16.09.2023 | 1. SŽNL
Tri točke ostale v Murski Soboti

Prva tekma 6. kroga, kar derbi Ženske nogometne lige Triglav Zdravje, je prinesel zmago ŽNK Muri Nona, ki je bila doma z golom Noelle Vilčnik z minimalnih 1:0 boljša od ŽNK Olimpije Ljubljane. To je bil prvi od vsaj štirih letošnjih derbijev med ekipama iz Murske Sobote in Ljubljane.

V nedeljo še tekme Primorje Gaia Naturelle – ŽNK Radomlje Medex (16.00), ŽNK Gažon – WFC Drava Ptuj (17.00) in Krim – ŽNK Cerklje (20.00).

SŽNL, 6. krog, 16.9.
ŽNK Nona Mura – ŽNK Olimpija Ljubljana 1:0 
(0:0)
0:1 Vilčnik (71.)

17.9.
Primorje Gaia Naturelle – ŽNK Radomlje Medex (16.00)
ŽNK Gažon – WFC Drava Ptuj (17.00)
Krim – ŽNK Cerklje (20.00)

Lestvica strelk:
Ana Milović (ŽNK Olimpija Ljubljana) 18
Sara Makovec (ŽNK Olimpija Ljubljana) 9
Noelle Vilčnik (ŽNK Mura Nona) 9
Špela Kolbl (ŽNK Mura Nona) 8
Neli Hofman (ŽNK Mura Nona) 8

Trenerja, svoj čas tudi soigralca pri Muri, Bojan Jančar in Zlatko Gabor, sta tekmo začela z najboljšo postavo, ki jo premoreta.

Po začetnem ogrevanju je Olimpija iz protinapada v 15. minuti prvič resneje ogrozila gol Ive Kocijan. Strel Sare Makovec je Mura blokirala, po podaji s kota pa je bila spet pri žogi Sara Makovec, a je šel strel mimo desne vratnice. Murašice niso ostale dolžne. Kapetanka Špela Kolbl je z natančno globinsko žogo našla Josilene De Jesus Matos, a je bila na drugem koncu igrišča na pravem mestu Sara Nemet. V nadaljevanju spet nevarnost za gol Olimpije: Lea Dolinar je dvakrat stresla okvir vrat. V 35. minuti protinapad domačink, iz katerega so gostiteljice izsilile kot. V 40. minuti se je stresel tudi okvir domače gola – s prostega strela je poizkusila Ana Milović. Varovanke trenerja Bojana Jančarja bi lahko povedle v 45. minuti, a je Izabela Križaj na gol črti izbila žogo ob strelu Matos.

Zadnjih 25 minut tekme je bilo izredno dinamičnih. Trener Jančar je iz igre poslal Lucijo Kos, ki jo je nadomestila Noelle Vilčnik. V 70. minuti se je vodilna strelka lige Ana Milović znašla iz oči v oči z Ivo Kocijan, strel reprezentančne napadalke pa je šel mimo gola. Kar ni uspelo Olimpiji, je Muri. Ljubljančanke so bile premalo odločne pri izbijanju žoge, le ta je ob poizkusu Yane Malakhove prišla do Noelle Vilčnik, ki je povsem neovirana s kakih 20 metrov poslala žogo v daljši kot Olimpijinega gola.

Noelle Vilčnik, junakinja tokratnega derbija, je odigrala svojo 44. člansko tekmo, dosegla pa je svoj 39. gol v članski konkurenci.

Jubilejna 30. tekma, 15. zmaga ŽNK Mure Nona

Ekipi sta dosedaj v SŽNL odigrali 24 tekem (petnajst zmag ŽNK Mure Nona, osem Olimpije), ena tekma se je končala z remijem. V pokalu NZS sta se ekipi pomerili šestkrat, prve tri tekme so dobile igralke ŽNK Mura Nona, naslednji dve Olimpija (takrat je bila pokalni prvak), zadnjo letos pa spet ŽNK Mura Nona.

„Muri čestitam za zmago. Žalostno je, to se nam ponavlja iz derbija v derbi, da dobimo gol iz naših napak. Vedeli smo za njihove dolge žoge, ene nismo izbili, kot je treba in dobili smo gol. In tekme je bilo konec,“ je po tekmi povedal Zlatko Gabor, trener Olimpije.

Tekst: D.P.
Foto: B.R.

SORODNE NOVICE

 • 17.09.2023 | 1. SŽNL
  Prva zmaga Ptujčank, prva točka Krimovk
  Prva tekma 6. kroga, derbi Ženske nogometne lige Triglav Zdravje, je že v soboto prinesel zmago ŽNK Muri Nona, ki je bila doma z golom Noelle Vilčnik z minimalnih 1:0 boljša od ŽNK Olimpije Ljubljane. Danes so bile na sporedu še tri tekme: ŽNK Radomlje Medex so slavile v Ajdovščini, WFC Drava Ptuj v Kopru, ŽNK Cerklje v Ljubljani. Prosta je bila ŽNK Ljubljana.
 • 17.09.2023 | 1. SŽNL
  Kamere v Ajdovščini, na Kodeljevem pod reflektorji
  Prva tekma 6. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje je prinesla zmago ŽNK Muri Nona. V nedeljo še tekme Primorje Gaia Naturelle – ŽNK Radomlje Medex (16.00), ŽNK Gažon – WFC Drava Ptuj (17.00) in Krim – ŽNK Cerklje (20.00).
 • 15.09.2023 | 1. SŽNL
  Pripravljene na derbi, prenos na Sportklubu
  S tekmo v Murski Soboti, z derbijem tudi pred kamerami Sportklubu, se v soboto začenja 6. krog Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Vodilni ekipi lige ŽNK Mura Nona in ŽNK Olimpija Ljubljana se bosta pomerili na prvem letošnjem derbiju.
 • 10.09.2023 | 1. SŽNL
  Radomlje do prve zmage
  Najvišjo zmago kroga je vknjižil ŽNK Radomlje Medex, ki je za prvo zmago sezone z rezultatom 10:0 odpravil ŽNK Gažon. ŽNK Ljubljana je z 9:0 slavila na Ptuju, ŽNK Olimpija Ljubljana s 7:0 doma proti Krimu. V Velesom brez zmagovalca (1:1). Prosta je bila ŽNK Mura Nona.
 • 10.09.2023 | 1. SŽNL
  Kamere v Velesovem in Radomljah
  S tekmo v Ljubljani se začel 5. krog 32. sezone Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Olimpija je bila s 7:0 boljša od Krima, Sara Makovec je dosegla tri gole. Ostale tri tekme bodo v nedeljo, ko bosta na sporedu tudi dva prenosa. Kamere Planet TV-ja bodo v Velesovem, kamere NZS-ja pa v Radomljah.
 • 09.09.2023 | 1. SŽNL
  Olimpija suvereno do nove zmage
  S tekmo v Ljubljani se začel 5. krog 32. sezone Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Olimpija je bila s 7:0 boljša od Krima, Sara Makovec je dosegla tri gole. Ostale tri tekme bodo v nedeljo.
 • 08.09.2023 | 1. SŽNL
  Prva v petek, tri v nedeljo
  S tekmo v Ljubljani se danes začenja 5. krog 32. sezone Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Neporažena ŽNK Olimpija gosti krimovke. Ostale tri tekme bodo v nedeljo.
 • 03.09.2023 | 1. SŽNL
  Vodilni dvojec učinkovit, zmagi za Ljubljano in Cerklje
  Za nami je 4. krog 32. sezone Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Vodilni dvojec na prvenstveni lestvici je vknjižil zmago z dvomestnim številom golov, v tekmi pred kamerami je ŽNK Ljubljana odpravila ŽNK Radomlje Medex, ŽNK Cerklje pa s točkami z Obale.
 • 02.09.2023 | 1. SŽNL
  Prenos iz Ljubljane, generalka prvakinj
  V nedeljo je na sporedu 4. krog 32. sezone Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. V spletnem prenosu obračun ŽNK Ljubljane in ŽNK Radomelj Medex, ob tem še tri tekme ŽNK Mura Nona – ŽNK Krim, Primorje Gaia Naturelle – ŽNK Olimpija Ljubljana in ŽNK Gažon – ŽNK Cerklje.

DELI NA