20.03.2019 | WU17
Tekmicam pokazati zobe v lovu na Euro 2019

Jutri, v sredo, dekliška reprezentanca do 17 let začenja elitni del kvalifikacij za nastop na evropskem prvenstvu v Bolgariji, ki bo Euro 2019 gostila med 5. in 17. majem letos. Zadnji del kvalifikacij začenja 28 ekip, ki so deljene v sedem skupin po štiri zasedbe. Na Euro 2019 se uvrstijo zmagovalke skupin, ki se bodo na tekmovanju pridružile gostiteljcam.

Slovenija DU17:
Sara Gradišek (ŽNK Radomlje), Manca Suhoveršnik (ŽNK Radomlje), Adam Sara (ŽNK Radomlje), Marcela Kos (ŽNK Cerklje), Mirjam Kastelec (NK Krim), Zarja Sušnik (NK Krim), Anita Kovačič (NK Krim), Korina Lara Janež (NK Krim),Luana Zajmi (ŽNK Pomurje Beltinci), Albina Čizmazija (ŽNK Pomurje Beltinci), Lili Sofija Balažic (ŽNK Pomurje Beltinci), Nina Kajzba (ŽNK Pomurje Beltinci), Kim Juršnik (ŽNK Maribor), Pija Ciganovič (ŽNK Maribor), Ana Fluher (ŽNK Maribor), Selma Šabotič (ŽNK Maribor), Iva Kocijan (ŽNK Maribor), Zala Igerc (ŽNK Maribor), Nika Brumen (KNK Fužinar), Patricija Ham (NK Krim).

Elitni del kvalifikacij za Euro 2019, skupina 6:

21.3.
Slovenija – Danska (15.00)

24.3.
Slovenija – Italija (15.00)

27.3.
Slovenija – Islandija (15.00)

V torek boljše kot v ponedeljek

V ponedeljek se je zbrala tudi zasedba selektorice Tine Kelenberger, ki bo kvalifikacije igrala v Italiji, poleg domačink pa bodo naše konkurentke še Islandija in Danska.

„S ponedeljkovim prvim treningom ne moremo biti pretirano zadovoljni, v torek so igralke že preklopile v višjo prestavo, naredile miselni preskok ter na terenu bile bistveno bolj agilne, agresivne, dinamične in posledično učinkovite,“ pove selektorica Tina Kelenberger, ki je bila primorana narediti menjavo na končnem seznamu potnic na kvalifikacije.

Menjava med potnicami

„Krilna napadalka Anja Eferl je na priprave prišla z lažje poškodovanim gležnjem. Ugotovili smo, da gleženj še ni stabilen, zato smo jo poslali domov, saj je mlada in pomembna za mlado vrsto že v naslednjem mesecu. Priložnost je dobila Patricija Ham, nova krilna napadalka s čakalne liste, ki je predhodno potrdila možnost svoje udeležbe na elitnem delu kvalifikacij,“ pojasni selektorica.

Tekmovanje je tu, jutri uvodoma z Dansko.

„Tri tekme na tako visokem nivoju bodo velik zalogaj, zato bomo šli postopno od tekme do tekme ter temu primerno tempirali vsebine ter primerno skrbeli za regeneracijo igralk. Vse ekipe v skupini so višje rangirane od nas, temu primerno smo se tudi taktično pripravljali,“ dodaja naša sogovornica.

Jasna vizija

„Res je, da smo v elitnem delu kvalifikacij v skupini četrto rangirana reprezentanca, a kljub temu želimo izboljšati naš trenuten položaj. Na vsaki tekmi mora biti voljni moment igralk na najvišji možni ravni, pričakujem bojevito in agresivno Slovenijo. Samo tako lahko pokažemo zobe visoko kotiranim nasprotnicam,“ sklene Tina Kelenberger.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

  • 20.03.2024 | WU17
    Na zadnji tekmi kvalifikacij remi z Bolgarijo
    Bolgarija je s sedmimi točkami (toliko jih ima tudi Slovenija) zavoljo razlike v golih zasedla 1. mesto in direktno napredovala v Ligo A. Slovenija čaka razplet ostalih skupin z upanjem, da bo šla v Ligo A kot najboljša drugouvrščena reprezentanca.
  • 19.03.2024 | WU17
    Pripravljene na Bolgarijo
    „Igralke so pripravljene na zadnjo tekmo. Na prvih dveh tekmah so pokazale, da lahko igrajo zelo dober nogomet. To bo potrebno ponoviti tudi na tej tekmi in lahko se nadejamo želenega rezultata,“ pred tekmo pove selektorica Anja Milenkovič.
  • 17.03.2024 | WU17
    Do druge zanesljive zmage
    Naša dekliška kadetska reprezentanca je na kvalifikacijah za EP 2024 oz. turnirju Lige B prišla do 2. zmage. Varovanke selektorice Anje Milenkovič so s 4:0 premagale Azerbajdžan. Gole so dosegle Špela Gerbec (2), Zala Omerza in Ula Osolnik.
  • 17.03.2024 | WU17
    Kadetinje v pričakovanju tekme proti Azerbajdžanu
    „Tudi tokrat nas čaka nasprotnik, ki je lahko še kako nevaren, če mi ne bomo dobro izvajali naših idej in dogovorov. Pričakujemo, da bomo imeli več žogo v svoji posesti, pri čemer želimo biti tudi čim bolj nevarni za gol. Zelo pomembno pa bo tudi dosledno opravljati naloge v fazi obrambe,“ pred tekmo pove selektorica Anja Milenkovič.
  • 14.03.2024 | WU17
    Prepričljiv uvod kadetinj proti Moldaviji
    Dekliška kadetska reprezentanca je s prepričljivo zmago začela nastop v Ligi B, kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2024. Varovanke selektorice Anje Milenkovič so s 6:0 premagale Moldavijo.
  • 14.03.2024 | WU17
    Proti Moldaviji začenjajo lov na Ligo A
    „Ogledali smo si tekme nasprotnic, ki premorejo določeno kakovost in so lahko zelo nevarne. Naš cilj je prikazati dobro igro, z idejami, ki smo jih v igro vpeljevali v zadnjem obdobju. Če bo tako, bo tudi končni rezultat tak, kot si ga želimo,“ napove selektorica Anja Milenkovič.
  • 11.03.2024 | WU17
    V Bolgarijo po Ligo A
    Jutri se bo zbrala dekliška kadetska reprezentanca, ki potuje v Bolgarijo. Od četrtka, 14.3., naprej bodo varovanke selektorice Anje Milenkovič tekmovale na turnirju Lige B.
  • 16.02.2024 | WU17
    Kadetinje končale turnir v Srbiji
    Dekliška reprezentanca do 17 let je s tekmama proti Srbiji in Hrvaški sklenila priprave na skorajšnje kvalifikacije za EP 2024 oz. tekmovanje v Ligi B. Po sredinem porazu proti Srbiji so danes varovanke selektorice Anje Milenkovič klonile proti Hrvaški (0:3).
  • 14.02.2024 | WU17
    Kljub dobri igri poražene na prvi tekmi
    Dekliška reprezentanca do 17 let je odigrala uvodno tekmo na turnirju v Srbiji. Varovanke selektorice Anje Milenkovič so z 0:2 klonile proti domačinkam.
  • 14.02.2024 | WU17
    Uvodoma proti Srbiji
    Prihodnji mesec pa bo reprezentanca do 17 let odpotovala v Bolgarijo, kjer jo čakajo kvalifikacije za EP 2024 oz. turnir Lige B. Naše nogometašice, žreb jim je namenil skupino 2, se bodo skušale vrniti v Ligo A.

DELI NA