03.09.2020 | 1. SFL
Točke bodo ostale ob Savi

Ob Savi se je vedno igral kvaliteten futsal. Litija, Zagorje, Sevnica in še kdo... Zdaj se je tej eminentni druščini pridružil še novinec v 1. SFL – to je sredina ŠD Mlinše, ki bo svoj prvoligaški krst doživela ravno ob Savi – v Sevnici. Ekipi se v 1. SFL razumljivo dosedaj še nista merili.

1. SFL, 1. krog, 4.9.
KMN Sevnica – ŠD Mlinše (20.00)
FC Hiša daril Ptuj – FK Siliko (20.00)
KMN Oplast Kobarid – FK Dobovec (20.00)
FC Litija – FK Dobrepolje (20.00)
KMN Bronx Škofije – KMN Tomaž (20.30)

Gačnik se je vrnil

Sevničani so prevetrili svoje vrste, pa ne toliko po lastnih željah, kot pa jih je v to prisilila situacija. Zavoljo osebnih razlogov se je poslovil Mitja Jontez, ki ostaja podpornik kluba. Prišel je nekdanji futsal as Jože Gačnik, za katerim je izjemna kariera na tujem. Danes 46-letni Gačnik je Sevničane vodil v sezoni 2015/2016, nazadnje pa je z bratom Robijem deloval v FC Ivančna Gorica, ki se je iz 2. SFL prebil v 1. SFL.

Sevničani so ostali brez treh pomembnih igralcev - Jan Nečemer, Denis Govekar in Marko Račič so si vzeli premor od futsala, za nameček pa bosta na prvi tekmi zavoljo kazni z lanskega polfinala pokala Terme Olimia počivala še Uroš Martič in Denis Kneževič. Ekipa je opravila generalko, minuli vikend je s 5:0 porazila drugoligaški ŠD Extrem.

Kljub temu pa Sevničani premorejo še precej kvalitete – v prvi vrsti zahvaljujoč Domnu Krncu in Sebastijanu Drobnetu, ki bosta pomembna Gačnikova aduta v novi sezoni.

Štiriletni plan

„Pripravljeni smo,“ pa sporočajo iz tabora ŠD Mlinše, kjer je glavni trener še naprej Gregor Ceglar, ki se je v preteklosti učil od Zorana Teska, zdaj pa z igralci in upravo piše lepo futsal zgodbo ob Savi. „Naš cilj je obstanek v 1. SFL, še bolj kot to pa dejstvo, da začenjamo štiriletni plan, kjer bi se radi stabilizirali. Tudi na področju dela z mladimi, kjer smo že pred to sezono naredili nekaj pomembnih korakov,“ pove Ceglar, ki se zaveda, da bo to sezona, ko se bodo učili.

„Želimo si težkih tekem, da se naučimo igrati. Komaj čakamo petkovo tekmo!“ pa Ceglar usmeri pogled v uvodno gostovanje v 1. SFL, igrajo proti Sevnici.

„Menim, da nas čaka huda tekma, kjer so domačini rahli favorit. Zakaj? Ker imajo več izkušenj,“ Ceglar vlogo favorita prepušča domačinu, a hkrati sporoča, da ima tudi ŠD Mlinše svojo računico. Predvsem pa temelj za vse skupaj. „Kvalitetno smo trenirali. Od 27.7. smo opravili 22 enot treninga, odigrali smo štiri tekme, na vsakem treningu sem imel na voljo med 15 in 20 igralcev,“ je Ceglar upravičeno ponosen na narejeno.

Predani futsalu

„Naši plusi so, da imamo dolgo klop, stavili bomo na naš tempo, ki ga bomo igrali. Dobro se bomo taktično pripravili na tekmece. Naša prednost bo sprva tudi to, da nas ne poznajo. Pa večina ekip tempira, da bo prava decembra, zato bi mi radi do točk že jeseni. Pa da ne pozabim: imamo močan moštveni duh! Peto leto smo že skupaj, pozorno dodajamo nove člane, letos smo dodali dva mlada. Vsi pa smo tudi veliki futsal entuzijasti, to delamo, ker imamo futsal radi,“ še pristavi Ceglar.

Spomnimo, ŠD Mlinše je minulo nedeljo slavil na turnirju na Vrhniki, kjer je ugnal Oplast in Siliko, Tim Lipovšek (ŠD Mlinše) pa je bil prvo ime turnirja.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 25.09.2020 | 1. SFL
  Dobovec in Ptuj sama na vrhu
  Končan je 3. krog 1. SFL, na vrhu FK Dobovec in FC Hiša daril Ptuj, ki imata popoln izkupiček. Tekma meseca brez zmagovalca, KMN Tomaž Šic Bar in FK Dobrepolje še brez točk, ŠD Mlinše prvič poraženo.
 • 25.09.2020 | 1. SFL
  Kamere na tekmi meseca v Kobaridu
  Današnji petek bo obeležila tekma KMN Oplast Kobarid – FK Siliko, ki jo boste lahko od 20. ure dalje spremljali v prenosu na spletni strani www.futsal.si. To bo tekma 6. in 7. ekipe 1. SFL, Oplast prihaja na tekmo s tremi točkami, Siliko pa ima po dveh krogih eno točko.
 • 25.09.2020 | 1. SFL
  Litijani trenirajo, gostje bi radi popravili vtis
  Po reprezentančni pavzi se vrača prvoligaški futsal. Danes je na sporedu 3. krog, oči pa uprte v Kobarid, na Ptuj in Škofije, ter v Litijo in Rogaško Slatino. Tekma beseca KMN Oplast Kobarid – FK Siliko je tekma meseca, zato tudi prenos na spletni strani www.futsal.si!
 • 25.09.2020 | 1. SFL
  Po dveh ničlah po točke na Obalo
  „Lahko smo razočarani, ker nismo osvojili točk. To je edino, kar me je jezilo po zadnji domači tekmi, ko smo priznali premoč Ptuju. A končnih 4:8 ni realen pokazatelj razmerij na terenu,“ poudari Gačnik, ko se ozre na odigrano v 1. in 2. krogu.
 • 24.09.2020 | 1. SFL
  Ptujčani z vlogo favorita, Mlinše po nove točke
  Na Ptuju se v 3. krogu 1. SFL, liga se po reprezentančni pavzi nadaljuje jutri, obeta izjemna tekma, srečala se bosta zasedbi domačega FC Hiša Daril Ptuj in ŠD Mlinše. Oboji prihajajo na tekmo s popolnim izkupičkom – s po šestimi točkami iz dveh tekem!
 • 24.09.2020 | 1. SFL
  V Dobrepolju nabirajo izkušnje, Dobovec pogleduje v Evropo
  Na prve točke v 1. SFL še čakajo v taboru FK Dobrepolje. V prvem krogu so priznali premoč Litiji, potem so izgubili v Zagorju proti ŠD Mlinše. Tokrat o tekmi FK Dobovec – FK Dobrepolje, ki je ena od petih tekem 3. kroga 1. SFL.
 • 23.09.2020 | 1. SFL
  Simeunovič opozarja na rezerve pred gostovanjem v Posočju
  Vrhniški Siliko je sezono začel z remijem in porazom, pred gostovanjem v Kobaridu premorejo točko. Že zdaj pa je jasno, da prav tekma KMN Oplast Kobarid – Siliko tekma meseca, zato jo boste lahko v petek spremljali v neposrednem prenosu na spletni strani www.futsal.si.
 • 22.09.2020 | 1. SFL
  Na Škofijah zadovoljni, misli pri Sevnici
  Varovanci trenerja Marka Hrvatina imajo po dveh krogih 1. SFL štiri točke, selekcija U19 pa je v 1. krogu vknjižila visoko zmago proti Dobovcu.
 • 17.09.2020 | 1. SFL
  Futsal liga prvakov z novim formatom
  Evropska nogometna zveza Uefa je predstavila spremenjen format tekmovanja za sezono 2020/2021, ko bo Slovenijo v tem elitnem tekmovanju zastopal FK Dobovec.
 • 11.09.2020 | 1. SFL
  Dobovcu derbi, na vrhu še Ptuj in Mlinše
  Tekmovanje se nadaljuje s 3. krogom 25.9., prihodnji teden je rezerviran za reprezentančno akcijo članov.

DELI NA