24.02.2023 | 1. SFL
Tri danes, v nedeljo na Vrhniki

Še trije krogi nas ločijo do konca rednega dela 1. SFL. Še vedno je precej neznank: jasno pa je, uvodni dve mesti po rednem delu vodita v polfinale, zadnji po rednem delu izpade.

V petek nas čakajo tri tekme, četrta v nedeljo. V nedeljo se bosta pomerila FK Siliko in KMN Meteroplast Šic bar, ki sta bila te dni brez svojih igralcev, saj sta prispevala levji delež reprezentanci do 21 let, ki je dvakrat v gosteh igrala proti Portugalski.

Mlinše, Sevnica in Dobrepolje za skok navzgor

Ob 20. uri se bodo začele tekme v Sevnici, kjer 7. Sevnica z 10 točkami na računu gosti Dobrepolje, ki je na 6. mestu s 15 točkami. V Zagorju domače Mlinše (8. ekipa lige z 9 točkami) pričakuje KMN Bronx Škofije, ki je na 5. mestu z 20 točkami.

1.SFL, 21. krog, 24.2.
KMN Sevnica – FK Dobrepolje (20.00)
ŠD Mlinše – KMN Bronx Škofije (20.00)
FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid (20.00)

26.2.
Siliko Vrhnika – KMN Meteorplast Šic bar (19.00)

Prepoved nastopa:
Matevž Sodič (FK Dobrepolje)
Tilen Kamenčič (KMN Bronx Škofije)
Marin Mandir (KMN Bronx Škofije)
Denis Kneževič (KMN Meteorplast Šic bar)
Daniel Džombić (ŠD Mlinše)

Lestvica strelcev:
Jure Suban (FK Siliko) 20
Denis Kneževič (KMN Meteorplast Šic bar) 17
Patrik Pasariček (FK Dobovec) 16

V Rogaški Slatini

V Dobovcu so si malce (upravičeno) oddahnili. Po zahtevnem mesecu januarju, ko so v 1. SFL izgubili s tedaj zadnjim v ligi, odhodom in prihodom, so le strnili toliko vrste in osvojili 6. zaporedni pokal. „Vesel sem, ker nam je uspelo, šesti zaporedni osvojeni pokal je podvig. Kot sem že rekel: imeli smo zahteven januar. A smo se uspeli dvigniti in biti pravi, ko je to treba. Na pokalu smo izgledali dobro, imamo pa še precej rezerv,“ pred nadaljevanjem prvenstva pove Kujtim Morina, trener FK Dobovec, ki je za zmago v pokalu prejel nagrado – 3000 evrov, poraženo Dobrepolje pa 2000.

„Misli so pri 1. SFL, treniramo in delamo dalje. Gostimo Oplast, ki ni ravno v izvrstni formi. Pa saj decembra ni bil v dobri formi pred tekmo s Silikom, a ga je premagal. Zato smo maksimalno fokusirani, želimo do treh točk – z željo, da popravimo organizacijo igre, predvsem v obrambi,“ pove trener Morina.

Oplast odhaja V Rogaško Slatino. „Ni kaj dodati, igramo proti Dobovcu, namen pa, da čim boljše prodamo svojo kožo. Potem imamo na voljo tri tedne pavze, ko se želimo optimalno pripraviti na končnico,“ pred gostovanjem v Obsotelju napove trener Oplast Matej Kavčič. V ekipi ne bo Nika Logarja, manjkal bo tudi Nejc Kovačič.

V Zagorju

V taboru Mlinš se zavedajo, da v naslednjih treh tekmah lahko povsem ali pa vsaj delno rešijo svoj prvoligaški status. Nocoj gostijo KMN Bronx Škofije, to bo tekma 8. in 5. ekipe 1. SFL.
„Vsaka tekma do konca sezone je za nas kar finale. Dokler ni konec, ni konec! Pred nami so tri tekme rednega dela, na vseh treh tekmah pa računamo na tri točke. Tak je cilj. Kaj pa bo se zgodilo, pa bomo videli,“ odločnosti ne manjka Gregorju Ceglarju, trenerju ŠD Mlinše, ki gostijo Bronxe. „Tekmec lepo napreduje, tudi okrepili so se. Bili so na finalnem turnirju pokala Terme Olimia. Vemo, da nas čaka lepa in dobra tekma,“ sklene Ceglar, ki je z ekipo med tednom odigral tudi prijateljsko trening tekmo s Silikom.

Bronxi so v Podčetrtku na finalnem turnirju pokala Terme Olimia odkrito ciljali na finale, a obstali v polfinalu. Razočaranje je bilo temu primerno. „Na petkovi tekmi proti Mlinšam pričakujem reakcijo. Zavedamo pa se vsi, da se bomo pobrali le s trdim delom in treningom.“ je jasen trener škofjotov Damir Pertič, ki kljub zdesetkanosti ekipe, svoje so naredile poškodbe in kartoni, odhaja v Zagorje k Mlinšam po tri točke. „Vemo, da se domačin bori za obstanek. Vemo, kako je to, sami smo bili v taki situaciji lani. Vem, da nas čaka dobra in fair tekma, kot je to vedno proti njim,“ še doda primorski strateg.

V Sevnici

Sevničani so verjetno največje pozitivno presenečenje tega koledarskega leta 2023. Ko so bili že odpisani, so zbrali tri zmage in se vrnili v boj za četrtfinale oz. vsaj obstanek v 1. SFL. „V petek doma gostimo Dobrepolje, pripravljeni smo. Kakor kaže, nam bo uspelo, da bomo nastopili v popolni zasedbi. Smo pa imeli nekaj zdravstvenih težav,“ priznava Matej Zakšek, trener Sevničanov. „Motiva nam ne manjka. To je še ena od teh ključnih tekem. Upam in želim si, da nas ta tekmovalni premor ni presekal, da nismo padli iz dobrega ritma, ki smo ga imeli. Tu je Dobrepolje v plusu, saj so zaradi pokala in preboja v finale imeli ves čas tekme,“ še navrže trener Matej Zakšek, ki hkrati opozori, da gostijo zelo homogeno ekipo, kjer pa izstopa Anej Kmetič.

Dobrepolje se po največjem klubskem uspehu v zgodovini, finalu pokala Terme Olimia, vrača v 1. SFL. Trener Dani Kaljevič priznava, da je pokalni turnir v Podčetrtku pustil nekaj posledic, nastop treh ali štirih igralcev pa je pod velikim vprašajem. „Kljub temu nas zanimajo nove tri točke. V petek igramo še eno našo tekmo sezone. Želel bi si, da je ta zadnja odločilna, saj se s to napovedjo o tekmi sezone že ponavljam,“ začne Dani Kaljevič, potem pa nadaljuje:

„Sevnica že celo sezono igra dober futsal. Ob tako pomembnih tekmah se ne gleda na stanje na lestvici, ampak je treba biti pozoren na tekmeca. Naš cilj je, da ustavimo navezo Martič-Drobne. Če nam to uspe, potem smo blizu uspehu,“ napove Dani Kaljevič, ki se zaveda, da jim lahko uspe do zmage, če se bodo igralci držali zastavljenega načrta igre.

Na Vrhniki

FK Siliko in KMN Meteorplast Šic bar se bosta pomerila v nedeljo. Razlog pa jasen: obe ekipi sta s svojimi igralci tvorila jedro reprezentance U21, ki je minuli torek in sredo odigrala dve tekmi s portugalskimi vrstniki. FK Siliko ima na 2. mestu 44 točk, gostje pa 39.

„Siliko je favorit, tega se zavedamo, a hkrati tudi vemo, da lovimo zadnji vlak za morebitno uvrstitev na 2. mesto po rednem delu. To 2. mesto prinaša neposredno uvrstitev v polfinale 1. SFL. Tekmi reprezentance U21 sta nam malce porušili ritem, ob tem smo ostali brez Tilna Rajterja, ki bo manjkal vsaj v nedeljo. Ne bo niti Denisa Kneževića. A nič za to, vemo, kaj želimo, to je lov na 2. mesto,“ napoveduje trener Ljutomerčanov Robert Grdović.

„Igramo proti Siliku, ki je močna in dobra ter stabilna ekipa, ki ima na vsaki igralni poziciji po dve dobri rešitvi. Krasi jih hitrost, agresivnost in mladost. Malce bolj so uigrani kot mi, dlje časa so skupaj. A v eni tekmi je vse možno. To smo dokazali na povratni tekmi pokala, kjer smo jih doma premagali. Prav ta zmaga in remi z Dobovcem sta dokaz, da lahko igramo tudi proti najboljšim, tudi proti vodilnima ekipama 1. SFL,“ je jasen trener Grdović.

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 16.04.2024 | 1. SFL
    Sanirali poškodbe in okrepili samozavest
    olfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem. V polfinalu in finalu končnice za državnega prvaka se igra na tri dobljene tekme iste ekipe. Ob tem velja dodati, da je KMN Oplast Kobarid prvič v finalu po sedmih letih (leta 2017 je osvojil na koncu bron), THE Nutrition Extrem pa igra sploh prvi finale v zgodovini moške 1. SFL.
  • 08.04.2024 | 1. SFL
    Siliko praznoval 10 let uspešnega delovanja
    „Imam občutek, da smo v desetih letih presegli, kar smo si na začetku drznili predstavljati. Mogoče celo prehitro. Zato so tudi včasih pričakovanja nekaterih prevelika in nerealna,“ je dodal glavni trener Mile Simeunović.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    THE Nutrition Extrem četrti polfinalist
    Nocoj smo na tekmi v Ljutomeru dobili še četrtega polfinalista v 1. SFL. FK Dobovcu, FK Siliku in KMN Oplast Kobarid se je pridružil še THE Nutrition Extrem, ki je z 2:1 v zmagah izločil KMN Meteorplast Šic Bar. Nocoj je bilo v Ljutomeru 3:4 za ekipo trenerja Nika Jeliča.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    V ŽIVO: V Ljutomeru za polfinale
    Nocoj spremljamo 3. polfinalno tekmo 1. SFL; za zadnje prosto mesto v polfinale se merita KMN Meteorplast Šic Bar in THE Nutrition Extrem.
  • 04.04.2024 | 1. SFL
    V Ljutomeru o zadnjem polfinalistu 1. SFL
    Po dveh tekmah četrtfinala je rezultat v zmagah izenačen na 1:1, zanimivo pa je, da sta dosedanji tekmi pripadli gostujočima ekipama. V Ljutomeru je bilo 1:4, v Sodražici pa 4:6 (1:1) po streljanju kazenskih strelov. Zmagovalec petkove tekme se bo uvrstil v polfinale, kjer se bo pomeril z vrhniškim Silikom. Drugi par polfinala tvorita FK Dobovec in KMN Oplas Kobarid.
  • 04.04.2024 | 1. SFL
    Vzpodbude NZS za futsal klube v sezoni 2023/2024
    Letošnja sezona bo za klube malce drugačna, saj so klubi s strani Nogometne zveze Slovenije deležni finančnih vzpodbud. Le te je potrdil Izvršni odbor NZS na 36. seji dne 21. 6. 2023.
  • 29.03.2024 | 1. SFL
    Oplast v polfinale, Bronx obstal, KMN Meteorplast podaljšal serijo
    KMN Oplast Kobarid je postal 3. polfinalist. Po zmagi v Sevnici se je ekipa trenerja Jake Sovdata pridružila Dobovcu in Siliku, ki sta si mesto v polfinalu zagotovila kot 1. in 2. ekipa rednega dela. Oplast se bo v polfinalu merili z Dobovcem. Četrtega polfinalista bomo dobili v petek, 5.4.
  • 28.03.2024 | 1. SFL
    V Sevnici in Sodražici za polfinale 1. SFL, v Oplotnici za popolnitev
    Petek prinaša tri tekme: v Sevnici in v Sodražici bosta Oplast ter THE Nutrition Extrem lovila mesto v polfinalu. KMN Sevnica in KMN Meteorplast Šic Bar pa bosta na vsak način hotela podaljšali četrtfinale. V Oplotnici pa bo povratna tekma za popolnitev 1. SFL za sezono 2024/2025. KMN Bronx Škofije prihaja na povratno tekmo s prednostjo desetih golov.
  • 22.03.2024 | 1. SFL
    Oplast in THE Nutrition Extrem povedla, KMN Bronx do visoke prednosti
    S tekmama v Kobaridu in Ljutomeru se je začel četrtfinale 1. SFL, na Škofijah prva od dveh tekem za popolnitev 1. SFL za sezono 2024/2025.
  • 22.03.2024 | 1. SFL
    Bronxi bi radi obstali, Oplotnica bi napredovala
    KMN Bronx Škofije, 7. ekipa rednega dela 1. SFL, in KN Oplotnica, 2. ekipa rednega dela 2. SFL; bosta na dveh tekmah odločili o novem/starem članu 1. SFL za sezono 2024/2025. Žreb je določil, da bo prva tekma na Škofijah, povratna pa čez teden dni v Oplotnici.

DELI NA