19.04.2024 | 1. SŽNL
Trenerja pripravila ekipi na derbi

Pred ekipama ŽNK Mura Nona in ŽNK Olimpija Ljubljana je derbi v Murski Soboti, tekma 20. kroga bo v nedeljo ob 13. uri, tudi s prenosom na Sportklubu.

S +8

Murašice imajo pet krogov pred koncem prvenstva osem točk prednosti pred Olimpijo.

SŽNL, 20. krog, 21.4.
ŽNK Gažon – WFC Drava Ptuj (11.00)
ŽNK Mura Nona – ŽNK Olimpija Ljubljana (13.00) (prenos na Sportklubu)
Primorje Gaia Naturelle – ŽNK Cerklje (15.00)

2.5.
ŽNK Radomlje Medex – ŽNK Ljubljana (17.00)

3. tekma v sezoni

Pred nami je tretja medsebojna tekma ekip v tej sezoni: v 6. krogu je slavila ŽNK Mura Nona (1:0), v 15. krogu pa sta si ekipi razdelili plen (1:1). Prihodnji četrtek sledi v Fazaneriji se bosta ekipi pomerili še za preboj v finale ženskega NZS pokala.

Ni predaje

„V teh dneh smo naredili precej analiz, vzdušje je dobro, precej smo se posvetili tudi tej psihološki komponenti. Moram reči, da je bilo v četrtek na treningu ogromno pozitive,“ poudari trener Olimpije Zlatko Gabor, ki se zaveda, da so na zadnji ligaški tekmi iz rok izpustili dve pomembni točki, ko so na mestnem derbiju proti ŽNK Ljubljana le remizirali.

„Pa to ni bila edina tekma, ko se nam je to zgodilo. Gremo naprej. V klubu vsi dobro vemo, da je nogomet čudoviti in je v njem vse mogoče, zato se ne predajamo,“ je odločen Gabor, ki vlogo favorita prepušča Muri.

Težko brez prve strelke

„ŽNK Mura Nona je absolutni favorit derbija in prvenstva. Mi pa gremo na gostovanje skušati zmagati. Z našo zmago bi vsaj malce rešili prvenstvo, da ne bi bilo prehitro odločeno,“ meni Gabor, ki se zaveda, da ima mlado ekipo, ki zaradi poškodbe prve strelke Ane Milović težko dosega gole. „Mura bo igrala na točko, mi na zmago. V glavi imam več variant, da nekaj (za)menjam, in morda presenetim kolega na drugi strani,“ Gabor namigne, da bi lahko tudi s kako revolucionarno potezo presenetil domačinke. Pred potjo v Mursko Soboto ni povsem jasno, v kaki meri bodo lahko ekipi pomagale Izabela Križaj, Vanja Duronjić in Jona Javorič.

Sladke skrbi

„Čuti se v mestu, da je pred nami veliki derbi. To je vedno tako v Prekmurju. Sicer pa se pripravljamo povsem normalno na tekmo, kot na vsako dosedaj. Razlika je v tem, da smo imeli trening na glavnem igrišču v Fazaneriji, da se malce navadimo,“ pa svoje javljanje iz Murske Sobote začne trener domačink Vladimir Kokol, ki ob tem pove, da ima na voljo vse igralke, kar so, to tudi potrdi, zanj še kako sladke skrbi.

Njegov trenerski kolega Zlatko Gabor je dejal, da bo Mura zavoljo prednosti na prvenstveni lestvici igrala na točko. „Nas vedno zanimajo tri točke, vedno gremo po zmago, tudi tokrat,“ se na Gaborjevo oceno odzove Kokol, ki je vesel, ker v Murski Soboti in okolici vlada veliko zanimanje za nedeljski derbi, svoj prihod so napovedali tudi Black Gringosi.

Na lestvici imajo domačinke lepo prednost. „To je derbi, ko ne šteje nič kar je bilo prej ali potem. Šteje le in samo ta tekma, ki je tekma prestiža. Derbi je tudi edina tekma, ki se jo zapomniš,“ Kokol poudari, da ni pomembno, kako sta se ekipi odrezali v minulem krogu in niti to, da jih čaka po derbiju še pokalni polfinale.

Pozorni na Saro Makovec

Domačinke so pripravljene. „Vemo, kako igra Olimpija, in kako stoji. Največja nevarnost za nas predstavlja Sara Makovec. Potrudili se bomo, da jo omejimo. Predvsem ji bomo skušali z agresivnostjo in tekom skušali onemogočiti dostop do žoge oz. dotok žoge do nje. Gledamo pa nase, ne prilagajamo se tekmecu, zaupamo v svojo kvaliteto. Verjamem, da se bomo na koncu veselili pozitivnega rezultata,“ nadaljuje Kokol, ki potrdi, da o pokalnem polfinalu ne razmišljajo, to prepuščajo navijačem. „Vabim vse, da si tekmo ogledate in uživate v nogometu!“ zaključi Kokol.

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 19.05.2024 | 1. SŽNL
  Za konec gostujoči zmagi, Sara Makovec prva strelka
  Uvodna tekma, pred kamerami Planet TV-ja, je bila v Murski Soboti. Aktualne državne prvakinje ŽNK Mura Nona so z zmago sklenile izvrstno sezono, ki so jo kronale z 11. naslovom državnih prvakinj. V nedeljo sta bili še dve tekmi: ŽNK Olimpija Ljubljana je s 3:0 ugnala ŽNK Radomlje Medex, v prestavljeni tekmi pa je v ligi za razvrstitev Primorje Gaia Naturelle v gosteh s 3:1 premagalo Ptujčanke.
 • 19.05.2024 | 1. SŽNL
  Še zadnji dejani sezone članic
  V petek se je začel 24., tudi zadnji krog SŽNL Triglav Zdravje. Uvodna tekma, pred kamerami Planet TV-ja, je bila v Murski Soboti. Aktualne državne prvakinje ŽNK Mura Nona so z zmago sklenile izvrstno sezono, ki so jo kronale z 11. naslovom državnih prvakinj.
 • 18.05.2024 | 1. SŽNL
  Z 20. zmago kronale šampionsko sezono
  Varovanke trenerja Vladimirja Kokola so tudi na zadnji tekmi upravičile vlogo favoritinj in z jubilejno 20. zmago sklenile sezono, v kateri so zbrale 61 točk, Olimpija s tekmo manj 51. Ljubljana bo sezono končala na 3. mestu (41 točk), Radomlje Medex pa na 4. (28 točk s tekmo manj).
 • 17.05.2024 | 1. SŽNL
  Pred kamerami Planet TV-ja generalka na finale pokala
  Uvodna tekma, pred kamerami Planet TV-ja, bo v Murski Soboti. Aktualne državne prvakinje ŽNK Mura Nona bodo gostile ŽNK Ljubljano. V nedeljo sledi še tekma ŽNK Radomlje Medex – ŽNK Olimpija Ljubljana ter zaostala tekma 21. kroga: WFC Drava Ptuj – Primorje Gaia Naturelle (15.00)
 • 12.05.2024 | 1. SŽNL
  Olimpija na krilih Sare Makovec boljša od Mure
  V soboto se je začel, v ponedeljek pa končal 23. krog SŽNL Triglav Zdravje. Uvodna tekma, pred kamerami Planet TV-ja sta se pomerila ŽNK Ljubljana in ŽNK Radomlje Medex, se je končala z remijem (1:1).
 • 11.05.2024 | 1. SŽNL
  Remi v Ljubljani, v nedeljo dve tekmi
  Uvodna tekma, pred kamerami Planet TV-ja sta se pomerila ŽNK Ljubljana in ŽNK Radomlje Medex, se je končala z remijem. V nedeljo sta na sporedu še zadnji dve tekmi spodnjega dela prvenstvene lestvice: ŽNK Gažon – Primorje Gaia Naturelle in Krim – ŽNK Cerklje. Krog se bo sklenil v ponedeljek.
 • 11.05.2024 | 1. SŽNL
  V soboto na Planet TV, v ponedeljek na Sportklubu
  Danes ob 15. uri se bosta pred kamerami Planet TV-ja pomerila ŽNK Ljubljana in ŽNK Radomlje Medex. V nedelji sta na sporedu še zadnji dve tekmi spodnjega dela prvenstvene lestvice: ŽNK Gažon – Primorje Gaia Naturelle in Krim – ŽNK Cerklje.
 • 05.05.2024 | 1. SŽNL
  Olimpija na mestnem derbiju potrdila 2. mesto
  Vodilna ŽNK Mura Nona je s 7:0 premagala ŽNK Radomlje Medex, Primorje Gaia Naturelle je s 6:1 odpravil Krim, Olimpija pa je z 1:0 dobila mestni derbi, ŽNK Cerklje pa so s 3:0 odpravil WFC Dravo Ptuj.
 • 05.05.2024 | 1. SŽNL
  Spletni prenos iz Radomelj
  V nedeljo, 5. maja, so na sporedu tekme 22. kroga SŽNL Triglav Zdravje. Vodilna ŽNK Mura Nona gostuje v Radomljah, tekma bo na ogled v spletnem prenosu na Nzs.si. Kamere Planet TV-ja bodo prenašale mestni derbi, ko bo ŽNK Ljubljana gostila ŽNK Olimpijo Ljubljana, v Ajdovščini bo Primorje Gaia Naturelle pričakal Krim, v Velesovem pa ŽNK Cerklje -WFC Dravo Ptuj.
 • 04.05.2024 | 1. SŽNL
  Ljubljanski derbi pred kamerami Planet TV-ja
  Vodilna ŽNK Mura Nona gostuje v Radomljah, tekma bo na ogled v spletnem prenosu na Nzs.si. Kamere Planet TV-ja bodo prenašale mestni derbi, ko bo ŽNK Ljubljana gostila ŽNK Olimpijo Ljubljana, v Ajdovščini bo Primorje Gaia Naturelle pričakal Krim, v Velesovem pa ŽNK Cerklje -WFC Dravo Ptuj. Prosta je ekipa ŽNK Gažon.

DELI NA