drugem pokazali karakter in zasluženo zmagali. Čestitke fantom za prikazano! Gremo naprej."

Srebrnič Miran, trener ND Gorica: "Zanimiva tekma, na kateri smo mi prevladovali v igri, nasprotnik pa je dvakrat zadel. Mislim, da moramo biti bolj konkretni in bomo tudi rezultatsko bolj uspešni."


Ilirija je ob povratku med drugoligaše gostovala v Biljah in na Primorskem doživela tesen poraz. Mrežo Ljubljančanov je po dobri uri igre zatresel Žiga Peršič.


Tudi Rogaška vrnitve v 2. SNL ni kronala s točkami, Slatinčani so se praznih rok vrnili z gostovanja v Ajdovščini. Tudi sinovi burje so odpor lanskoletnega tretjeligaša strli v drugem polčasu. V 60. minuti se je prvenca v rdeče-črnem dresu veselil Belmin Bobarić, posojeni nogometaš Maribora. Zmago gostiteljev je deset minut kasneje potrdil Rene Šolaja. 


Dva zadetka sta padla tudi v spopadu Brežic in Fužinarja, a sta si tekmeca razdelila točkovni plen. Z golom Jakova Katuše, ki se je med Korošce preselil iz vrst Beltincev, so v 52. minuti povedli Ravenčani, Brežičani pa so na izenačenje čakali 20 minut. Prenovljeno zasedbo Željka Mitrakovića je do točke popeljal novinec Sebastian Lesjak.


Z enakim izidom se je končal tudi obračun Doba in Dekanov. Tudi v Dobu so se vodstva veselili gostje, Primorce je v 57. minuti v vodstvo popeljal Rene Piciga, ki je pred dnevi zadel že v pripravljalni tekmi z Olimpijo. Gostitelji so se točke veselili po enajstmetrovki v sodniškem dodatku, v katerem je bil z bele točke uspešen Denis Petrovič.


Na spletni strani NZS ste lahko spremljali festival zadetkov iz Velenja. V Šaleški dolini so se zmage veselili Novomeščani, ki so v dvoboju sedmih zadetkov slavili s 3:4, mreži sta se šestkrat treseli že v prvem polčasu. Dolenjci so povedli v 18. minuti, po predložku z leve je z glavo zadel Žiga Jurečič. Domača mreža se je v 21. minuti tresla še drugič, Matic Marcius je podal pred vrata, žogo pa je v lastno mrežo preusmeril Luka Verbič. Sledil je hiter odgovor knapov, ki so zaostanek znižali že v naslednjem napadu. Prvenca v dresu Rudarja se je po napaki Denisa Pintola veselil Vito Štrakl.

Upanje domačih je znova splahnelo v 28. minuti, ko je Krka zadela še tretjič. Znova je podaja prišla z leve strani igrišča, Velenjčani so zahtevali avt, medtem pa je v polno meril Ivan Pranjić. Zgolj tri minute kasneje se je velenjska mreža tresla četrtič, v kazenskem prostoru se je dobro znašel Matic Marcius. Brian Saramago je tik pred odmorom Rudar približal z uspešno izvedeno enajstmetrovko, v 70. minuti pa je po hitrem napadu gostiteljev zadel še drugič. To vseeno ni bilo dovolj za točke Rudarja, zmage so se veselili "farmacevti".


Uvodni krog 2. SNL je bil sklenjen z nedeljskima tekmama na Ptuju in v Lendavi. Drava je na domačem igrišču pričakala Beltince, ki so poleti močno spremenili in pomladili svojo zasedbo. Srečanje v najstarejšem slovenskem mestu se je končalo z izidom 1:1, oba zadetka sta padla v prvem polčasu. Vodstva so se veselili Štajerci, v 33. minuti je po napaki prekmurske obrambe v polno meril Ivo Antonio Kralj. Na izenačenje ni bilo potrebno čakati dolgo, pet minut pred odmorom je izid poravnal Marko Maučec, ki je zadel z razdalje.


V Lendavi sta se za prve točke pomerili prenovljeni ekipi Nafte in Krškega, z delitvijo točk pa so lahko bolj zadovoljni Posavci, ki so dvakrat lovili zaostanek. Marsel Stare je domače v vodstvo popeljal Marsel Stare, ki se je modrim poleti pridružil iz vrst Tabora. Zeleni iz Krškega so izenačili v 27. minuti, Aljaža Cotmana je premagal Žiga Ribič, na odmor pa so s prednostjo odšli Lendavčani. Vedran Vinko je bil uspešen z bele točke. Sredi drugega polčasa so do kazenskega udarca prišli tudi gostje, v 67. minuti je enajstmetrovko izkoristil Erwin Tiganj. Rezultat se v nadaljevanju tekme ni več spremenil.

Image

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 14.11.2021 | 2. SNL
    Gorica dobila dvoboj z vodilnim Triglavom
    Nogometaši Gorice so dobili dvoboj s kranjskim Triglavom in maščevali poraz na Primorskem. V kranjski mreži sta končali dva žogi. Veselili so se tudi Beltinčani, Dekančani pa so v nedeljo dočakali drugo zmago sezone. Slatinčani so pred kamero NZS premagali Primorje.
  • 12.11.2021 | 2. SNL
    Za uvod v drugo polovico prvenstva spopad vodilnih Goričanov in Kranjčanov
    S tekmami 16. kroga se pričenja druga polovica 2. SNL. V soboto se bosta udarili vodilni ekipi lige, Gorica v derbiju vrha lestvice, ki ga boste lahko spremljali na Sportklubu, gosti Triglav. Pred kamero NZS bodo točke napadali Slatinčani in Ajdovci.
  • 29.07.2021 | 2. SNL
    Nova sezona se pričenja v Kranju
    S petkovo tekmo v Kranju se pričenja nova sezona 2. SNL. Pred kamerami Sportkluba jo bosta odprla Triglav in Gorica, ki se je pred tedni poslovila od prvoligaške konkurence. Med drugoligaše se vračata tudi Ilirija in Rogaška, v spletnem prenosu na NZS.si pa boste lahko spremljali obračun Rudarja in Krke.
  • 30.07.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Petarda Gorice za Prvo ligo
    Nogometaši Gorice so na povratni tekmi kvalifikacij za Prvo ligo Telekom Slovenije v Kranju visoko premagali domači Triglav s 5:0 (2:0) in si s skupnim izidom 6:1 zagotovili napredovanje v prvo ligo.
  • 30.07.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Triglav - Gorica
    Nedeljski dvoboj v Novi Gorici se je končal z neodločenim rezultatom, o zmagovalcu kvalifikacij bo odločal spopad v Kranju. Kdo bo del Prve lige Telekom Slovenije v sezoni 2020/21?
  • 26.07.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    O prvoligašu se bo odločalo v Kranju
    Nogometaši Gorice in kranjskega Triglava so se na današnji prvi tekmi kvalifikacij za Prvo ligo Telekom Slovenije v Novi Gorici razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1). Povratna tekma bo v četrtek, 30. julija v Kranju.
  • 25.07.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Gorica - Triglav
    Bodo prvoligaški nogomet v sezoni 2020/21 spremljali v Kranju ali Novi Gorici. Primorci se želijo po letu premora vrniti med prvoligaše, svojo računico pa imajo tudi Gorenjci.
  • 02.05.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Gorica do točke v zadnji minuti
    Nogometaši kranjskega Triglava in Gorice so se v 30. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:0).
  • 30.04.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Triglav - Gorica
    V Kranju bo odigran izjemno pomemben obračun v bitki za izognitev devetemu mestu. Triglav gosti nogometaše Gorice, ki so jezo stresli nad Celjani. Orli so v Kidričevem ostali praznih rok, kdo bo boljši na Gorenjskem?

DELI NA