24.03.2019 | 2. SNL
Tabor skočil pred Radomlje

Drugoligaši z izjemo Brava in Rogaške so zaključili drugo tretjino prvenstva. Dvajseti krog je prinesel spremembo na vrhu lestvice, Radomlje so prvo mesto po remiju v Dekanih prepustile Sežancem, ki so pred 600 gledalci premagali Brežice.

Derbi kroga je bil odigran na Ptuju, v najstarejšem slovenskem mestu sta se udarili druga in tretja ekipa lanske sezone. Lendavčani so se po visoki zmagi v prekmurskem derbiju na Ptuj odpravili samozavestni, a so na ptujski zelenici znova potrdili že videno. Prekmurci so si v tej sezoni privoščili preveč nihanj, v skromni luči so se predstavili tudi v mestu ob Dravi. To so motivirani Ptujčani znali izkoristiti. Lendavska obramba, ki je pogrešala Igorja Prahića, je imela največ težav s hitrim Markom Marciušem. Nekdanji član Nafte je bil udeležen pri obeh zadetkih, saj je najprej izsilil kot, po katerem je Florijana Raduho premagal Nemanja Ivanov, pet minut pred odmorom pa je po hitrem prodoru podal še za gol Matevža Kukovca. Izid se v drugem polčasu ni spremenil, Drava je z zmago skočila na četrto mesto.

Nikola Jaroš, trener Drave: »Zelo sem zadovoljen s predstavo svojih varovancev, saj so izpopolnili vse postavljene naloge dogovorjene pred tekmo. Tekma morda ni bila lepa, gledano na 'umetniški vtis', saj se je igralo predvsem na rezultat. Menim da je prvi gol tekmo prevesil v našo korist.«


Ptujčani so doslej osvojili 34 točk, z enakim izkupičkom pa se po zmagi v Kopru ponašajo tudi pri Dobu. »Roletarji« so se polnega izplena veselili tudi na Bonifiki, dvoboj z Ankarančani pa je bil odločen v izdihljajih dvoboja. Štiri minute pred zadnjim sodniškim žvižgom je domačo mrežo zatresel Žiga Avbelj.


Na Ravnah na Koroškem so se pomembne zmage razveselili nogometaši Bilj. Primorci so bili po Beltinčanih šele drugi gostje Ravenčanov, ki so na Koroškem osvojili komplet točk. Tudi spopad Fužinarja in Bilj je bil odločen v končnici srečanja, saj so gledalci prvi zadetek videli četrt ure pred koncem tekme. Uroša Poljanca je prvi premagal Nejc Doplihar, v 88. minuti pa je zmago Biljencev potrdil še Mathias Oyewusi. Črno-beli z 21 točkami zasedajo 12. mesto, Fužinar je s štirimi točkami več osmi.


Za presenečenje kroga so poskrbeli Dekančani, ki so na domačem igrišču odščipnili točko Radomljam. Tudi dvoboj v Istri je postregel z zanimivo končnico, vodilna ekipa pa je na koncu obžalovala zapravljeno dvojno vodstvo. Gostje so s 24. zadetkom Anela Hajrića dobili prvi polčas, Adem Zyba pa je izenačil v šesti minuti nadaljevanja. »Mlinarji so po avtogolu Denisa Bejdića vnovič povedli v 84. minuti, a je bilo veselje rumeno-črnih kratkotrajno, zgolj dve minuti kasneje je za delitev točk zadel Dejan Banović. Dekančani so v nadaljevanju sezone še neporaženi, na treh tekmah so na svoj račun dodali pet od skupno 19 točk.


Radomljani so vknjižili 40. točko, kar pa ni bilo dovolj, da bi drugo tretjino prvenstva sklenili na vrhu lestvice. Remi rumeno-črnih  so v nedeljo izkoristili Sežanci, ki so pred okrog 600 gledalci ugnali Brežice. Dvoboj, pred katerim so se ob 20. obletnici smrti spomnili pokojnega Rajka Štolfe, je postregel z enim zadetkom, pod njega pa se je podpisal drugi strelec lige. Papa Ibou Kebe je v tretji minuti drugega polčasa silovito krenil po desni strani igrišča in z diagonalnim strelom premagal Jana Račiča. Tabor se je z nadaljevanjem domačega niza povzpel na prvo mesto, Kraševci imajo pred Radomljami dve točki prednosti.


Pomembne zmage so se ob debiju Alena Šćulca razveselili nogometaši Brd. »Vinarji« so v dvoboju začelja lestvice gostili Ilirijo, Ljubljančani pa so Vipolže zapuščali s petardo v svoji mreži. Brici so velik korak do zmage storili že v prvem polčasu, ki so ga po zaslugi Daviesa Opokuja in Jan Štruklja dobili z 2:0. Rdeče-črni so v uvodu drugega polčasa izkoristili nove črne minute Ilirije, najprej je v 47. minuti zadel Daius Jalious, štiri minute kasneje pa je bilo srečanje dokončno odločeno po golu Matica Marciusa. Piko na i visoki domači zmagi je v 92. minuti, po uspešno izvedeni enajstmetrovki, postavil Vice Miljanić. Brda so se z 18. točko povzpele na 14. mesto, Ilirija je z dvema točkama manj zdaj povsem na dnu.


Na zadetke so zaman čakali gledalci v Beltincih. Četa Zlatka Gaborja je po visokem porazu z Nafto gostila novomeško Krko, tekmeca pa sta si razdelila točkovni plen. Krka je z 32 točkami sedma, Beltinci pa so zbrali deset točk manj, kaj je trenutno dovolj za 11. pozicijo.


Bravo in Rogaška se bosta pomerila 6. aprila.

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si
Grafika: NZS

SORODNE NOVICE

  • 18.04.2024 | 2. SNL
    Pred drugoligaši še pet krogov
    Še pet krogov nas loči do zaključka letošnjega drugoligaškega prvenstva, boj za vrh lestvice pa se znova zapleta. Nafta po dveh porazih gostuje v Biljah, drugouvrščeni Beltinci pa se bodo pred kamerami Sportkluba že v petek pomerili s Krko.
  • 14.04.2024 | 2. SNL
    Triglav ustavil nalet Gorice, po Taboru do zmage tudi Ilirija
    Nogometaši Tabora so se na Portovalu veselili tretje zmage v nizu, do zmage pa je prišla tudi Ilirija, ki je bila na svojem igrišču boljša od Fužinarja. Triglav je ustavil nalet Gorice, Bistrica je remizirala s Primorjem, Beltinčani pa so se z zmago v Slovenskih Konjicah povsem približali vodilni Nafti, ki je izgubila z Grosupeljčani.
  • 11.04.2024 | 2. SNL
    Kranjčani izzivajo Goričane, vodilna Nafta gosti Grosupeljčane
    Drugoligaši bodo med petkom in nedeljo odigrali tekme 25. kroga. Kamere Sportkluba bodo v Novi Gorici, kjer bo Triglav izzval Gorico, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Bistrice in Primorja. Vodilna Nafta bo po porazu v Tolminu gostila Brinje.
  • 07.04.2024 | 2. SNL
    Nafta klonila v Tolminu, Gorica, Beltinci in Primorje spet bližje
    Goričani, Beltinčani in Ajdovci so s kompletom točk izkoristili priložnost, da se približajo vodilnim Lendavčanom, ki so v sobotnem popoldnevu izgubili v Tolminu.
  • 05.04.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta v Tolminu
    Drugoligaše do zaključka prvenstva loči še sedem krogov, trenutno pa najbolje kaže Nafti, ki bo v soboto gostovala v Tolminu. Primorsko-prekmurski obračun si boste lahko ogledali v prenosu na spletni strani NZS.
  • 31.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi Nafti, Gorica z novo zmago ujela Beltince
    Goričani so zmagovalno serijo podaljšali v Slovenski Bistrici, Primorje pa je v sosednjih Slovenskih Konjicah iztržilo točko. Avtogol je odločil prekmurski derbi Nafte in Beltinčanov, pred 2.200 gledalci so po avtogolu gostov slavili Lendavčani, ki imajo zdaj sedem točk naskoka pred zasledovalci.
  • 28.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi vodilnih drugoligašev v Lendavi
    Drugoligaši marčevski spored preizkušenj zaključujejo s 23. krogom, vrhunec katerega bo prekmurski derbi vodilnih klubov 2. SNL. Lendavčani bodo Beltinčane gostili v sobotnem večeru, obračun prve in druge ekipe prvenstva bodo pospremile tudi kamere Sportkluba.
  • 25.03.2024 | 2. SNL
    Prvi štirje do nove zmage
    Vodilni Lendavčani so Sežancem zabili štiri zadetke, nove zmage so se razveselili tudi Goričani, ki so bili boljši od Krke, Beltinčani pa so premagali Velenjčane. Tekma v Kranju je bila prekinjena v 77. minuti, Primorje je dobilo nedeljski dvoboj z Dekani.
  • 21.03.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta na Kras, v prenosu dvoboj Kranjčanov in Grosupeljčanov
    Drugoligaši tudi med pestrim reprezentančnim sporedom tekem nadaljujejo s tekmovanjem. Vodilna Nafta bo s petkovim gostovanjem na Krasu odprla 22. krog prvenstva, v prenosu na spletni strani NZS pa si boste lahko ogledali sobotno tekmo Kranjčanov in Grosupeljčanov.
  • 17.03.2024 | 2. SNL
    Nafta ugnala tretje Primorje in utrdila vodstvo
    Nogometaši Nafte so se z zmago proti tretjemu Primorju utrdili na vrhu lestvice 2. SNL. Beltinčani so namreč remizirali v Biljah, pomembne zmage pa so se v Slovenskih Konjicah razveselili Goričani.

DELI NA