24.05.2010 | A
Šuler: Proti nam so vsi favoriti

27-letni Korošec Marko Šuler velja za enega stebrov slovenske obrambe, čeprav v defenzivnih vlogah navadno sodeluje celotno moštvo. O koncu sezone, ki je bilo zanj v belgijskem Gentu več kot uspešno ter o prihajajočem SP, smo se pogovarjali tik preden je Kekova izbrana vrsta zapustila Slovenijo in se podala na zadnje skupne priprave pred največjim nogometnim dogodkom na svetu.

Za reprezentantom je dolga sezona, ki pa mu je ob naslovu pokalnega zmagovalca Belgije  ter drugega mesta v prvenstvu prinesla kar nekaj razlogov za veselje ter pravo mero razpoloženja pred 19. SP, kamor se je Slovenija udeležila drugič v svoji zgodovini. »Naj se igra nadaljuje v tem tempu,« si je zaželel nogometaš, ki je prepričan, da, kljub temu, da Slovenija velja za outsiderja skupine C, lahko pomeni trn v peti marsikateremu selektorju. »Proti nam so vsi favoriti, a dejstvo, da so boljši, bodo morali dokazati na igrišču. Fakti, napisani na papir v takšnem tekmovanju, kot je svetovno prvenstvo, ne štejejo mnogo.«

Nekdanji nogometaš Dravograda in Gorice pa veliko časa za slavje ni imel. Klubska sezona se nadaljuje z reprezentančno, ki bo to poletje še posebej pestra. »V kasnejših letih bodo ti dogodki in spomini okoli SP prišli še bolj do izraza,« je prepričan. Medtem, ko je bil nekaj dni odsoten s travnatih površin pa zavoljo možnosti poškodb ni počel nič posebnega. »Nisem počel nič nenavadnega. Zakaj bi spreminjal nekaj, kar je dobro? Tu smo, da nadaljujemo zgodbo, ki smo jo pisali zadnji dve leti.« Tudi pričakovanje nogometnega praznika 32 najboljših reprezentanc na svetu je tisto, ki fante žene naprej. »Mislim, da lahko ogromno naredimo. Ne strinjam se s tistimi, ki pravijo, da nimamo kaj izgubiti. Ogromno lahko izgubimo, obenem pa tudi ogromno pridobimo.«

Da se okoli nogometa te dni že vrti domala cel svet, je vidno na vsakem koraku. Reklame, plakati, mediji, ki najbolj razširjeni igri na planetu namenjajo izdatne minute, pričajo o tem, da se bo junija res dogajalo nekaj velikega. »Lep občutek je, ko vidiš vso kampanijo okoli nogometa. Je uresničitev sanj vsakega nogometaša, a treba je ostati na tleh, počakati, da se prvenstvo začne.

V Afriki je reprezentant s 16 nastopi in dvema zadetkoma že bil, katero od preteklih SP pa se mu je najbolj vtisnilo v spomin? »Veliko je bilo dobrih SP, eni organizirani bolje, drugi manj. Finale med Francijo in Brazilijo leta 1998  mi ostalo še najbolj  v spominu. Upam, da bo to še boljše, kot ostala, gledana preko malih zaslonov.« In kot enemu od stebrov slovenske obrambe se samo od sebe ponuja vprašanje, katerega napadalca želi videti, ko bo drvel proti Handanovičevim vratom. »Proti vsakemu bo v izziv igrati. Rad imam take stvari. Ne bi izbiral, bom pa dal vse od sebe, ne glede na to, kdo se bo poskusil prebiti do našega gola.«

Nestrpnost med reprezentanti je že čutiti, pozitivno pri vsem tem pa je, da gre pri tem za pravo mero radovednosti in želje po začetku prvenstva in nogometu, zaradi katerega so nogometaši pravzaprav sploh tukaj.

Tekst: Andreja Potočnik
Foto: Sportida.com

SORODNE NOVICE

 • 18.04.2024 | A
  Dres 2024: Evolucija, ne revolucija
  Z velikim ponosom predstavljamo novi dres slovenske nogometne reprezentance – dres, v katerem bo slovenska reprezentanca nastopila na evropskem prvenstvu 2024 v Nemčiji.
 • 16.04.2024 | A
  Na Evropsko prvenstvo v oblekah s.Oliver
  Podjetje s.Oliver SLO je pridobilo prestižno vlogo uradnega partnerja slovenske nogometne reprezentance in bo zagotovilo uradne uniforme za celotno reprezentanco, strokovni štab in podporno ekipo za nastop na prihajajočem evropskem prvenstvu v Nemčiji.
 • 16.04.2024 | A
  Strelsko razpoložena kar četrtina reprezentantov
  Pretekli vikend so se v svojih klubih z odlično strelsko formo izkazali slovenski reprezentanti. Zadetka so se veselili Šeško, Celar, Gnezda Čerin, Gorenc Stankovič, Žugelj in Brekalo, v vlogi asistenta pa sta se izkazala Horvat in Karničnik.
 • 09.04.2024 | A
  Šeško, Šporar in Karničnik znova med strelci
  Minuli konec tedna so bili znova na delu slovenski reprezentanti. Tokrat je bila strelsko uspešna trojica. Benjamin Šeško je Leipzigu z golom pomagal do visoke zmage nad Freiburgom, v Prvi ligi Telemach se je z novim zadetkom izkazal Žan Karničnik, napadalec Andraž Šporar pa je po vstopu v igro z zadetkom odločil atensko-solunski derbi.
 • 26.03.2024 | A
  Portugalci klonili v polnih Stožicah, z goloma Gnezde Čerina in Elšnika do prestižne zmage
  Nogometna reprezentanca Slovenije je pred 16.432 gledalci v Stožicah prekinila 11 tekem dolgo zmagovalno serijo Portugalske. Za prestižno zmago Slovencev sta na prenovljeni zelenici zadela Adam Gnezda Čerin in Timi Max Elšnik.
 • 26.03.2024 | A
  Slovenija danes s Portugalsko
  Slovenska nogometna reprezentanca bo drevi ob 20.45 v Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko.
 • 25.03.2024 | A
  Kek: Če ne bomo pravi, lahko sledi porcija
  Slovenska nogometna reprezentanca bo v torek ob 20.45 v razprodanih Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko. Kljub slovitemu tekmecu v slovenskem taboru poudarjajo razmišljanje predvsem o sebi in to, da bodo morali biti boljši kot na Malti.
 • 24.03.2024 | A
  Pomembne informacije pred tekmo s Portugalsko
  Slovenska nogometna reprezentanca se bo v torek, 26. marca 2024, ob 20:45 v Stožicah pomerila s Portugalsko. Ker je osrednji slovenski stadion za nogometni spektakel že dalj časa razprodan, je Nogometna zveza Slovenije pripravila posebne napotke, ki vam bodo olajšali prihod na prizorišče tekme in izboljšali navijaško izkušnjo.
 • 24.03.2024 | A
  V polnih Stožicah je vse mogoče
  V idiličnem okolju Nacionalnega nogometnega centra Brdo, je slovenska nogometna reprezentanca opravila nov trening pred torkovim spektaklom v Stožicah.
 • 23.03.2024 | A
  Slovenci z mislimi že pri Portugalski
  Slovenska nogometna reprezentanca je po četrtkovem remiju na Malti opravila regeneracijo in pričela s pripravami na torkov obračun s Portugalsko

DELI NA