02.09.2021 | 2. SNL
Tokrat z dvojnim prenosom iz Prekmurja

V 2. SNL bodo dejavni tudi med reprezentančnim premorom. Drugoligaši bodo odigrali tekme šestega kroga, tokrat z dvema prenosoma iz Prekmurja. Kamere Sportkluba bodo prisotne na tekmi Nafte in vodilnega Triglava, na spletni strani NZS pa boste lahko spremljali dvoboj Beltincev in Brežic.

Petek, ob 18.00: KRKA - ILIRIJA 1911
Sodnik: Uroš Rađević
Prepoved igranja: Darko Zec

Šesti krog 2. SNL bodo s petkovo večerno tekmo odprli nogometaši Krke in Ilirije, ki se bodo pobirali po porazu v prejšnjem koncu tedna. Novomeščani so se brez točk vrnili z gostovanja na Koroškem, Ljubljančani pa so na domačem igrišču izgubili z Gorico. Ilirija tako ostaja pri štirih točkah, Dolenjci so po petih krogih pri sedmih in na šestem mestu lestvice. Petkova nasprotnika se bosta znova srečala po novembru 2018, ko so se zmage veselili Novomeščani. Krki so sicer pripadli trije od štirih spopadov v drugoligaški konkurenci, kdo bo dobil petega?

 

Sobota, ob 16.30: JADRAN DEKANI - VITANEST BILJE
Sodnik: Martin Matoša
Prepoved igranja: Gal Zorko

V sobotnem popoldnevu bodo odigrane štiri preizkušnje, v primorskem dvoboju se bodo merili nogometaši Dekanov in Bilj. Jadran na petih tekmah še ni našel recepta za zmago, "pesjani" so v prejšnjem petku tesno izgubili pri vodilnem Triglavu. Dekančani tako ostajajo pri dveh osvojenih točkah, tako malo pa so jih doslej zbrali zgolj Brežičani. Biljenci so kljub nekaj nihanjem uspešnejši, s sedmimi točkami jih najdemo na začelju zgornjega doma 2. SNL. Črno-beli so svoj izkupiček pošteno obogatili z zadnjim slavjem, na krilih trikratnega strelca Nika Jermola pa so vknjižili najvišjo zmago petega kroga. Bodo po zmagi nad Beltinčani ugnali še Dekančane?

Sobota, ob 16.30: KRŠKO - GORICA
Sodnik: Mateo Tozan
Prepoved igranja: 

Goričani bodo peto zmago v nizu napadli na zelenici Stadiona Matija Gubec. Primorci so bili pred dobrim tednom uspešnejši od Ilirije, dvoboj v prestolnici je že v deveti minuti odločil poletni novinec Abel Marc. Prvo zmage so se v prejšnjem krogu veselili tudi Krčani, zeleni so bili v najstarejšem slovenskem mestu boljši od Drave. Posavski drugoligaš je po zmagi, dveh remijih in dveh porazih pri petih točkah, Goričani pa z 12 zaostajajo zgolj za nezgrešljivim Triglavom. Tekmeca sta se v 2. SNL srečala zgolj enkrat, v sezoni 2019/20 so tekmo v Ajdovščini dobili Krčani, kdo bo dobil sobotni obračun v posavski prestolnici?

 

Sobota, ob 16.30: ROLTEK DOB - RUDAR VELENJE
Sodnik: Blaž Kos
Prepoved igranja: Ivan Makovec (Dob)

Velenjčanom se je po zmagi v Dekanih očitno odprlo, saj so se v petem krogu prvenstva razveselili še druge zaporedne zmage. Razigrani "knapi" so bili na domači zelenici prevelik zalogaj za lendavsko Nafto, ki je v Šaleški dolini sicer povedla, a po domačem preobratu izgubila s 3:1. Z dvema goloma se je izkazal Brian Sousa Saramago, nekdanji član mladinske reprezentance ZDA pa si s skupno štirimi goli deli vrh ligaške lestvice strelcev. Bo 22-letnik razigran tudi v Dobu? Modri so se po visokem domačem porazu z Dravo pobrali v Ajdovščini, kjer so, ravno tako z rezultatskim preobratom, ugnali gostitelje. V drugem polčasu sta bila uspešna Jošt Pišek in Simon Gregorin, nekdanja gojenca domžalske mladinske šole. Lani so bili s štirimi točkami uspešnejši Dobljani, kdo se bo veselil v soboto?

 

Sobota, ob 16.30: DRAVA PTUJ - PRIMORJE
Sodnik: Amel Begić
Prepoved igranja: Belmin Bobarić (Primorje)

Ptujčani zmage v Dobu niso uspeli nadgraditi z novim uspehom, saj so se v mestu ob reki Dravi veselili Krčani. Kristijan Stanić je razveselil Posavce, Štajerci pa so se po zmagi še drugič zapored podpisali pod poraz. "Kurenti" bodo rane znova celili na domačem igrišču, na Ptuj prihajajo Ajdovci, ki so v petem krogu 2. SNL pravtako ostali brez točk. Rdeče-črni so preko Jakoba Kodermaca povedli, a so Dobljani v nadaljevanju drugega polčasa izid preobrnili v svojo korist. To je bil prvi poraz "sinov burje" v letošnji sezoni, ki so za v petih krogih že trikrat remizirali. Slavili so zgolj enkrat, ob odprtju sezone so porazili Rogaško. Na dveh tekmah z Dravo še niso izgubili, bo tako tudi po sobotni tekmi?

 

Sobota, ob 20.00: NAFTA 1903 - TRIGLAV KRANJ
Sodnik: Roman Glažar
Prepoved igranja: /

Lendavčanom po poletni prenovi ekipi in odhodu nekaterih vidnih članov še ni steklo. Prekmurci so s petimi točkami na skromnem 11. mestu, nekaj pozicij pa so izgubili tudi po porazu v Velenju. Modri so v dvoboju z Rudarjem sicer povedli, a prednosti po golu Erika Buraija niso znali zadržati. Aljaž Cotman je v nadaljevanju tekme klonil trikrat, Lendavčani pa so na petih tekmah prejeli že štiri zadetke. Morda je tudi to razlog, da sta zadnjo vrsto okrepila David Zana in Erik Nemeth. Madžarski dvojec bi lahko debitiral že v soboto, ko pod lendavskimi griči gostuje vodilni Triglav. Kranjčani še niso izgubili točke, pred tednom so po golu Verona Šalje premagali še Dekane. Gorenjci na krilih petih zaporednih zmag lovijo novo zmago, a lani Nafte niso uspeli premagati. Kako bo v soboto?

 

Nedelja, ob 16.30: ROGAŠKA - FUŽINAR VZAJEMCI
Sodnik: Darjan Kovačič
Prepoved igranja: Cene Kitek in Luka Radić (Fužinar)

Rogaška je s tremi zmagami na štirih tekmah splezala že na četrto mesto lestvice, v nedeljo pa bo na domačem igrišču gostila ekipo Fužinarja. Ravenčani so prvi zasledovalci Slatinčanov, ki bodo v obračunu s Korošci napadali tretjo zaporedno zmago. Moštvo Franca Fridla je po Biljah premagalo še Brežice, povratnik med drugoligaše pa je pred dnevi očitno zadel v polno z angažmajem Alena Krajnca. Nekdanji nogometaš Aluminija je dosegel tri od zadnjih petih zadetkov in odigral vidno vlogo pri obeh zmagah črno-belih. Zdaj štajersko zasedbo čaka dvoboj z žilavim Fužinarjem, ki je obe zmagi vknjižil na igrišču v Črni. Se bodo Ravenčani na četrtem gostovanju sezone prvič veselili tudi na tujem?

 

Nedelja, ob 16.30: BELTINCI KLIMA TRATNJEK - BREŽICE TERME ČATEŽ
Sodnik: Damjan Novarlić
Prepoved igranja: Andraž Ruedl (Brežice)
Neposredni prenos: NZS.si

Ravno tako v nedeljo popoldne bo odigran tudi obračun Beltincev in Brežic, ki si ga boste lahko ogledali v prenosu na spletni strani NZS. Prekmurci bodo po dveh porazih - po Triglavu so četo Damjana Gajserja premagal še Bilje - gostil zadnje Brežice. Mlada posavska zasedba na petih tekmah ni našla recepta za zmago, Željka Mitrakovića pa je na klopi nasledil stari znanec kluba. Vodenje članske ekipe je prevzel Iztok Kapušin, ki je pred zahtevnim izzivom. Pomlajeno moštvo je sredi niza treh porazov, v prejšnjem krogu je na domači zelenici izgubilo z Rogaško. Ob številnih spremembah v obeh ekipah tako ne šteje veliko niti zgodovina medsebojnih tekem, ki je na strani gostov iz Brežic. Posavci so dobili tri od petih medsebojnih tekem, resda vse pred svojimi gledalci.

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 18.04.2024 | 2. SNL
    Pred drugoligaši še pet krogov
    Še pet krogov nas loči do zaključka letošnjega drugoligaškega prvenstva, boj za vrh lestvice pa se znova zapleta. Nafta po dveh porazih gostuje v Biljah, drugouvrščeni Beltinci pa se bodo pred kamerami Sportkluba že v petek pomerili s Krko.
  • 14.04.2024 | 2. SNL
    Triglav ustavil nalet Gorice, po Taboru do zmage tudi Ilirija
    Nogometaši Tabora so se na Portovalu veselili tretje zmage v nizu, do zmage pa je prišla tudi Ilirija, ki je bila na svojem igrišču boljša od Fužinarja. Triglav je ustavil nalet Gorice, Bistrica je remizirala s Primorjem, Beltinčani pa so se z zmago v Slovenskih Konjicah povsem približali vodilni Nafti, ki je izgubila z Grosupeljčani.
  • 11.04.2024 | 2. SNL
    Kranjčani izzivajo Goričane, vodilna Nafta gosti Grosupeljčane
    Drugoligaši bodo med petkom in nedeljo odigrali tekme 25. kroga. Kamere Sportkluba bodo v Novi Gorici, kjer bo Triglav izzval Gorico, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Bistrice in Primorja. Vodilna Nafta bo po porazu v Tolminu gostila Brinje.
  • 07.04.2024 | 2. SNL
    Nafta klonila v Tolminu, Gorica, Beltinci in Primorje spet bližje
    Goričani, Beltinčani in Ajdovci so s kompletom točk izkoristili priložnost, da se približajo vodilnim Lendavčanom, ki so v sobotnem popoldnevu izgubili v Tolminu.
  • 05.04.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta v Tolminu
    Drugoligaše do zaključka prvenstva loči še sedem krogov, trenutno pa najbolje kaže Nafti, ki bo v soboto gostovala v Tolminu. Primorsko-prekmurski obračun si boste lahko ogledali v prenosu na spletni strani NZS.
  • 31.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi Nafti, Gorica z novo zmago ujela Beltince
    Goričani so zmagovalno serijo podaljšali v Slovenski Bistrici, Primorje pa je v sosednjih Slovenskih Konjicah iztržilo točko. Avtogol je odločil prekmurski derbi Nafte in Beltinčanov, pred 2.200 gledalci so po avtogolu gostov slavili Lendavčani, ki imajo zdaj sedem točk naskoka pred zasledovalci.
  • 28.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi vodilnih drugoligašev v Lendavi
    Drugoligaši marčevski spored preizkušenj zaključujejo s 23. krogom, vrhunec katerega bo prekmurski derbi vodilnih klubov 2. SNL. Lendavčani bodo Beltinčane gostili v sobotnem večeru, obračun prve in druge ekipe prvenstva bodo pospremile tudi kamere Sportkluba.
  • 25.03.2024 | 2. SNL
    Prvi štirje do nove zmage
    Vodilni Lendavčani so Sežancem zabili štiri zadetke, nove zmage so se razveselili tudi Goričani, ki so bili boljši od Krke, Beltinčani pa so premagali Velenjčane. Tekma v Kranju je bila prekinjena v 77. minuti, Primorje je dobilo nedeljski dvoboj z Dekani.
  • 21.03.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta na Kras, v prenosu dvoboj Kranjčanov in Grosupeljčanov
    Drugoligaši tudi med pestrim reprezentančnim sporedom tekem nadaljujejo s tekmovanjem. Vodilna Nafta bo s petkovim gostovanjem na Krasu odprla 22. krog prvenstva, v prenosu na spletni strani NZS pa si boste lahko ogledali sobotno tekmo Kranjčanov in Grosupeljčanov.
  • 17.03.2024 | 2. SNL
    Nafta ugnala tretje Primorje in utrdila vodstvo
    Nogometaši Nafte so se z zmago proti tretjemu Primorju utrdili na vrhu lestvice 2. SNL. Beltinčani so namreč remizirali v Biljah, pomembne zmage pa so se v Slovenskih Konjicah razveselili Goričani.

DELI NA