28.09.2018 | 2. SNL
Tabor v Rogaški Slatini za nadaljevanje serije

V soboto boste ljubitelji drugoligaškega nogometa prišli na svoj račun, saj bo popoldne odigranih kar sedem tekem devetega kroga. V prenosu na spletni strani NZS si boste lahko ogledali obračun Rogaške in Tabora, ki bo na Štajerskem iskal recept za podaljšanje uspešne serije.

Tabor je imel po poletnih kadrovskih rošadah nekaj preglavic v uvodu sezone. Moštvo Andreja Razdrha je na gostovanjih s težavo nabiralo točke, a se je zdaj, kot kažejo zadnji rezultati, le odprlo. Rdeče-črni so v sedmem krogu napolnili mrežo Biljencev in se po primorskem obračunu veselili prve gostujoče zmage v letošnjem prvenstvu.

Kraševci so minuli vikend dobili še en primorski dvoboj, v Sežanci je gostoval briški drugoligaš. Vinarji so se domov vrnili brez točk, potem ko so naleteli na izjemno razpoloženega Papo Ibouja Kebeja. Robustni napadalec se je podpisal pod vse štiri zadetke, s skupno desetimi pa se je povzpel na vrh ligaške lestvice strelcev, Tabor pa popeljal do tretjega mesta. O 28-letnem Francozu ni veliko znanega, Nekdanji član Le Mansa se je v Sežano preselil iz ciprskega drugoligaša Anagennisija, Kraševci pa so z angažmajem očitno zadeli v polno.

Prav Francoz je eden od osrednjih junakov sežanskega niza, saj je Tabor na zadnjih petih tekmah osvojil kar 13 točk, rdeče-črni pa bodo v Rogaški Slatini lovili četrto zaporedno zmago. Svojo računico bodo imeli svojo računico tudi domači nogometaši, ki nimajo pravih razlogov, da bi se sramovali dosedanjega izkupička. Slatinčani so v osmih krogih nabrali 12 točk, doslej pa so doživeli zgolj dva poraza, zadnjega v osmem krogu.

Slatinski strateg Ibrahim Neskić je v Biljah verjetno pričakoval več od minimalnega poraza, saj je Rogaška zadnjo četrtino srečanja odigrala z igralcem več, česar pa Štajerci niso znali najbolje izkoristiti. Črno-beli so po drugem porazu sezone zdrsnili na osmo mesto, a lahko že ta konec tedna z novim presenečenjem hitro splezajo po lestvici navzgor, saj jih do četrtih Radomelj ločita le dve točki razlike.

Lanski dvoboj v Rogaški Slatini ni ponudil zmagovalca, v Sežani so se zmage razveselili gostitelji, kdo pa bo boljši pred kamero NZS?

Tekst: PDo
Foto: NK Cherrybox24 Tabor Sežana/Matej Glavina

SORODNE NOVICE

DELI NA