18.04.2022 | 2. SNL
Triglav dobil obračun z Rudarjem, Ilirija ugnala Nafto

Triglav je bil v petek boljši od Rudarja, Brežice pa so v dvoboju dna lestvice premagale Dravo in se znebile zadnjega mesta. Krka je po preobratu in na krilih Josipa Majića premagala Beltince, Ajdovcem je pripadel primorski dvoboj v Biljah, Gorici pa z Dekani. Ilirija je Nafti zadali prvi poraz pomladi.

Kranjčani so pred kamerami Sportkluba dosegli dva zadetka in podaljšali serijo neporaženosti. Deset minut pred koncem je pobudo z močnim udarcem z roba kazenskega prostora kronal Tin Matić, Karlo Žiger je bil blizu, vendar je bil strel preveč silovit. Prvi strelec prvenstva se je s soigralci veselil 19. gola sezone. Gorenjci so bili po uri igre še bližje zmagi, po kotu z leve strani igrišča se je pred golom najbolje znašel Žan Vipotnik. Orli so v zadnji tretjini srečanja zadržali prednost in prišli do 16. zmage v letošnji sezoni.


Brežice so v obračunu zadnjeuvrščenih moštev 2. SNL gostile Dravo. Gostje so z golom Sebastjana Šlaka vodili od devete minute pa vse do izdihljajev prvega polčasa, ko je izenačil Dragan Brkić. Igra Ptujčanov je razpadla v drugem polčasu, Tadej Trajkovski je med 57. in 63. minuto klonil trikrat. Najprej je z bele točke zadel Tomislav Hanžek, vodstvo je povišal Matic Mrvič, nato pa je prvič udaril Andraž Ruedl. Mladi up brežiškega kluba je v zaključni četrtini dvoboja udaril še trikrat ter v 71., 78. in 85. minuti potrdil zmago, s katero so Posavci zapustili dno lestvice. Zdaj so zadnji Ptujčani.


Sosedski dvoboj Biljencev in Ajdovcev je pred 300 gledalci pripadel Primorju. Domača mreža se je zatresla trikrat, a prvič šele v 74. minuti, ko je v polno meril Rene Šolaja. Isti igralec jev 86. minuti izkoristil najstrožjo kazen, piko na i zmagi gostov pa je v sodniškem dodatku postavil mladi Toni Lun Bončina. Rdeče-črni, ki jih v sredo čaka še zadnja tretina tekme s Trigavom, so se povzpeli na sedmo mesto lestvice.


Tudi na Ravnah na Koroškem so se veselili gostje, a so gledalci na svoj račun prišli že v prvem polčasu. Simon Gregorin je Dob v 14. minuti popeljal do prednosti, a je Fužinar izenačil v 25. minuti. Le sedem minut po golu Matea Verunice je udaril še Jakov Katuša in Korošce popeljal do prednosti, a gostitelji srečanja na odmor niso odšli z vodstvom. Klemen Justin je Dobljane vrnil v igro, Gregorin pa je z drugim zadetkom v 47. minuti tekme zadel za zmago Doba.


V Rogaški Slatini je gostovalo Krško, ki je vse od četrte minute tekme igrala brez pordečelega Madikabe Doumbie, kljub temu pa so gostje domov odšli s točko. Dišalo je tudi po treh, saj so Posavci po golu Charlesa Ikwuemesija vodili od 46. pa do 91. minute, ko je izid poravnal Tomi Gobec. Krčani imajo zdaj pred sosedi Brežičani tri točke naskoka.


Krka je na krilih trikratnega strelca Josipa Majića nadaljevala pozitivno serijo, čeprav se je v končnici obračuna z Beltinci reševala poraza. Hrvat v novomeških vrstah je Dolenjce v 46. minuti popeljal do prednosti, gostje pa so preko Luke Mariča izenačili v 48. minuti. Isti igralec je Prekmurce 20 minut kasneje popeljal v prednost, a se farmacevti niso predali. Majić je najprej izenačil v 82. minuti, nato pa v zadnji minuti rednega dela tekme Krko popeljal na četrto mesto 2. SNL. Majić je spomladi zabil že devetkrat.


Petindvajseti krog drugoligaškega tekmovanja je bil sklenjen z dvema ponedeljkovima tekmama, vodilna Gorica se je v primorskem obračunu pomerila z Jadranom Dekani. Goričani so se pred kamero NZS veselili nove zmage, za minimalno slavje je v 74. minuti zadel Žan Leban. Napadalec modro-belih je v polno meril 11. to sezono, potem ko je Uroš Likar izvedel prosti strel izpred svojega kazenskega prostora, dolgo podajo pa je sprejel Luka Vekić in zaposlil soigralca v domačem napadu. Četa Mirana Srebrniča ima ob tekmi več devet točk prednosti pred Kranjčani.


S tesno zmago gostiteljev se je razpletla tudi druga ponedeljkova preizkušnja. Spomladi še neporaženi Lendavčani so v prestolnici gostovali pri Iliriji, obračun pa je bil odločen po zadetku v 35. minuti srečanja. V polno je meril Stefan Stevanović. Ilirija ostaja na 12. mestu, Nafta je tretja.

Tekst: PDo
Foto: NK Triglav

SORODNE NOVICE

  • 21.04.2024 | 2. SNL
    Beltinci po petkovem porazu zdrsnili na tretje mesto, Goričani prvi zasledovalci Nafte
    Beltinčani so izgubili s Krko in zapravili priložnost, da se vsaj za en dan povzpnejo na vrh lestvice, poraz "žutih" pa so izkoristili Goričani, ki so se z zmago na Koroškem povzpeli na drugo mesto. Na vrhu lestvice ostaja Nafta, ki je bila po dveh porazih uspešna v Biljah. Tabor je z novo zmago zapustil cono izpada.
  • 18.04.2024 | 2. SNL
    Pred drugoligaši še pet krogov
    Še pet krogov nas loči do zaključka letošnjega drugoligaškega prvenstva, boj za vrh lestvice pa se znova zapleta. Nafta po dveh porazih gostuje v Biljah, drugouvrščeni Beltinci pa se bodo pred kamerami Sportkluba že v petek pomerili s Krko.
  • 14.04.2024 | 2. SNL
    Triglav ustavil nalet Gorice, po Taboru do zmage tudi Ilirija
    Nogometaši Tabora so se na Portovalu veselili tretje zmage v nizu, do zmage pa je prišla tudi Ilirija, ki je bila na svojem igrišču boljša od Fužinarja. Triglav je ustavil nalet Gorice, Bistrica je remizirala s Primorjem, Beltinčani pa so se z zmago v Slovenskih Konjicah povsem približali vodilni Nafti, ki je izgubila z Grosupeljčani.
  • 11.04.2024 | 2. SNL
    Kranjčani izzivajo Goričane, vodilna Nafta gosti Grosupeljčane
    Drugoligaši bodo med petkom in nedeljo odigrali tekme 25. kroga. Kamere Sportkluba bodo v Novi Gorici, kjer bo Triglav izzval Gorico, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Bistrice in Primorja. Vodilna Nafta bo po porazu v Tolminu gostila Brinje.
  • 07.04.2024 | 2. SNL
    Nafta klonila v Tolminu, Gorica, Beltinci in Primorje spet bližje
    Goričani, Beltinčani in Ajdovci so s kompletom točk izkoristili priložnost, da se približajo vodilnim Lendavčanom, ki so v sobotnem popoldnevu izgubili v Tolminu.
  • 05.04.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta v Tolminu
    Drugoligaše do zaključka prvenstva loči še sedem krogov, trenutno pa najbolje kaže Nafti, ki bo v soboto gostovala v Tolminu. Primorsko-prekmurski obračun si boste lahko ogledali v prenosu na spletni strani NZS.
  • 31.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi Nafti, Gorica z novo zmago ujela Beltince
    Goričani so zmagovalno serijo podaljšali v Slovenski Bistrici, Primorje pa je v sosednjih Slovenskih Konjicah iztržilo točko. Avtogol je odločil prekmurski derbi Nafte in Beltinčanov, pred 2.200 gledalci so po avtogolu gostov slavili Lendavčani, ki imajo zdaj sedem točk naskoka pred zasledovalci.
  • 28.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi vodilnih drugoligašev v Lendavi
    Drugoligaši marčevski spored preizkušenj zaključujejo s 23. krogom, vrhunec katerega bo prekmurski derbi vodilnih klubov 2. SNL. Lendavčani bodo Beltinčane gostili v sobotnem večeru, obračun prve in druge ekipe prvenstva bodo pospremile tudi kamere Sportkluba.
  • 25.03.2024 | 2. SNL
    Prvi štirje do nove zmage
    Vodilni Lendavčani so Sežancem zabili štiri zadetke, nove zmage so se razveselili tudi Goričani, ki so bili boljši od Krke, Beltinčani pa so premagali Velenjčane. Tekma v Kranju je bila prekinjena v 77. minuti, Primorje je dobilo nedeljski dvoboj z Dekani.
  • 21.03.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta na Kras, v prenosu dvoboj Kranjčanov in Grosupeljčanov
    Drugoligaši tudi med pestrim reprezentančnim sporedom tekem nadaljujejo s tekmovanjem. Vodilna Nafta bo s petkovim gostovanjem na Krasu odprla 22. krog prvenstva, v prenosu na spletni strani NZS pa si boste lahko ogledali sobotno tekmo Kranjčanov in Grosupeljčanov.

DELI NA