Tabor doma premagal Bravo

CB 24 Tabor Sežana - Bravo 3:1 (0:0)

* Stadion Rajka Štolfe, sodniki: Borošak, Šumer in Sužnik.
* Strelci: 1:0 Sikimić (49.), 2:0 Sever (59.), 3:0 Bongongui (73.), 3:1 Đajić (90.).
* CB 24 Tabor Sežana: Adam, Salkić, Azinović, Požrl, Horvat, Vukelić (od 82. Humar), Sever, Krivičić, Bongongui, Stančič (od 69. Milošev), Sikimić (od 75. Stevanović).
* Bravo: Gril, Vrljičak (od 68. Kurtović), Žinko, M. Matko, Ihbeisheh, Primc, Agboyi, Mensah, Abdurahimi (od 57. Đajić), Krcić, A. Matko (od 57. Nukić).
* Rumeni kartoni: Bongongui; M. Matko, A. Matko, Nukić.
* Rdeči karton: /.

Kraševci, ki so jih dodobra zredčili kartoni in poškodbe, so v boju novincev v ligi prekinili niz štirih porazov. Tako so se tekmecem iz Ljubljane oddolžili za poraz na prvem medsebojnem srečanju sezone. Tabor se je s četrto zmago prebil pred današnjega tekmeca na šesto mesto.

V uvodu tekme sta imeli obe ekipi nekaj polpriložnosti, prvi pa so nevarno zagrozili domači, ko je poskus Antonia Azinovića z glavo dobro ustavil Domen Gril. V 28. minuti je bil od daleč nenatančen Marko Krivičić, ob koncu polčasa s prostega strela še Predrag Sikimić, v 42. minuti pa so prvič resneje nase opozorili tudi Ljubljančani, ko je iz prve z več kot 20 metrov sprožil Ante Vrljičak, David Adam pa je bil na mestu.

V uvodu drugega polčasa pa je sledilo hitro veselje domačih. Leon Sever je z desne strani podal v osrčje kazenskega prostora, Predrag Sikimić je najprej sprožil z glavo, zadel vratnico, nato pa odbito žogo iz bližine pospravil v mrežo za svoj sedmi gol sezone. V 52. minuti je bilo znova nevarno pred vrati gostov, sprožil je Krivičić, Gril pa je žogo odbil v kot.

Vratar gostov je moral posredovati tudi v 56. minuti po strelu Rodriugeja Bongonguija. Po boljši predstavi Kraševcev pa je spet moral pobrati žogo iz svoje mreže v 59. minuti, ko je po podaji z desne strani z glavo iz bližine zadel Leon Sever.

V 68. minuti je z glavo zgrešil Bongongui, a v 73. minuti se je tudi on vpisal med strelce. Gril je približno 25 metrov od doma poskušal podati žogo na levo stran, a jo je nogometaš Tabora prestregel in jo takoj poslal v prazno mrežo za 3:0. Bongongui je imel novo izjemno priložnost tudi v 81. minuti, ko je povsem osamljen zgrešil s 15 metrov.

Nerazpoloženi gosti so v 85. minuti le poskrbeli za nekaj dela Davida Adama, od daleč je sprožil Mustafa Nukić, sežanski vratar pa je žogo ukrotil, tako kot v 87. minuti po strelu istega igralca. Že v sodniškem dodatku pa je Ljubljančanom uspelo znižati zaostanek, Milan Đajić je z glavo lepo zadel po podaji z leve strani.

Kraševci bodo v 13. krogu v soboto gostovali v Domžalah, Bravo pa bo gostil Celje.

Tekst: STA
Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 27.09.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Tabor - Bravo
    Bravo bo v nedeljo poskušal ponoviti dobro predstavo proti Muri, na drugi strani Tabor kaže zametke krize - Sežančani so v prejšnjem krogu namreč vpisali že peti zaporedni poraz. Komu bo pripadel derbi novincev?

DELI NA