12.02.2023 | Prva liga Telemach
Točka Radomelj pri Gorici

Gorica - Radomlje 1:1 (0:0)

* Stadion v športnem parku Nova Gorica, sodniki: Borošak, Benc, Perger.
* Strelca: 0:1 Čuić (65.), 1:1 Vekić (90+3.).
* Gorica: Likar, Krajnc (od 85. Mlakar), Mevlja, Cerovec (od 66. Ankrah), Agić, Petrović, Ahmetaj (od 66. Jukić), Hrka, Širok, Iličić (od 82. Leban), Velikonja (od 66. Vekić).
* Radomlje: Velić, Marković (od 81. Vrhovac), Zulić, Korun, Ševelj, Hrvoj, Ouro (od 76. Sever), Nuhanović, Cerar (od 81. Tahiraj), Šošić (od 85. Sokler), Čuić (od 76. Gnjatić).
* Rumena kartona: Cerovec; Ševelj.
* Rdeči karton: /.

Dvoboj v novogoriškem športnem parku sta ekipi začeli povsem poravnani na osmem in devetem mestu ter 13 točkami, razmerja pa so po zadetku v zadnjih minutah tekme ostala enaka. Obe ekipi imata zdaj 14 točk, dve več od zadnjeuvrščenega Tabora iz Sežane.

V prvem polčasu si ekipi nista priigrali pravih priložnosti, streli so bili redki (3:3), v okvir pa ni bilo niti enega samega, čeprav so imeli Radomljani na voljo enajstmetrovko.

Najprej je povsem nenevarno v vrstah gostov v 22. minuti z desne strani sprožil kasnejši nesrečnik Samsondin Ouro.

Na drugi strani v 24. minuti Goričani sicer niso prišli do strela, a je bil Denis Cerovec le nekaj cm oddaljen od žoge in morebitnega vodstva po podaji v kazenski prostor. Poskus Alena Krajnca z roba kazenskega prostora pa je minuto kasneje precej zgrešil cilj.

V 42. minuti so si domači težave zakuhali kar sami, ko je Darko Hrka z glavo skorajda premagal svojega vratarja Uroša Likarja.

Ob koncu polčasa pa je po posredovanju Cerovca hitro v kazenskem prostoru hitro padel Madžid Šošić, sodnik Alen Borošak pa je pokazal na belo piko. Odločitve po pregledu Vara ni spremenil, Ouro pa je najstrožjo kazen zapravil, potem ko je žogo poslal mimo desne Likarjeve vratnice.

V drugem polčasu je Šošić v 52. minuti prvič sprožil v okvir vrat, a je bil poskus preslab za domačega vratarja.

Radomljani so ob poškodbi Cerovca v 65. minuti izkoristili igralca več na zelenici. Po podaji v globino je namreč Šošić ušel obrambi Gorice in v osrčju kazenskega prostora našel Filipa Čuića, ki je z glavo Likarja premagal med nogama.

Goričani si v lovu na izenačenje niso pripravili veliko priložnosti, prosta strela v 80. oz. 82. minuti pa je Zvonimir Petrović izvedel preslabo za poravnanje izida.

Blizu izenačenju so bili domači v 90. minuti, ko je rezervist Luka Vekić iz težkega položaja atraktivno poskusil z desnico, a zgrešil cilj, bolj natančen pa je bil v tretji minuti sodnikovega dodatka, ko je prav tako atraktivno, tokrat z levico, presenetil Emila Velića in ga premagal s strelom v njegov levi kot vrat.

Gorica bo v naslednjem krogu v soboto gostila Koper, Radomlje pa se bodo isti dan doma pomerile z Muro.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 10.02.2023 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Gorica - Radomlje
    Trojica ekip na dnu lestvice se v nadaljevanje Prve lige Telemach podaja z enakim osrednjim ciljem, zagotoviti si obstanek. Prva razmerja moči bodo znana že po nedeljskem dvoboju Gorice in Radomelj.

DELI NA