23.03.2022 | WU17
Točke Avstriji, v soboto proti Nemčiji

Naše kadetinje so s porazom proti Avstriji (0:4) začele drugi del kvalifikacij za evropsko prvenstvo. Varovanke selektorice Tine Kelenberger so uvodoma izgubile proti sosedam. Na prvi tekmi turnirja je Nemčija premagala Kosovo (4:0). Kvalifikacije se nadaljujejo v soboto, Slovenija ob 12. uri igra proti Nemčiji, sedemkratnim evropskim prvakinjam v tej starostni kategoriji.

KVALIFIKACIJE ZA EURO 2022
SLOVENIJA – AVSTRIJA  0:4
(0:2)

Zahir Pajaziti Stadium (Kosovo). Sodnice: De Cremer  (BEL), Lejear (BEL), Muhadri (KOS), Govori (KOS).
Strelke: 0:1 Mädl )26.), 0:2 Mädl (39.), 0:3 Mädl (69.), 0:4 Ojukwu (82./11m).
Rumeni kartoni: Schönwetter, Ojukwu, Poje Mihelič, Balažic
Rdeč karton: /
Slovenija: Vidrih, Poje Mihelič, Testen, Balažic (Madon od 77.), Šoštarič, Gerjolj (Poplašen od 78.), Dasovič Ravnik, Rakovec, Dolinar (Podbevšek od 46.), Osojnik, Vilčnik (Kern od 83.)
Avstrija: Schönwetter, Höcherl, Pertl, Satra, Spinn L. (Rauch od 83.), Ojuwku, Rukavina, Sprung, Natter (Spinn G. od 82.), Aisleitner (Reiterer od 72.), Mädl.

Slovenija z igro ni razočarala, manjkala je kaznovana Zara Kramžar. Avstrija si je za razliko od naših igralk ustvarila več resnih priložnosti in jih tudi izkoristila.

Prvi resen strel smo zabeležili v 16. minuti, od daleč je poizkusila Naja Poje Mihelič. Po seriji kotov pa je Avstrija povedla v 26. minuti. Po podaji s kota z desne strani je bila pred golom Slovenije najvišja Valentina Mädl, ki je do konca polčasa zabila za 2:0, tekla je 39. minuta, spet pa je izkoristila predložek z desne strani.

V 56. minuti bi lahko Slovenija znižala. Naše igralke so dobro izkoristile neprevidno igro Avstrijk pred svojim golom. Prav Noelle Vilčnik je prestregla žogo, ob tem pa jo je nepravilno ovirala avstrijska golmanka, ki je bila za to kaznovana z rumenim kartonom, žal pa je strel z bele točke tudi obranila.

V nadaljevanju so Avstrijke v 60. minuti dvakrat obranile svoj gol, ko je merila Nea Podbevšek, za tem pa so tekmice zabile še dva gola. Najprej je še tretjič zadela Valentina Mädl – vnovič po predložku z desne strani, za konec pa je padel še gol z 11-metrovke za končnih 0:4.

Selektorica Tina Kelenberger je v 2. polčasu opravila štiri menjave, zaigrale so Maja Madon, Julija Poplašen, Nea Podbevšek in Katjuša Kern.

Slovenija DU17:
Julija Poplašen (ND Primorje), Zara Kramžar (ŽNK Ljubljana), Rubi Krmelj (ŽNK Krim), Nadin Ferk (ŽNK Olimpija), Zoja Kartuš (ŽNK Olimpija), Zala Lucija Balažic (ŽNK Pomurje Beltinci), Živa Rakovec (ŽNK Pomurje Beltinci), Tija Šoštarič Karič (ŽNK Pomurje Beltinci), Noelle Vilčnik (ŽNK Pomurje Beltinci), Gala Dasovič Ravnik (ŽNK Radomlje), Lea Dolinar (ŽNK Radomlje), Ana Gerjolj (ŽNK Radomlje), Katjuša Kern (ŽNK Radomlje), Maša Osojnik (ŽNK Radomlje), Naja Poje Mihelič (ŽNK Radomlje), Nuša Vidrih (ŽNK Radomlje), Nea Podbevšek (ŽNK Radomlje), Tinkara Testen (ŽNK Radomlje), Maja Madon (ŽNK Cerklje), Jona Javorič (ŽNK Radomlje).

Kvalifikacije za EP 2022, skupina A5:

23.3.
Nemčija – Kosovo 4:0
Slovenija – Avstrija 0:4

26.3.
Nemčija – Slovenija (12.00)
Avstrija – Kosovo (16.00)

29.3.
Avstrija – Nemčija (12.00)
Kosovo – Slovenija (12.00)

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

  • 20.03.2024 | WU17
    Na zadnji tekmi kvalifikacij remi z Bolgarijo
    Bolgarija je s sedmimi točkami (toliko jih ima tudi Slovenija) zavoljo razlike v golih zasedla 1. mesto in direktno napredovala v Ligo A. Slovenija čaka razplet ostalih skupin z upanjem, da bo šla v Ligo A kot najboljša drugouvrščena reprezentanca.
  • 19.03.2024 | WU17
    Pripravljene na Bolgarijo
    „Igralke so pripravljene na zadnjo tekmo. Na prvih dveh tekmah so pokazale, da lahko igrajo zelo dober nogomet. To bo potrebno ponoviti tudi na tej tekmi in lahko se nadejamo želenega rezultata,“ pred tekmo pove selektorica Anja Milenkovič.
  • 17.03.2024 | WU17
    Do druge zanesljive zmage
    Naša dekliška kadetska reprezentanca je na kvalifikacijah za EP 2024 oz. turnirju Lige B prišla do 2. zmage. Varovanke selektorice Anje Milenkovič so s 4:0 premagale Azerbajdžan. Gole so dosegle Špela Gerbec (2), Zala Omerza in Ula Osolnik.
  • 17.03.2024 | WU17
    Kadetinje v pričakovanju tekme proti Azerbajdžanu
    „Tudi tokrat nas čaka nasprotnik, ki je lahko še kako nevaren, če mi ne bomo dobro izvajali naših idej in dogovorov. Pričakujemo, da bomo imeli več žogo v svoji posesti, pri čemer želimo biti tudi čim bolj nevarni za gol. Zelo pomembno pa bo tudi dosledno opravljati naloge v fazi obrambe,“ pred tekmo pove selektorica Anja Milenkovič.
  • 14.03.2024 | WU17
    Prepričljiv uvod kadetinj proti Moldaviji
    Dekliška kadetska reprezentanca je s prepričljivo zmago začela nastop v Ligi B, kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2024. Varovanke selektorice Anje Milenkovič so s 6:0 premagale Moldavijo.
  • 14.03.2024 | WU17
    Proti Moldaviji začenjajo lov na Ligo A
    „Ogledali smo si tekme nasprotnic, ki premorejo določeno kakovost in so lahko zelo nevarne. Naš cilj je prikazati dobro igro, z idejami, ki smo jih v igro vpeljevali v zadnjem obdobju. Če bo tako, bo tudi končni rezultat tak, kot si ga želimo,“ napove selektorica Anja Milenkovič.
  • 11.03.2024 | WU17
    V Bolgarijo po Ligo A
    Jutri se bo zbrala dekliška kadetska reprezentanca, ki potuje v Bolgarijo. Od četrtka, 14.3., naprej bodo varovanke selektorice Anje Milenkovič tekmovale na turnirju Lige B.
  • 16.02.2024 | WU17
    Kadetinje končale turnir v Srbiji
    Dekliška reprezentanca do 17 let je s tekmama proti Srbiji in Hrvaški sklenila priprave na skorajšnje kvalifikacije za EP 2024 oz. tekmovanje v Ligi B. Po sredinem porazu proti Srbiji so danes varovanke selektorice Anje Milenkovič klonile proti Hrvaški (0:3).
  • 14.02.2024 | WU17
    Kljub dobri igri poražene na prvi tekmi
    Dekliška reprezentanca do 17 let je odigrala uvodno tekmo na turnirju v Srbiji. Varovanke selektorice Anje Milenkovič so z 0:2 klonile proti domačinkam.
  • 14.02.2024 | WU17
    Uvodoma proti Srbiji
    Prihodnji mesec pa bo reprezentanca do 17 let odpotovala v Bolgarijo, kjer jo čakajo kvalifikacije za EP 2024 oz. turnir Lige B. Naše nogometašice, žreb jim je namenil skupino 2, se bodo skušale vrniti v Ligo A.

DELI NA