11.08.2018 | 2. SNL
Tabor gosti Ilirijo

V drugem krogu 2. SNL ne bo manjkalo zanimivih obračunov, enega le-teh pa bodo na Krasu odigrali tudi Sežanci in Ljubljančani. Tabor bo pred domačimi gledalci gostil zasedbo Ilirije, tako domača kot gostujoča ekipa pa bo napadla prve točke v novi sezoni.

Ilirija bo za Kraševci še drugi ljubljanski tekmec v uvodu sezone, sežanska četa je v prvem krogu pokleknila pred Bravom. V Športnem parku Ljubljana je padlo pet zadetkov, trije so se znašli za hrbtom sežanskega vratarja Nicka Bičića, ki ga je poleti na kaljenje v drugoligaški rang poslala Gorica. Andrej Razdrh je na klopi ambicioznega drugoligaša debitiral s porazom, tudi zaradi tega pa Sežancem v nedeljo ne bi smelo manjkati motiva. Rdeče-črni bodo lovili prve točke in skušali maščevati tesen poraz v poletnih pripravah, ko je Ilirija v Sežani slavili tesno zmago.

Sežanska ekipa je v primerjavi z začetkom priprav, ko je Ilirija gostovala na Krasu, doživela še nekaj kadrovskih sprememb, večina novincev pa se je že predstavila na tekmi v Ljubljani. Andrej Razdrh je ob že omenjenem vratarju Bičiću v ogenj od prve minute poslal še Klemna Nemanića, Jurija Požrla in Stefan Stevanovića, na klopi sta na priložnost čakala Toni Aliaj in Marsel Stare, zadnjo četrtino srečanja pa je odigral Papa Ibou Kebe. Francoski napadalec se je ob debiju na slovenskih zelenicah že vpisal med strelce, a njegov zadetek ni razveselil privržencev sežanskega drugoligaša.

Primorci so v Ljubljani izgubili z izidom 3:2, z enakim rezultatom pa so se iz Novega mesta vrnili tudi nogometaši Ilirije. Poraz na Portovalu je bil še za odtenek bolj boleč kot sežanski, saj so zeleno-beli v drugem polčasu nadoknadili dva gola zaostanka, a nato klonili še tretjič in ostali praznih rok. Za dvojno domače vodstvo je poskrbel Miha Kostanjšek, a so se Ljubljančani z goloma v 57. in 77. minuti vrnili v igro. Udarca Oskarja Cvetičanina in Erwina Tiganja nista zadostovala za vsaj neodločen izid, saj je Daniel Vujčić štiri minute pred koncem srečanja ljubljansko mrežo zatresel še tretjič.

Za nameček je Ilirija na Dolenjskem izgubila še dva nogometaša, saj sta tekmo predčasno zaključila izključena Oskar Cvjetičanin in Tadej Rems. Tudi Ljubljančani so se na uvodnem srečanju nove sezone predstavili v nekoliko spremnjeni podobi. Moštvo je zaigralo pod taktirko nekdanjega reprezentanta Željka Mitrakovića, ki je poleti ostal brez najboljšega strelca Mustafe Nukića. V zeleno-belem dresu se je predstavilo nekaj novih moči, barve Ilirije so prvič branili Jaka Kuraj, Martin Cesar, Mario Guberac, Blaž Cesar, Sebastian Lesjak in Jovan Koprivica.

Ljubljančani so bili v dvobojih s Kraševci v minuli sezoni neuspešni, saj sta obe tekmi pripadli Taboru. Sežanci bodo skušali nadaljevati uspešno tradicijo, srečanje pa boste lahko od 17.30 naprej spremljali v neposrednem prenosu na Sportklubu.

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

DELI NA