Tabor do točke v Celju

Celje - CB 24 Tabor Sežana 1:1 (0:0)

* Arena Z'dežele, brez gledalcev, sodniki: Balažič, Vukan in Salkić.
* Strelca: 0:1 Krivičić (52.), 1:1 Kerin (70.).
* Celje: Rozman, Marandici, Ćalušić, Stojinović (od 75. Štravs), Kadušić (od 65. Brecl), Plantak (od 65. Pungaršek), Zaletel, Lotrič, Kerin, Božić, Vizinger.
* CB 24 Tabor Sežana: Šugić, Ristić, Azinović, Nemanič, Grobry Doukoure, Krivičić (od 76. Sever), Mihaljević, Kouao, Bongongui (od 83. Laukžemis), M. Babić (od 46. Zebić), Stančič (od 68. Stevanović).
* Rumeni kartoni: Ćalušić, Božić, Pungaršek; Nemanič, Mihaljević, Stančič, Kouao, Ristić.
* Rdeči karton: /.

Celjani so po porazu v Murski Soboti gostili sežanski Tabor in osvojili točko. Delitev plena je tudi precej realen razplet glede na potek tekme, na kateri so domači pogrešali kaznovanega Roka Štrausa. Celjani so se zdaj točkovno izenačili z Mariborom na drugem in tretje mestu, Tabor ostaja sedmi.

Prvi polčas ni ponudil veliko priložnosti, malce bolj se je razživelo dogajanje v zadnjih petih minutah. Po nekaj nenatančnih strelih so Celjani v 40. minuti celo zadeli, vendar je bil avtor zadetka Žan Zaletel v prepovedanem položaju ob izvedbi prostega strela. Na drugi strani je bil Tabor najnevarnejši v 42. minuti, ko je Dominik Mihaljević z roba kazenskega prostora žogo poslal le malo mimo vrat.

So pa Sežanci povedli v 52. minuti. Dino Stančič je podal do Rodrigueja Bongonguija na levo stran kazenskega prostora, slednji pa je nato podal pred gol, kjer je bil hitrejši od vratarja Marko Krivičić. V 67. minuti je z glavo iz bližine zgrešil Klemen Nemanič in zapravil novo lepo priložnost Tabora.

Na drugi strani Celjanom igra ni stekla, njihovi napadalci dolgo niso bili nevarni za tekmečevega vratarja. V 70. minuti pa so iz ene redkih nevarnih akcij le zadeli. Dario Vizinger je z leve strani poslal dolgo podajo v kazenski prostor, kjer je žogo lepo sprejel Luka Kerin jo nato mimo Davida Šugića poslal v mrežo. Za Vizingerja je bila to deseta podaja v sezoni, s tem se je na vrhu lestvice izenačil s soigralcem Mitjo Lotričem.

Vizinger je streljal v 78. minuti, a naravnost v Šugića, tudi sicer so bili v tem obdobju domači nekoliko podjetnejši (vmes je sicer imel še eno priložnost Bongongui), iskali so pot do zmagovitega zadetka, a je niso našli, čeprav je že v sodniškem dodatku Vizinger še enkrat nevarno streljal z glavo.

Celjani bodo v 30. krogu v soboto gostovali v Kidričevem, Sežanci pa bodo gostili Bravo.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 19.06.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Celje - Tabor
    Mura je končala uspešno serijo Celja. Grofje so v Fazaneriji doživeli prvi poraz v letu 2020, v soboto pa v knežje mesto prihaja Tabor. Kraševci so se v Kidričevem veselili prve zmage po prekinitvi prvenstva.

DELI NA