03.09.2020 | 1. SFL
Točke bodo ostale ob Savi

Ob Savi se je vedno igral kvaliteten futsal. Litija, Zagorje, Sevnica in še kdo... Zdaj se je tej eminentni druščini pridružil še novinec v 1. SFL – to je sredina ŠD Mlinše, ki bo svoj prvoligaški krst doživela ravno ob Savi – v Sevnici. Ekipi se v 1. SFL razumljivo dosedaj še nista merili.

1. SFL, 1. krog, 4.9.
KMN Sevnica – ŠD Mlinše (20.00)
FC Hiša daril Ptuj – FK Siliko (20.00)
KMN Oplast Kobarid – FK Dobovec (20.00)
FC Litija – FK Dobrepolje (20.00)
KMN Bronx Škofije – KMN Tomaž (20.30)

Gačnik se je vrnil

Sevničani so prevetrili svoje vrste, pa ne toliko po lastnih željah, kot pa jih je v to prisilila situacija. Zavoljo osebnih razlogov se je poslovil Mitja Jontez, ki ostaja podpornik kluba. Prišel je nekdanji futsal as Jože Gačnik, za katerim je izjemna kariera na tujem. Danes 46-letni Gačnik je Sevničane vodil v sezoni 2015/2016, nazadnje pa je z bratom Robijem deloval v FC Ivančna Gorica, ki se je iz 2. SFL prebil v 1. SFL.

Sevničani so ostali brez treh pomembnih igralcev - Jan Nečemer, Denis Govekar in Marko Račič so si vzeli premor od futsala, za nameček pa bosta na prvi tekmi zavoljo kazni z lanskega polfinala pokala Terme Olimia počivala še Uroš Martič in Denis Kneževič. Ekipa je opravila generalko, minuli vikend je s 5:0 porazila drugoligaški ŠD Extrem.

Kljub temu pa Sevničani premorejo še precej kvalitete – v prvi vrsti zahvaljujoč Domnu Krncu in Sebastijanu Drobnetu, ki bosta pomembna Gačnikova aduta v novi sezoni.

Štiriletni plan

„Pripravljeni smo,“ pa sporočajo iz tabora ŠD Mlinše, kjer je glavni trener še naprej Gregor Ceglar, ki se je v preteklosti učil od Zorana Teska, zdaj pa z igralci in upravo piše lepo futsal zgodbo ob Savi. „Naš cilj je obstanek v 1. SFL, še bolj kot to pa dejstvo, da začenjamo štiriletni plan, kjer bi se radi stabilizirali. Tudi na področju dela z mladimi, kjer smo že pred to sezono naredili nekaj pomembnih korakov,“ pove Ceglar, ki se zaveda, da bo to sezona, ko se bodo učili.

„Želimo si težkih tekem, da se naučimo igrati. Komaj čakamo petkovo tekmo!“ pa Ceglar usmeri pogled v uvodno gostovanje v 1. SFL, igrajo proti Sevnici.

„Menim, da nas čaka huda tekma, kjer so domačini rahli favorit. Zakaj? Ker imajo več izkušenj,“ Ceglar vlogo favorita prepušča domačinu, a hkrati sporoča, da ima tudi ŠD Mlinše svojo računico. Predvsem pa temelj za vse skupaj. „Kvalitetno smo trenirali. Od 27.7. smo opravili 22 enot treninga, odigrali smo štiri tekme, na vsakem treningu sem imel na voljo med 15 in 20 igralcev,“ je Ceglar upravičeno ponosen na narejeno.

Predani futsalu

„Naši plusi so, da imamo dolgo klop, stavili bomo na naš tempo, ki ga bomo igrali. Dobro se bomo taktično pripravili na tekmece. Naša prednost bo sprva tudi to, da nas ne poznajo. Pa večina ekip tempira, da bo prava decembra, zato bi mi radi do točk že jeseni. Pa da ne pozabim: imamo močan moštveni duh! Peto leto smo že skupaj, pozorno dodajamo nove člane, letos smo dodali dva mlada. Vsi pa smo tudi veliki futsal entuzijasti, to delamo, ker imamo futsal radi,“ še pristavi Ceglar.

Spomnimo, ŠD Mlinše je minulo nedeljo slavil na turnirju na Vrhniki, kjer je ugnal Oplast in Siliko, Tim Lipovšek (ŠD Mlinše) pa je bil prvo ime turnirja.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 23.10.2020 | 1. SFL
  Do nadaljnjega prekinjena 1. SFL
  Nogometna zveza Slovenije je klube 2. SNL in 1. SFL obvestila, da državne institucije zaradi poslabšane epidemiološke slike, kljub velikemu prizadevanju NZS, ne dovoljujejo nadaljevanja tekmovanj v 2. SNL in 1. SFL.
 • 23.10.2020 | 1. SFL
  Vrača se Rok Mordej
  V petek, 22.10., je na sporedu 7. krog 1. SFL, ki pa bo odigran v okrnjeni obliki. Na sporedu bosta srečanji KMN Tomaž Šic Bar – FK Siliko in FK Dobovec – KMN Sevnica.
 • 22.10.2020 | 1. SFL
  V petek dve tekmi 7. kroga 1. SFL
  Vse tekme osmine finala futsal pokala Terme Olimia, ki bi se morale po tekmovalnem koledarju odigrati dne, 6. ali 7. novembra 2020, se preložijo na poznejši datum.
 • 19.10.2020 | 1. SFL
  Litija z novim trenerjem
  Članska ekipa FC Litija ima po odhodu Tomislava Horvata (imenovan je bil za selektorja članske reprezentance Slovenije) novega trenerja. To je postal Senudin Džafić, ki je v preteklosti tudi igral v Litiji, s katero je osvojil tudi po štiri državne in pokalne naslove.
 • 16.10.2020 | 1. SFL
  Dobovec, Ptuj in Sevnica do zmag, remi v Zagorju
  Tilen Gajser se je s tremi goli spet zavihtel na vrh liste strelcev. V Zagorju remi (3:3) med ŠD Mlinše in KMN Tomaž Šic bar, Sevnica boljša od Dobrepolja (5:1).
 • 16.10.2020 | 1. SFL
  V Litijo, da prevzame odgovornost
  Kamere Nogometne zveze Slovenije bodo to pot na Ptuju, kjer pri domačinu FC Hiša daril Ptuj gostuje Litija. To bo tekma med 2. in 3. ekipo lige, od 20. ure dalje vabljeni tudi k spremljanju prenosa tekme iz najstarejšega slovenskega mesta.
 • 15.10.2020 | 1. SFL
  Vodilni dvojec po 6. zmago, Siliko in Litija s svojo računico
  Tekma na Ptuju je tudi tekma meseca, zato vabljeni k spremljanju spletnega prenosa na www.futsal.si. Ob tem dodajmo še, da ŠD Mlinše doma gostijo KMN Tomaž Šic Bar, Sevnica lovi tretjo zmago proti Dobrepolju, primorski derbi pa je prestavljen zavoljo zdravstvenih težav v taboru Oplasta.
 • 14.10.2020 | 1. SFL
  Bukovec in ekipa v pričakovanju Litije
  „Litija in Dobovec sta vedno motiv. Zanima nas zmaga,“ Bukovec ne skriva ambicij, potem pa razkrije, čemu na Ptuju dajejo pozornost: „Litija premore dva izvrstna sidraša in Mateja Fiderška, ta trojec lahko sam reši tekmo.“
 • 09.10.2020 | 1. SFL
  Dobovec in Ptuj do 5. zaporedne zmage
  Končan je 5. krog 1. SFL. Na vrhu nič novega, bi lahko rekli ob pogledu na rezultate. Vodilni dvojec Dobovec in FC Hiša daril Ptuj ne popušča – po petih krogih sta to edini ekipi s 100-odstotnim izkupičkom.
 • 09.10.2020 | 1. SFL
  Aleša Marota niso pozabili
  Dobovec, ena od dveh ekip 1. SFL s popolnim izkupičkom po štirih krogih, trenira, igra in zbira zmage. Trener Kujtim Morina pohvali svojo ekipo za pristop in delo, vesel pa je, ker nimajo zdravstvenih težav. „Iz tedna v teden izgledamo boljše,“ izkušeno doda predani trener. Veseli se petkove tekme, ko jim v goste prihaja KMN Tomaž Šic Bar.

DELI NA