13.05.2023 | Prva liga Telemach
Tri točke Domžal proti Olimpiji

Domžale - Olimpija 2:1 (1:0)

* Športni park, sodniki: M. Jug, Vidali, Habibović.
* Strelci: 1:0 Barišić (22.), 2:0 Kovačević (50.), 2:1 Elšnik (87.).
* Domžale: Tratnik, Đurić, Markuš, Topalović (od 59. Offenbacher), Kovačević, Barišić (od 77. Vuk), Hodžić, Repas, Nwankwo, Strajnar (od 77. Fazlić), Brecl (od 17. Mutavčić, od 77. Podlogar).
* Olimpija: Pintol, Lasickas (od 65. Krefl), Crnomarković, Ratnik, Sualehe (od 65. Milović), Doffo (od 75. Estrada), Krdžalić (od 58. Aldair), Elšnik, Sešlar, Kvesić, Bristrić (od 75. Rui Pedro).
* Rumeni kartoni: Strajnar, Tratnik; Lasickas, Sualehe, Crnomarković, Milović.
* Rdeči karton: /.

Domžalčani so proti ne posebej motiviranim državnim in pokalnim prvakom svoje delo opravili dobro in osvojili vse tri točke, ki jih držijo v boju za četrto mesto, zadnje, ki vodi v evropska tekmovanja. Eden ključnih mož tekme je bil Franko Kovačević z golom in podajo.

Domžale so poskrbele za prvo nevarnejšo akcijo tekme, ko je v osmi minuti Žiga Repas s prostega strela z leve strani žogo poslal v prečko. Takoj zatem je Admir Bristrić na drugi strani žogo po lepi akciji poslal visoko čez gol.

V 15. minuti je pri domačih z glavo malce previsoko meril Bartol Barišić, isti igralec je v 22. minuti tudi zadel, ko so domači lepo izigrali ljubljansko obrambo, pri čemer je na koncu Barišić po podaji Franka Kovačevića moral žogo zgolj poslati v prazno mrežo.

V 27. minuti so bili domači blizu novemu zadetku, vendar je Denis Pintol dobro posredoval po strelu mladega Luke Topalovića. V 41. minuti je Timi Max Elšnik dobro preigraval v kazenskem prostoru Domžal, na koncu mu je Andrej Đurić blokiral strel.

Malce zatem je Bristrić zapravil še eno izjemno priložnost, ko je iz bližine zadel domačega vratarja Gašperja Tratnika, Kovačević pa je v 43. minuti žogo poslal malce čez gol Olimpije.

Prav Kovačević pa je v 50. minuti podvojil domžalsko prednost, ko je s 15 metrov žogo poslal pod prečko za svoj 12. gol sezone. V 53. minuti je moral Pintol posredovati po poskusu Topalovića z roba kazenskega prostora, sicer pa je nadaljevanje ponudilo terensko pobudo gostov, ki pa posebej nevarni niso bili.

V 87. minuti pa so Ljubljančani vendarle poskrbeli za bolj zanimivo končnico, ko je svoj sedmi gol z nizkim strelom v kazenskem prostoru dosegel Elšnik. A kot se je izkazalo, je bil to zadnji omembe vreden trenutek na tekmi.

Domžale bodo v zadnjem, 36. krogu prihodnjo soboto igrale proti Radomljam, Olimpija pa bo gostila Celje.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 09.05.2023 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Domžale - Olimpija
    Sobotno popoldne prinaša derbi Ljubljanske kotline. Kako se bo razpletel?

DELI NA