12.05.2019 | 2. SNL
Tabor klecnil na Ptuju, Bravo spet pobegnil

Bravo je spet bližje naslovu drugoligaškega prvaka. Ljubljančani drugemu Taboru, ki je v soboto remiziral na Ptuju, po nedeljski zmagi v Vipolžah znova bežijo za tri točke, Sežancem pa za nameček za ovratnik dihajo Radomljani.

Sedemindvajseti krog so odprli nogometaši Nafte in Doba, a gledalci pod lendavskimi griči niso videli zadetkov. Dva sta padla na Ptuju, kjer so gostovali Sežanci in s točko iztržili manj od pričakovanj. V 11. minuti, po prekršku Klemna Nemanića, so povedli gostitelji, najstrožjo kazen je uspešno izvedel Anton Rogina, Kraševci pa so izenačenje lovili vse do 71. minute. Dvajsetič to sezono je zadel Ibou Papa Kebe in svojemu moštvo zagotovil točko.

Nov spodrsljaj Tabora so dan kasneje izkoristili nogometaši Brava, ki so na zahtevnem igrišču v Goriških Brdih izvlekli vse tri točke. Trenutek tekme se je zgodil že v četrti minuti, ko je bil Marko Dabro po dolgi podaji iz gostujoče polovice prehiter za obrambo Bricev. Hrvat je hladnokrvno zaključil pod prečnik domačih vrat, izid pa se na razmočeni zelenici ni več spremenil. Bravo tri kroge pred koncem Taboru beži za tri točke.  

Iz bitke za Prvo ligo Telekom Slovenije niso izpadli niti Radomljani, ki za drugim mestom zaostajajo le še dve točki. »Mlinarji« so na domači zelenici premagali zadnje Brežice. Gostje so dvakrat klonili že v prvem polčasu, najprej v 30. minuti, ko se je 30. zadetka sezone veselil Anel Hajrić, šest minut kasneje pa je bil natančen še Gal Primc. Posavci so se v igro vrnili v 87. minuti, a zadetek Tonija Vidovića ni zadostoval za več kot tesen poraz.

V lovu na potrditev obstanka so se pomembne zmage razveselili Beltinčani, ki so v pravcati srhljivki ugnali Ankarančane in prekinili serijo porazov. Prekmurci so z golom Mitje Mauka dobili prvi polčas, gostje pa so v nadaljevanju tekme prišli do preobrata in vodsta. V četrti minuti drugega polčasa je izenačil Daniel Marinić, v 65. minuti so galebi povedli z golom Admirja Musića. Sledil je nov preobrat, zgolj šest minut po golu gostov je izenačil Samo Žalig, za veselje rumeno-modrih pa je osem minut pred koncem tekme še drugič zadel Mauko.

Poraza Ankarančanov ni izkoristila predzadnja Ilirija, saj so se Ljubljančani na domači zelenici brez zadetkov razšli z Biljenci. Ilirija za ankaransko zasedbo zaostaja za dve točki.

Po rezultatskem preobratu so se veselili tudi Novomeščani, ki so na domačem Portovalu z 2:1 premagali Rogaško. Slatinčani so po zaslugi Uroša Krivca dobili prvi polčas, Krka pa je do zmage prišla z goloma v zadnji četrtini tekme. V 65. minuti je izanečil Žiga Kastrevec, preobrat gostiteljev pa je tri minute pred koncem rednega dela tekma dokončal Marko Huč.

Brez preobratov ni šlo niti v Dekanih, kjer sta se mreži tresli kar devetkrat. Dekančani so z golom Luke Stepančiča povedli že v drugi minuti, Ravenčani pa so izenačili v 19., ko je v polno meril Dejan Kukić. V nadaljevanju prvega polčasa smo videli simultanko Primorcev, ki so po golih Žana Nikolića, Denija Šopa in Luke Stepančiča na odmor odšli z visoko prednostjo treh zadetkov. Zdelo se je, da je dvoboj odločen, a se Korošci niso predali. V drugi polovici drugega polčasa so zadeli kar štirikrat in slavili odmevno zmago. Po dvakrat sta bila natančna Edi Horvat in Nik Fasvald, prvi v 67. in 82., drugi pa v 70. in 87. minuti.

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 14.04.2024 | 2. SNL
    Triglav ustavil nalet Gorice, po Taboru do zmage tudi Ilirija
    Nogometaši Tabora so se na Portovalu veselili tretje zmage v nizu, do zmage pa je prišla tudi Ilirija, ki je bila na svojem igrišču boljša od Fužinarja. Triglav je ustavil nalet Gorice, Bistrica je remizirala s Primorjem, Beltinčani pa so se z zmago v Slovenskih Konjicah povsem približali vodilni Nafti, ki je izgubila z Grosupeljčani.
  • 11.04.2024 | 2. SNL
    Kranjčani izzivajo Goričane, vodilna Nafta gosti Grosupeljčane
    Drugoligaši bodo med petkom in nedeljo odigrali tekme 25. kroga. Kamere Sportkluba bodo v Novi Gorici, kjer bo Triglav izzval Gorico, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Bistrice in Primorja. Vodilna Nafta bo po porazu v Tolminu gostila Brinje.
  • 07.04.2024 | 2. SNL
    Nafta klonila v Tolminu, Gorica, Beltinci in Primorje spet bližje
    Goričani, Beltinčani in Ajdovci so s kompletom točk izkoristili priložnost, da se približajo vodilnim Lendavčanom, ki so v sobotnem popoldnevu izgubili v Tolminu.
  • 05.04.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta v Tolminu
    Drugoligaše do zaključka prvenstva loči še sedem krogov, trenutno pa najbolje kaže Nafti, ki bo v soboto gostovala v Tolminu. Primorsko-prekmurski obračun si boste lahko ogledali v prenosu na spletni strani NZS.
  • 31.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi Nafti, Gorica z novo zmago ujela Beltince
    Goričani so zmagovalno serijo podaljšali v Slovenski Bistrici, Primorje pa je v sosednjih Slovenskih Konjicah iztržilo točko. Avtogol je odločil prekmurski derbi Nafte in Beltinčanov, pred 2.200 gledalci so po avtogolu gostov slavili Lendavčani, ki imajo zdaj sedem točk naskoka pred zasledovalci.
  • 28.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi vodilnih drugoligašev v Lendavi
    Drugoligaši marčevski spored preizkušenj zaključujejo s 23. krogom, vrhunec katerega bo prekmurski derbi vodilnih klubov 2. SNL. Lendavčani bodo Beltinčane gostili v sobotnem večeru, obračun prve in druge ekipe prvenstva bodo pospremile tudi kamere Sportkluba.
  • 25.03.2024 | 2. SNL
    Prvi štirje do nove zmage
    Vodilni Lendavčani so Sežancem zabili štiri zadetke, nove zmage so se razveselili tudi Goričani, ki so bili boljši od Krke, Beltinčani pa so premagali Velenjčane. Tekma v Kranju je bila prekinjena v 77. minuti, Primorje je dobilo nedeljski dvoboj z Dekani.
  • 21.03.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta na Kras, v prenosu dvoboj Kranjčanov in Grosupeljčanov
    Drugoligaši tudi med pestrim reprezentančnim sporedom tekem nadaljujejo s tekmovanjem. Vodilna Nafta bo s petkovim gostovanjem na Krasu odprla 22. krog prvenstva, v prenosu na spletni strani NZS pa si boste lahko ogledali sobotno tekmo Kranjčanov in Grosupeljčanov.
  • 17.03.2024 | 2. SNL
    Nafta ugnala tretje Primorje in utrdila vodstvo
    Nogometaši Nafte so se z zmago proti tretjemu Primorju utrdili na vrhu lestvice 2. SNL. Beltinčani so namreč remizirali v Biljah, pomembne zmage pa so se v Slovenskih Konjicah razveselili Goričani.
  • 14.03.2024 | 2. SNL
    Drugoligaši v zadnjo tretjino prvenstva, kamere v Lendavi in Slovenski Bistrici
    S petkovo tekmo Krke in Ilirije se pričenja zadnja tretjina 2. SNL. Derbi 21. kroga bodo odigrali nogometaši Nafte in Primorja, obračun vodilne in tretje ekipe pa boste lahko spremljali tudi gledalci Sportkluba. Kamera NZS bo v Slovenski Bistrici, kjer bodo gostovali Kranjčani.

DELI NA