23.03.2019 | U19
Točke pripadle gostiteljem

Mladinska reprezentanca Slovenije je izgubila drugo tekmo kvalifikacij za evropsko prvenstvo. Gostitelji Nizozemci so bili pred skoraj štiri tisoč gledalci boljši z 2:0, potem ko so drugi zadetek dosegli v izdihljajih tekme. Priložnosti ni manjkalo niti Slovencem, ki pa so po porazu ostali brez možnosti za preboj na evropsko prvenstvo.

ELITNI DEL KVALIFIKACIJ ZA EP U19 2019, SKUPINA 4:

NIZOZEMSKA - SLOVENIJA 2:0 (1:0)

Strelca: Geertruida (12'), Familio-Castillo (91'/11m).
Sodniki: Peljto (BIH), Ibrisimbegović (BIH), Alassio (ITA).
Rumeni kartoni: Scherpen, Van Den Berg; Urbančič, Zec.
Rdeči kartoni: /.

Nizozemska: Scherpen, Geertruida, Van Den Berg, Botman, Bakker, Reis, Ihattaren (70' Aboukhlal), Redan (77' Zirkzee), Kökcü (69' Ekkelenkamp), Familio-Castillo, Burger (92' Koopmeiners). Selektor: Maarten Stekelenburg.
Slovenija: Gril, Kurtović (59' Trontelj), Zec, Stojinović, Maher, Kregar (46' Rorič), Prelec (70' Kolobarić), Matko, Kolmanič, Kryeziu (46' Žugelj), Štravs (70' Urbančič). Selektor: Agron Šalja.

Po uvodnem otipavanju so prvi zapretili gostitelji, a je bil Gril na pravem mestu po strelu Burgerja. Na drugi strani je Scherpen ni imel težav s poskusom Matka. Slovenci so bili v uvodnih minutah dobro postavljeni, gostitelji turnirja pa so v 12. minuti izkoristili že prvo napako. Obrambna vrsta je po kotu izbila žogo, a nato pozabila na Geertruideja, ki je z diagonalnim udarcem matiral nemočnega Grila. Pet minut zatem se je priložnost za izenačenje ponudila Slovencem, a Matko ni kaznoval izleta domačega vratarja.

Pred golom Slovenije je bilo znova vroče v 19. minuti, ko pa je Bakker po predložku z leve streljal za las čez gol. Pred golom Slovenije je bilo znova vroče v 19. minuti, ko pa je Bakker po predložku z leve streljal za las čez gol. V 21. minuti je sledil nov odgovor Slovencev, a se je Schepen izkazal po udarcu Matka, ki je močno sprožil z desne strani kazenskega prostora. Kmalu zatem se je proslavil tudi Gril, ki je z odličnim posredovanjem preprečil zadetek Redanu. Mladi vratar Brava je dobro posredoval tudi po pol ure igre, ko je streljal Bakker, v 44. minuti pa je z novo obrambo zopet prekrižal načrte Redanu.

Selektor Šalja je pred pričetkom drugega polčasa v igro poslal Žuglja in Roriča, prvi pa so bili v peti minuti nadaljevanja nevarni Nizozemci. Gril je odbil poskus Castilla, Bakker pa je nekaj trenutkov zatem meril mimo desne vratnice. Domača vrata je v 55. minuti zgrešil tudi Matko, ki se je v novi priložnosti znašel v 63. minuti, ko pa je bil po dolgem predložku za nekaj centimetrov prenizek. Matko je bil nevaren tudi tri minute kasneje, ko je po kotu za nekaj centimetrov zgrešil desno vratnico.

Slovenci so bili v drugem polčasu konkretnejši tekmec, a tudi Nizozemci niso bili priložnosti. Ob koncu 79. minute je Castillo stresel zunanji del desne vratnice. Zaključne minute so bile znova v znamenju slovenske prevlade, v 89. minuti je silovito sprožil Stojinović, a je žoga z 20 metrov poletela mimo vrat. Zmagovalec je bil dokončno odločen v 91. minuti, ko je sodnik Peljto pokazal na belo točko, enajstmetrovko pa je izkoristil Familio-Castillo.

Nizozemci so z drugo zmago zadržali prvo mesto, Slovenci so s točko tretji, a pred spopadom z Valižani, ki še čakajo na prvo točko, nimajo več možnosti za preboj na zaključni turnir.

Agron Šalja, selektor Slovenije: »Zadovoljen sem z današnjo tekmo. Proti zelo močnemu nasprotniku smo odigrali dobro tekmo. Nizozemska je pokazala, da ima še več kakovosti kot Španija. Dobro smo pričeli srečanje, škoda, da nam je zmanjkalo osredotočenosti ob kotu, ko so Nizozemci zadeli po odbiti žogi. Že v prvem polčasu smo si ustvarili nekaj situacij, pravtako kot tudi Nizozemci, na odmor pa smo odšli z aktivnim rezultatom. V nadaljevanju dvoboja smo bili boljši kot Nizozemci, jih napadali in si ustvarjali priložnosti. Lovili smo izenačujoči zadetek, pritisnili smo na njihova vrata, vendar iz dveh, treh strelov nismo uspeli zadeti. Žal mi je, da je sodnik v zaključnih minutah, ko smo lovili rezultat, situacijo, ko je žoga enega od igralcev slučajno zadela v roko, ocenil kot enajstmetrovko. Če se to ne bi zgodilo, bi morda lahko izenačili.«

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 26.03.2024 | U19
    Mladinci so se od elitnega kroga poslovili z zmago
    Mladinska reprezentanca Slovenije je odigrala še zadnje srečanje elitnega kroga kvalifikacijskega turnirja za evropsko prvenstvo 2024. Varovanci Miša Brečka so se pomerili s Kosovom in se od kvalifikacij poslovili z zmago z 1:0 in končim drugim mestom v skupini 1.
  • 23.03.2024 | U19
    Po remiju s Španijo poraz proti Avstriji
    Mladinska reprezentanca Slovenije je odigrala drugo srečanje elitnega kroga kvalifikacijskega turnirja za evropsko prvenstvo 2024. Varovanci Miša Brečka so se pomerili z Avstriji in izgubili z 2:0.
  • 20.03.2024 | U19
    Mladinci po vodstvu remizirali s Španijo
    Mladinska reprezentanca Slovenije je elitni krog kvalifikacijskega turnirja za evropsko prvenstvo 2024 začela z neodločenim izidom. Varovanci Miša Brečka so na uvodni tekmi v Lendavi z zadetkom Mačka remizirali s Španijo.
  • 19.03.2024 | U19
    Mladinci za uvod gostijo Španijo
    Slovenska mladinska reprezentanca se je v nedeljo zbrala v Moravskih Toplicah, kjer bo nastanjena v času v elitnega kroga kvalifikacij za UEFA evropsko prvenstvo do 19 let. Vse tekme slovenske mladinske reprezentance bodo v prenosu na Sportklubu.
  • 11.03.2024 | U19
    Novi selektor predstavil seznam za preboj na Euro
    Slovenska reprezentanca do 19 let bo med 20. in 26. marcem gostila elitni krog kvalifikacij za Uefa evropsko prvenstvo do 19 let, ki bo letos potekalo na Severnem Irskem. Novi selektor slovenske izbrane vrste do 19 let Mišo Brečko je objavil seznam nogometašev, ki se bodo na kvalifikacijskem turnirju, ki bo potekal v Lendavi ob Avstriji, Španiji in Kosovu borili za uvrstitev na zaključni turnir.
  • 11.03.2024 | U19
    Mišo Brečko imenovan za selektorja mladinske izbrane vrste
    Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije je po predlogu predsednika Nogometne zveze Slovenije Radenka Mijatovića za novega selektorja izbral Miša Brečka. Slednji je že vodil mlajše reprezentance Slovenije, z izbrano vrsto do 17 let je lansko leto nastopil tudi na evropskem prvenstvu.
  • 07.12.2023 | U19
    Mladinci skupaj s Španijo, Avstrijo in Kosovom
    Mladinska reprezentanca Slovenije je v prvem delu kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2025 ostala neporažena, žreb elitnega dela kvalifikacij, ki je danes potekal v Nyonu, pa jo je uvrstil v skupino 1 skupaj s Španijo, Avstrijo in Kosovom.
  • 21.11.2023 | U19
    Z golom Mačka v elitni del kvalifikacij za evropsko prvenstvo
    Mladinska reprezentanca Slovenije je po dveh remijih dobila zadnjo tekmo prvega dela kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2024 in se s petimi točkami prebili v elitni del tekmovanja. Slovenci so z golom Lucasa Mačka ugnali gostitelje turnirja Albance.
  • 18.11.2023 | U19
    Slovenija remizirala tudi z Irsko
    Slovenska mladinska izbrana vrsta se je na drugem kvalifikacijskem srečanju za uvrstitev na evropsko prvenstvo z reprezentanco Irske razšla brez zadetkov. Zadnja in odločilna tekma bo na sporedu v torek proti Albaniji.
  • 16.11.2023 | U19
    Žlogar: Čestitke fantom, čaka nas še dolga pot
    Slovenska mladinska reprezentanca sej je na uvodnem srečanju prvega dela kvalifikacij za uvrstitev na evropsko prvenstvo pomerila z Belgijo. Za Slovenijo je edini zadetek na srečanju je dosegel Čuber Potočnik. 

DELI NA