Tabor izničil prednost Aluminija za točko

CB24 Tabor Sežana - Aluminij 1:1 (0:1)

* Stadion Rajka Štolfe, sodniki: Perić, Kasapović, Vojska.
* Strelca: 0:1 G. Pečnik (38.), 1:1 Aldair Djalo (62.).
* CB24 Tabor Sežana: Koprivec, Nemanič, Azinović, Briški, Makoumbou, Tolić (od 58. Krivičić), Mihaljević, Kouao (od 65. Salkić), Sever (od 58. Stančič), Djalo Aldair, Rovas (od 76. Ndzengue).
* Aluminij: Janžekovič, Azemović, Petek, Ploj, G. Pečnik, Kim (od 76. Krajnc), Prša (od 64. Čermak), Flakus Bosilj (od 82. Pantalon), T. Pečnik (od 76. Mujan), Đerlek (od 46. Bolha), Kadrić.
* Rumeni kartoni: Kouao, Sever, Makoumbou; Prša, T. Pečnik, Ploj, Čermak, Pantalon.
* Rdeč karton: /.

V Sežani se je dvoboj Tabora, ki je pogrešal Kevina Doukoureja Grobryja, in Aluminija, ki je po preloženi četrtkovi tekmi s Koprom odigral prvi spomladanski obračun, končal brez zmagovalca. Gosti iz Kidričevega so bili sicer boljši tekmec, a po remiju ostajajo predzadnji, medtem ko je Tabor, ki je odigral že svojo tretjo spomladansko tekmo, ostal sedmi.

Kidričani so dobili prvi polčas z 1:0, potem ko je v 38. minuti zadel Gašper Pečnik, ki je v mrežo pospravil odbito žogo po prostem strelu Tilna Pečnika. Aluminij je bil tudi pred tem podjetnejši, med drugim sta iz ugodnih položajev zgrešila David Flakus Bosilj in Tilen Pečnik v 10. in 14. minuti, v 35. pa je bil premalo natančen tudi Gašper Pečnik. Domači so malce zagrozili zgolj v 31. minuti, a tudi takrat niso bili posebej nevarni za Luko Janžekoviča.

V drugem polčasu so prvi do priložnosti prišli Kidričani, ko je Roko Prša v kazenskem prostoru streljal, a žogo poslal točno v Koprivca. V 56. minuti je nevarneje meril Tilen Pečnik, Koprivec je žogo odbil, pred golom pa Dohyun Kimu ni uspelo žoge preusmeriti v prazno mrežo. Prav tako v 57. minuti iz bližine po kotu ni uspelo zadeti Flakusu Bosilju.

Čeprav so Kidričani pokazali več tudi v tem delu igre, pa so Kraševci izenačili v 62. minuti, ko je z 18 metrov natančno zadel Djalo Aldair. Na drugi strani je Haris Kadrić v 67. minuti prišel do odprtega strela, a tudi on meril preveč po sredini. Isti igralec je poskusil tudi v 79. minuti, ko je prišel pred Koprivca, a je bil znova uspešnejši sežanski vratar. Zadnjo priložnost na tekmi je zapravil Fahd Ndzengue, ko je že v sodniškem dodatku za malenkost zgrešil cilj.

Tabor bo v 22. krogu prihodnjo nedeljo gostoval v Domžalah, Aluminij pa bo gostil Olimpijo.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 13.02.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Tabor - Aluminij
    Aluminij v nadaljevanje sezone vstopa na Krasu. Bo sežanska trdnjava prevelik zalogaj za Štajerce?

DELI NA