Strokovna delavnica za vodje ekip SOS

V NNC Brdo smo gostili posebne goste. Na rednem letnem srečanju so se zbrali Vodje nogometnih ekip SOS, ki so na strokovni delavnici pregledali minulo delo in se osredotočili na letošnji program Nogometne lige SOS, ki ga že vrsto let izvajajo v sodelovanju z Nogometno zvezo Slovenije.

Nogomet je del življenja. Veselje, sreča, navdušenje pa tudi razočaranje in poraz so športna preslikava življenja s katerimi se posamezniki oblikujejo in zaznamujejo za celo življenje. Kot najpopularnejša športna zvrst, ki jo sledijo množice odraslih in otrok je popolnoma jasno, da je nogomet pomemben faktor pri oblikovanju osebnosti posameznikov in družbe kot celote. Socialna odgovornost je nekaj česar se ne moremo izogniti in spoznanje, da je delovanje družbe tisto, kar nas definira in omogoča nivo vsebin sta pomembna dejavnika, da želimo z nogometom izboljševati življenje. Eden izmed pomembnih programov s katerim vračamo družbi za njen obstoj in delovanje je program v sodelovanju Specialne Olimpijade Slovenije preko katerega omogočamo ljudem s prilagojenim programom igranje nogometa.

Delavnico je pripravil Vodja nogometnih programov pri SOS Domen Pocieicha v sodelovanju s Tehničnim sektorjem NZS. V letu 2019 bo liga potekala v treh skupinah z zaključnim turnirjem oktobra predvidoma v NNC Brdo. Letos je bilo še posebej zanimivo zaradi dveh novosti in sicer prenosa žreba ekip v skupine preko spleta in praktičnega prikaza na igrišču, ki ga je predstavil trener Gregor Urh s katerim je nanizal veliko idej za praktično delo ter s tem spodbudil prisotne, da poleg tekem organizirajo tudi treninge za čim večjo skupino ne le za udeležence turnirjev. Glede na navdušenje prisotnih upamo, da bo nogomet zaživel tudi kot vsebina strokovnega programa dela VDC-jev. Vodja Domen pa je vse prisotne spodbudil k udeležbi čim več deklet v mešane ekipe saj je nogomet šport za oba spola.

Priprave izbrane skupine na Debelem Rtiču in predstavitev SOS nogometa na Pokalnem dnevu ostajajo pomembna stalnica vsakoletnih dejavnosti socialno odgovornega projekta, ki spada v program Nogometa za vse.

Tekst: RK
Foto: NZS

SORODNE NOVICE

 • 17.07.2020 | Nogomet za vse (splošno)
  V Kranju z Iličićevo donacijo nastaja park Jojo
  Slovenski nogometni reprezentant Josip Iličić je finančno podprl obnovo igrišča na Planini, so sporočili iz kranjske občine. Zvezdnik italijanske Atalante je s kranjsko občino sklenil 30 tisoč evrov vredno donatorsko pogodbo za ureditev enega od javnih športnih igrišč za otroke na Planini 2, kjer je tudi sam živel in se igral kot otrok.
 • 16.06.2020 | Nogomet za vse (splošno)
  Uefa vnovič nagradila projekt NZS in MZL Debeli rtič
  Uefina fundacija za otroke je tudi letos nagradila projekt Nogometne zveze Slovenije in Mladinskega zdravilišča in letovišča RKS Debeli rtič, ki omogoča otrokom iz socialno ogroženih družin letovanje na morju in izvajanje nogometnih aktivnosti.
 • 04.02.2020 | Nogomet za vse (splošno)
  V pričakovanju informativnega dne
  Mesec februar je tisti čas v letu, ko osnovnošolci in osnovnošolke razmišljajo o svoji prihodnji šolski poti. Če so zapisani nogometu, potem primerne pogoje za uspešno združevanje nogometa in šole nudita fantovski nogometni oddelek na Gimnaziji Šiška in dekliški nogometni oddelek, kjer so združene dijakinje Gimnazije Šiška in ŠC PET.
 • 15.01.2020 | Nogomet za vse (splošno)
  Žoga za UEFA superpokal 2020 s slovenskim pridihom
  Zmagovalca UEFA lige prvakov in UEFA evropske lige v sezoni 2019/2020 bosta UEFA superpokal 2020 igrala s posebno žogo, katere dizajn vsebuje izbrane otroške risbe.
 • 30.09.2019 | Nogomet za vse (splošno)
  Dijaki nogometnega razreda opravili testiranje Telasi
  Pod vodstvom dr. Nejca Šarabona (Univerza na Primorskem) so dijaki nogometnega razreda NZS med 16. 9. in 19. 9. 2019 opravljali testiranje (TELASI). Ugotavljale so se telesne (a)simetrije jakosti-moči, gibljivosti in stabilnosti.
 • 15.07.2019 | Nogomet za vse (splošno)
  Priprave nogometnega razreda
  Pretekli teden so na Rogli potekale priprave bodočega prvega letnika nogometnega razreda Gimnazije Šiška.
 • 17.06.2019 | Nogomet za vse (splošno)
  Zaključni turnir veteranov
  Nacionalni nogometni center Brdo je v soboto, 15.6.2019 gostil finalni turnir najboljših veteranskih ekip posameznih Medobčinskih nogometnih zvez.
 • 10.06.2019 | Nogomet za vse (splošno)
  Obisk makedonske akademije
  Med 2. in 5. junijem so Gimnazijo Šiška obiskali prijatelji iz nogometne akademije iz Makedonije, ki so v sklopu tradicionalnega obiska odigrali tudi dve prijateljski tekmo s slovenskimi vrstniki.
 • 09.06.2019 | Nogomet za vse (splošno)
  Otroci iz nogometnih vrtcev obiskali trening mlade reprezentance
  Okrog 150 otrok iz projekta nogometnih vrtcev je pretekli teden obiskalo trening mlade reprezentance Slovenije.
 • 01.06.2019 | Nogomet za vse (splošno)
  Nogomet za prijateljstvo: Matevž Parte najboljši igralec turnirja!
  Z velikim finalom na glavnem mestnem trgu v Madridu se je zaključila letošnja izvedba projekta Nogomet za prijateljstvo.

DELI NA