29.08.2021 | 1. SŽNL
Tokrat prenos tekme iz Ajdovščine

Po pokalnem četrtfinalu se pozornost spet vrača na SŽNL, kjer se danes igra 2. krog. Pomurke in Radomljanke gostijo novinke v ligi, Olimpija pričakuje Gorenjke, tekma iz Ajdovščine pa tudi v spletnem prenosu na www.nzs.si.

SŽNL, 2. krog, 29.8.
ŽNK Nona Pomurje Beltinci – ŽNK Ljubljana (11.00)
ŽNK Radomlje – ŽNK Doxakey (11.00)
Primorje Gaia Naturelle – Krim (17.00) (prenos na  www.nzs.si)
ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Cerklje (17.00)

Pomurke so v tednu dni ostale brez evropskega tekmovanja, za nameček pa so izpadle tudi v pokalu NZS. Prihajajo trenutki, ko ekipa rabi dober rezultat, dobro tekmo, da se dvigne in nadaljuje po začrtani poti. Danes jim v goste prihaja novoustanovljena ŽNK Ljubljana. Ekipi sta se pomerili v času priprav, Pomurke so tedaj slavile s 6:1. »Menim, da bo današnja tekma s Pomurjem zelo zanimiva, saj se lahko obrne tako na eno ali drugo stran. Vsekakor bo potrebno ostati zbran, izkoristiti vsako ponujeno priložnost, v obrambi pa igrati disciplinirano in borbeno,« kapetanka Ljubljane Katja Turk razkrije ambicije novink, ki odhajajo v Bratonce.

Radomljanke in Ptujčanke so optimalno začele sezono: oboje že imajo tri točke po 1. krogu SŽNL, za nameček pa so se oboji uvrstili v polfinale pokala. V tokratni tekmi pa so zavoljo vseh izkušenj in kilometrine v SŽNL v prednosti domačinke, ki pa bodo morale to potrditi proti gostjam. "Čeprav je ekipa Ptuja nova v SŽNL, pričakujemo zahtevno tekmo. Pri Ptuju najdemo nekaj izkušenih igralk, ki so prej pretežno nastopale za ŽNK Maribor. V tekmo moramo iti odločno in zbrano. Prepričana sem, da bomo dale vse od sebe za zmago," za klubsko spletno stran pred tekmo razmišlja Ana Černelič.

V Ajdovščini bodo naše kamere, pričakovati pa je zanimivo in izenačeno tekmo. Na klopi se bosta predstavila nova obraza, ki od letošnjega poletja vodita ekipi, to sta Andi Mamič in Žiga Grgasovič.

V Olimpiji ne skrivajo, da so zadovoljni po uspehu v pokalu, kjer so se prebili v polfinale. A hkrati vedo, da se točke zbirajo v domačem prvenstvu. Trener Miki Kondič od svojih varovank zahteva resnost in zavzetost. Tudi danes ne bo nič drugače, ko gostijo ŽNK Cerklje. »Pričakujemo težko tekmo, na kateri verjamem, da bomo s soigralkami kljub nasprotniku, dale vse od sebe ter se pokazale v kar se da najboljši luči. Nimamo pritiska, veselimo se igranja in si želimo vsako minuto igre izkoristiti za uživanje in napredovanje v nogometni igri,« Nika Koprivnikar v imenu ŽNK Cerklje napoveduje gostovanje v Ljubljani.

Tekst: D.P.
Foto: Primorje Gaia Naturelle

SORODNE NOVICE

 • 17.10.2021 | 1. SŽNL
  Vodilni dvojec do minimalnih zmag
  S tekmami na Ptuju, v Radomljah, Ljubljani in v Ajdovščini se je končal 8. krog SŽNL. Vodilna do minimalni zmag, tri točke tudi Ptujčanke in Cerkljanke. Zaradi reprezentančnih kvalifikacij se SŽNL nadaljuje 31. oktobra s tekmami 9. kroga.
 • 16.10.2021 | 1. SŽNL
  Pomurke stavijo na pristop, Ljubljana po točke k Olimpiji
  Peta in šesta ekipa SŽNL, torej ŽNK Cerklje in Primorje Gaia Naturelle, se bosta pomerili v Ajdovščini, to bo že osma medsebojna tekma ekip, vse so dosedaj dobile Gorenjke! »V bistvu nismo imele posebnih priprav, razen tega da smo na treningih več pozornosti namenili hitrim protinapadom in hitrejšemu vračanju v obrambo,« pojasni Lara Ferjančič, prva strelka Ajdovk.
 • 10.10.2021 | 1. SŽNL
  Pomurju veliki derbi, točke za Radomlje in Ljubljano
  Končani so tri od štirih tekem 7. kroga SŽNL; prvi dve pa sta imeli precej podoben tek: ob polčasu 0:0, na koncu zmaga gostij 0:2. Pomurke so zmagale v Ljubljani, ŽNK Ljubljana v Ajdovščini. Na zadnji tekmi dneva so bile Radomljanke prevelik zalogaj za krimovke. Tekma ŽNK Doxakey – ŽNK Cerklje je bila preložena.
 • 10.10.2021 | 1. SŽNL
  Vse oči uprte v derbi pred kamerami
  Nedelja prinaša tri krasne tekme v SŽNL, vključno z derbijem vodilnih v Ljubljani, ki ga boste lahko spremljali v neposrednem prenosu na spletni strani nzs.si. S 7. krogom se končuje prva tretjina rednega dela SŽNL.
 • 08.10.2021 | 1. SŽNL
  Pred kamerami bi rade potrdile dobre rezultate in formo
  Tudi v taboru ŽNK Olimpije Ljubljana je tako kot pri Pomurkah vse podrejeno tekmi 7. kroga SŽNL. V nedeljo, 10.10., se bosta vodilni ekipi pomerili v Ljubljani, tekmo pa boste lahko spremljal tudi v neposrednem prenosu na spletni strani Nzs.si.
 • 07.10.2021 | 1. SŽNL
  Z novo energijo in veliko željo na derbi v Ljubljano
  Pred nami je 7. krog SŽNL, ki v nedeljo prinaša tudi derbi vodilnih. V Ljubljani se bosta pred kamerami Nzs.si pomerila domača Olimpija in gostujoča ekipa ŽNK Nona Pomurje Beltinci. Tekma se začne ob 15.30.
 • 03.10.2021 | 1. SŽNL
  Ljubljana rekordno, do zmag še Olimpija in Cerklje
  Nedelja je prinesla tri tekme 6. kroga SŽNL, vlogo favoritinj pa so upravičile ekipe ŽNK Cerklje, ŽNK Ljubljana in ŽNK Olimpija Ljubljana. Tekma v Bratoncih je bila preložena. Sedmi krog prinaša derbi med vodilnima ekipama Olimpije in ŽNK Nona Pomurje Beltinci.
 • 03.10.2021 | 1. SŽNL
  Nedelja v znamenju treh tekem SŽNL
  V Velesovem ŽNK Cerklje gostijo Krim, v Ljubljano k ŽNK Ljubljana prihaja ŽNK Doxakey, pri ŽNK Radomlje gostuje ŽNK Olimpija Ljubljana. Tekma med ŽNK Nona Pomurje Beltinci in Primorje Gaia Naturelle je preložena.
 • 26.09.2021 | 1. SŽNL
  ŽNK Cerklje rešil domačo čast
  Tokratni 5. krog je prinesel zmago ŽNK Olimpiji Ljubljana, ŽNK Nona Pomurje Beltinci, ŽNK Ljubljana in ŽNK Cerklje, ki so doma z 1:0 premagale Radomljanke.
 • 26.09.2021 | 1. SŽNL
  Z novim trenerjem okrepiti ekipni duh in parirati Olimpiji
  Po reprezentančnih akcijah članic in mladink je danes na sporedu redni, že peti krog v SŽNL. V Velesovem ŽNK Cerklje gostijo ŽNK Radomlje, na Ptuju pri ŽNK Doxakey gostuje ŽNK Nona Pomurje Beltinci, Primorje Gaia Naturelle pričakuje ŽNK Olimpijo Ljubljano, za konec dneva pa se ob 18. uri obeta še tekma med Krimom in ŽNK Ljubljana.

DELI NA