29.08.2021 | 1. SŽNL
Točke ostale doma

Tokratni krog SŽNL je prinesel štiri zmage domačim ekipam, na lestvici strelk na vrhu Ana Milović s šestimi doseženimi goli, 3. krog je na sporedu 5.9.

Štirje goli Anje Eferl

Do 2. zmage v sezoni so kot prve prišle Pomurke, ki so ŽNK Ljubljano premagale s 6:0. A so se morale za to potruditi. Še posebej v prvem polčasu, ki so ga dobile s tesno razliko 1:0. V 44. minuti je gol prispevala Helena Božić. Delo ekipi je v nadaljevanju olajšala Kaja Korošec, ki je zadela v 50. minuti. Za zadnje štiri gole je poskrbela Anja Eferl, ki je v tej sezoni zabila že pet golov.

Pet golov Ane Milović

Najvišja zmaga kroga je pripadla ljubljanski Olimpiji, ki je bila s 14:0 boljša od ŽNK Cerklje. Manja Rogan je mrežo gostij načela v 2. minuti, nadaljevala je Ana Milović s tremi goli, vmes je gol dosegla še Izabela Križaj, končni rezultat 6:0 ob polčasu pa je postavila Evelina Kos. V nadaljevanju so se med strelke vpisale še Neva Kumalić, Anja Prša, Anja Žvokelj, Tina Paliska in Ana Milović, ki je tekmo sklenila s petimi goli.

Štirje goli Zale Kuštrin

V prvem polčasu so tekmo v svojo korist odločile tudi Radomljanke, ki so bile ob polčasu s 5:0 boljše od Ptujčank, na koncu pa so slavile zmago s 7:0. V prvem polčasu so se izkazale Zala Kuštrin (2), Ines Krajnc (2) in Eva Vodušek. V drugem polčasu je Zala Kuštrin z dvema goloma le še potrdila zmago proti novinkam v ligi. »Čestitke puncam za prikazano igro in zasluženo visoko zmago. Kot trenerja me veseli dejstvo, da naša igra postopoma lepo napreduje. Kljub temu pa imamo v fazi napada še veliko prostora za napredek. Predvsem moramo biti še bolj mirni na žogi in se še bolj smiselno odkrivati v prazne prostore, saj bo na tak način naša igra postala še bolj povezana, kombinatorna in učinkovita. V nov teden vstopamo z dvema lepima zmagama in polno paro motivacije ter zagnanosti za delo, saj nas naslednji vikend čaka nov, zahteven izziv,« po tekmi Aljaž Gornik, trener Radomelj, ni skrival navdušenja.

Tri točke Ajdovk

Zmage in treh točk se veselijo v Ajdovščini. V neposrednem prenosu na spletni strani Nzs.si so ljubitelji nogometa videli obračun domačink in krimovk, ki so kljub domači pobudi povedle v 12. minuti. Uspešna je bila Nika Krajnc. V samem zaključku tekme pa veselje gostiteljic: Eva Sulič je poravnala rezultat v 77. minuti, v 93. minuti pa je zmago, peto prvoligaško, priborila Tina Wanek Perschl, ki je dosegla svoj prvi ligaški gol v članski konkurenci, zaigrala pa je na 40. tekmi v SŽNL.

SŽNL, 2. krog, 29.8.
ŽNK Nona Pomurje Beltinci – ŽNK Ljubljana 6:0 (1:0)
ŽNK Radomlje – ŽNK Doxakey 7:0 (5:0)
Primorje Gaia Naturelle – Krim 2:1 (0:1)
ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Cerklje 14:0 (6:0)

SŽNL, 3. krog, 5.9.
ŽNK Cerklje – ŽNK Nona Pomurje Beltinci (11.00)
Krim – ŽNK Olimpija Ljubljana (11.00)
ŽNK Doxakey – Primorje Gaia Naturelle (11.00)
ŽNK Ljubljana – ŽNK Radomlje (16.30)

Lestvica strelk:
Ana Milović (ŽNK Olimpija Ljubljana) 6
Anja Eferl (ŽNK Nona Pomurje Beltinci) 5
Zala Kuštrin (ŽNK Radomlje) 5

Tekst: D.P.
Foto: ŽNK Olimpija Ljubljana/Mi-Press

SORODNE NOVICE

 • 10.10.2021 | 1. SŽNL
  Pomurju veliki derbi, točke za Radomlje in Ljubljano
  Končani so tri od štirih tekem 7. kroga SŽNL; prvi dve pa sta imeli precej podoben tek: ob polčasu 0:0, na koncu zmaga gostij 0:2. Pomurke so zmagale v Ljubljani, ŽNK Ljubljana v Ajdovščini. Na zadnji tekmi dneva so bile Radomljanke prevelik zalogaj za krimovke. Tekma ŽNK Doxakey – ŽNK Cerklje je bila preložena.
 • 10.10.2021 | 1. SŽNL
  Vse oči uprte v derbi pred kamerami
  Nedelja prinaša tri krasne tekme v SŽNL, vključno z derbijem vodilnih v Ljubljani, ki ga boste lahko spremljali v neposrednem prenosu na spletni strani nzs.si. S 7. krogom se končuje prva tretjina rednega dela SŽNL.
 • 08.10.2021 | 1. SŽNL
  Pred kamerami bi rade potrdile dobre rezultate in formo
  Tudi v taboru ŽNK Olimpije Ljubljana je tako kot pri Pomurkah vse podrejeno tekmi 7. kroga SŽNL. V nedeljo, 10.10., se bosta vodilni ekipi pomerili v Ljubljani, tekmo pa boste lahko spremljal tudi v neposrednem prenosu na spletni strani Nzs.si.
 • 07.10.2021 | 1. SŽNL
  Z novo energijo in veliko željo na derbi v Ljubljano
  Pred nami je 7. krog SŽNL, ki v nedeljo prinaša tudi derbi vodilnih. V Ljubljani se bosta pred kamerami Nzs.si pomerila domača Olimpija in gostujoča ekipa ŽNK Nona Pomurje Beltinci. Tekma se začne ob 15.30.
 • 03.10.2021 | 1. SŽNL
  Ljubljana rekordno, do zmag še Olimpija in Cerklje
  Nedelja je prinesla tri tekme 6. kroga SŽNL, vlogo favoritinj pa so upravičile ekipe ŽNK Cerklje, ŽNK Ljubljana in ŽNK Olimpija Ljubljana. Tekma v Bratoncih je bila preložena. Sedmi krog prinaša derbi med vodilnima ekipama Olimpije in ŽNK Nona Pomurje Beltinci.
 • 03.10.2021 | 1. SŽNL
  Nedelja v znamenju treh tekem SŽNL
  V Velesovem ŽNK Cerklje gostijo Krim, v Ljubljano k ŽNK Ljubljana prihaja ŽNK Doxakey, pri ŽNK Radomlje gostuje ŽNK Olimpija Ljubljana. Tekma med ŽNK Nona Pomurje Beltinci in Primorje Gaia Naturelle je preložena.
 • 26.09.2021 | 1. SŽNL
  ŽNK Cerklje rešil domačo čast
  Tokratni 5. krog je prinesel zmago ŽNK Olimpiji Ljubljana, ŽNK Nona Pomurje Beltinci, ŽNK Ljubljana in ŽNK Cerklje, ki so doma z 1:0 premagale Radomljanke.
 • 26.09.2021 | 1. SŽNL
  Z novim trenerjem okrepiti ekipni duh in parirati Olimpiji
  Po reprezentančnih akcijah članic in mladink je danes na sporedu redni, že peti krog v SŽNL. V Velesovem ŽNK Cerklje gostijo ŽNK Radomlje, na Ptuju pri ŽNK Doxakey gostuje ŽNK Nona Pomurje Beltinci, Primorje Gaia Naturelle pričakuje ŽNK Olimpijo Ljubljano, za konec dneva pa se ob 18. uri obeta še tekma med Krimom in ŽNK Ljubljana.
 • 11.09.2021 | 1. SŽNL
  Nov klubski rekord zmajčic
  V nedeljo z reprezentančno akcijo začenjajo mladinke, ki jih čakajo kvalifikacije za EP 2022. Dan za tem se bod zbrala članska reprezentanca. Zato so članice s tremi tekmami 4. kroga opravile že v soboto.
 • 10.09.2021 | 1. SŽNL
  V soboto tri tekme 4. kroga
  Pred nami so tri tekme 4. kroga SŽNL. ŽNK Olimpija Ljubljana gosti ŽNK Doxakey, ŽNK Ljubljana pričakuje ŽNK Cerklje, ŽNK Radomlje pa Primorje Gaia Naturelle. Tekma med ŽNK Nona Pomurje Beltinci – Krim je preložena.

DELI NA