05.09.2022 | A
Strelski prvenec Lovrića in Verbiča

Državna prvenstva širom Evrope so že v polnem zamahu, minuli konec tedna pa je ponudil dva zadetka slovenskih reprezentantov. Sandi Lovrić se je veselil prvenca v italijanski Serie A, Benjamin Verbič pa je s prvim golom v dresu Panathinaikosa odločil obračun z Levadiakosom.

Benjamin Verbič, ki z Adamom Gnezdo Čerinom in Andražem Šporarjem - oba sta pričela tekmo - tvori slovenski trio v atenskem klubu, se je v tretji minuti domače tekme z  Levadiakosom podpisal pod prvi zadetek po poletnem prestopu v Panathinaikos. Zeleni iz Aten so po treh krogih še edina ekipa grškega prvenstva, ki se lahko pohvali s popolnim izkupičkom.

Prvega zadetka po selitvi v Italijo se je konec tedna razveselil tudi Sandi Lovrić. Medtem ko je Jaka Bijol zelenico zapustil v 17. minuti, je reprezentančni vezist v obračunu z Romo igral od 63. minute, dobrih 20 minut po vstopu v igro pa je z golom za 4:0 potrdil odmevno zmago Videmčanov. Črno-beli so po uvodnem porazu v Milanu dobili zadnje tri preizkušnje, pred Romo so premagali še Monzo in Fioretino, po petih krogih prvenstva pa z desetimi točkami zaostajajo zgolj za Napolijem, Milanom in Atalanto.

V Italiji je v minulem tednu odmeval tudi razhod Josipa Iličića in Atalante. Kranjčan se je leto pred iztekom pogodbe razšel s klubom, ki mu je v petih sezonah pomagal do največjih uspehov v njegovi zgodovini. Zasedba iz Bergama se je s pomočjo Iličića prebila do mest, ki vodijo v UEFA Ligo prvakov, nogometni čarovnik pa je črno-beli dres slekel po 173 tekmah. Za "boginjo" je odigral več kot deset tisoč minut, navijači kluba pa so slavili 60 zadetkov, ob tem pa je v statistiko vpisal še 44 podaj.

V minulem krogu švicarske lige se je s podajo izkazal tudi Žan Celar, ki je asistiral za prvega od dveh zadetkov Lugana. Črno-beli so bili v gosteh z 1:2 boljši od Züricha.

Jan Oblak je ligaški dvoboj s Sociedadom sklenil predčasno, saj je moral v 85. minuti, po trku z enim od soigralcev, zaradi poškodbe zapustiti zelenico. Atletico je v Baskiji vknjižil točko, bilo je 1:1.

Vid Belec, ki se je po sezoni v golu Salernitane vrnil na Ciper, se je s soigralci veselil prestižne zmage. Mariborčan je v spopadu z Anorthosisom zaklenil svoja vrata, APOEL pa je slavil z izidom 0:2. Anorthosis od letošnjega poletja vodi Darko Milanič, njegove vrste pa sta pred pričetkom sezone zapustila Denis Popović in reprezentančni vezist Blaž Vrhovec.

Nekdanji član Maribora se je v izdihljajih poletnega prestopnega roka preselil v poljski Gornik Zabrze, Igor Vekić pa se je vrnil na Portugalsko. Škofjeločan bo tudi sezono 2022/23 preživel pri Paços Ferreiri, ki si ga je znova izposodila od Brava.

Več o učinku in minutaži preostalih reprezentantov pa v spodnji razpredelnici. 

Reprezentant Klub Tekma Minutaža Učinek
Jure Balkovec Alanyaspor (TUR) Basahksehir 2:0 Alanyaspor do 85' -
Vid Belec APOEL (CIP) Anorthosis 0:2 APOEL 90' -
Jaka Bijol Udinese (ITA) Udinese 1:0 Fiorentina 
Udinese 4:0 Roma
90' 
do 17'
-
-
Miha Blažič Angers (FRA) Lyon 5:0 Angers klop -
David Brekalo Viking (NOR) Rosenborg 4:1 Viking do 53' -
Žan Celar Lugano (ŠVI) Zürich 1:2 Lugano do 63' podaja
Domen Črnigoj Venezia (ITA) Venezia 0:2 Benevento do 66' -
Timi Max Elšnik Olimpija (SLO) Olimpija 3:2 Domžale do 93' -
Adam Gnezda Čerin Panathinaikos (GRČ) Panathinaikos 1:0 Levadiakos 90' -
Jon Gorenc Stankovič Sturm (AVT) Sturm 3:1 Austria S. 
Sturm 0:0 Hartberg
od 46' 
90'
-
-
Tomi Horvat Sturm (AVT) Sturm 3:1 Austria S. 
Sturm 0:0 Hartberg
do 46' 
90'
-
-
Josip Iličić brez kluba - - -
Žan Karničnik Ludogorec (BOL) Ludogorec - Levski 3:2 
Ludogorec 6:0 Hebar
-
-
-
-
Blaž Kramer Legia Varšava (POL) Termalica 2:3 Legia 
Legia 1:0 Radomiak
poškodba -
-
Jasmin Kurtić PAOK (GRČ) Aris 0:0 PAOK 90' -
Sandi Lovrić Udinese (ITA) Udinese 1:0 Fiorentina 
Udinese 4:0 Roma
do 65' 
od 63'
-
gol
Miha Mevlja Alanyaspor (TUR) Basahksehir 2:0 Alanyaspor klop -
Martin Milec Maribor (SLO) Maribor 2:2 Tabor poškodba -
Jan Oblak Atletico Madrid (ŠPA) Sociedad 1:1 Atletico do 85' -
Gregor Sikošek Maribor (SLO) Maribor 2:2 Tabor 90' -
Petar Stojanović Empoli (ITA) Empoli 1:1 Verona 90' -
Benjamin Šeško RB Salzburg (AVT) Salzburg 2:0 Tirol od 61' -
Andraž Šporar Panathinaikos (GRČ) Panathinaikos 1:0 Levadiakos do 90' -
Leo Štulac Palermo (ITA) Reggina 3:0 Palermo 90' -
Igor Vekić Pacos Ferreira (POR) - - -
Benjamin Verbič Panathinaikos (GRČ) Panathinaikos 1:0 Levadiakos do 61' gol
Blaž Vrhovec Gornik Zabrze (POL) Ruch 0:1 Gornik - -
Luka Zahović Pogon Szczecin (POL) Korona 1:2 Pogon do 74' -
Miha Zajc Fenerbahče (TUR) Fenerbahče 2:0 Kayserispor klop -

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 16.04.2024 | A
    Na Evropsko prvenstvo v oblekah s.Oliver
    Podjetje s.Oliver SLO je pridobilo prestižno vlogo uradnega partnerja slovenske nogometne reprezentance in bo zagotovilo uradne uniforme za celotno reprezentanco, strokovni štab in podporno ekipo za nastop na prihajajočem evropskem prvenstvu v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Strelsko razpoložena kar četrtina reprezentantov
    Pretekli vikend so se v svojih klubih z odlično strelsko formo izkazali slovenski reprezentanti. Zadetka so se veselili Šeško, Celar, Gnezda Čerin, Gorenc Stankovič, Žugelj in Brekalo, v vlogi asistenta pa sta se izkazala Horvat in Karničnik.
  • 09.04.2024 | A
    Šeško, Šporar in Karničnik znova med strelci
    Minuli konec tedna so bili znova na delu slovenski reprezentanti. Tokrat je bila strelsko uspešna trojica. Benjamin Šeško je Leipzigu z golom pomagal do visoke zmage nad Freiburgom, v Prvi ligi Telemach se je z novim zadetkom izkazal Žan Karničnik, napadalec Andraž Šporar pa je po vstopu v igro z zadetkom odločil atensko-solunski derbi.
  • 26.03.2024 | A
    Portugalci klonili v polnih Stožicah, z goloma Gnezde Čerina in Elšnika do prestižne zmage
    Nogometna reprezentanca Slovenije je pred 16.432 gledalci v Stožicah prekinila 11 tekem dolgo zmagovalno serijo Portugalske. Za prestižno zmago Slovencev sta na prenovljeni zelenici zadela Adam Gnezda Čerin in Timi Max Elšnik.
  • 26.03.2024 | A
    Slovenija danes s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca bo drevi ob 20.45 v Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko.
  • 25.03.2024 | A
    Kek: Če ne bomo pravi, lahko sledi porcija
    Slovenska nogometna reprezentanca bo v torek ob 20.45 v razprodanih Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko. Kljub slovitemu tekmecu v slovenskem taboru poudarjajo razmišljanje predvsem o sebi in to, da bodo morali biti boljši kot na Malti.
  • 24.03.2024 | A
    Pomembne informacije pred tekmo s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca se bo v torek, 26. marca 2024, ob 20:45 v Stožicah pomerila s Portugalsko. Ker je osrednji slovenski stadion za nogometni spektakel že dalj časa razprodan, je Nogometna zveza Slovenije pripravila posebne napotke, ki vam bodo olajšali prihod na prizorišče tekme in izboljšali navijaško izkušnjo.
  • 24.03.2024 | A
    V polnih Stožicah je vse mogoče
    V idiličnem okolju Nacionalnega nogometnega centra Brdo, je slovenska nogometna reprezentanca opravila nov trening pred torkovim spektaklom v Stožicah.
  • 23.03.2024 | A
    Slovenci z mislimi že pri Portugalski
    Slovenska nogometna reprezentanca je po četrtkovem remiju na Malti opravila regeneracijo in pričela s pripravami na torkov obračun s Portugalsko
  • 22.03.2024 | A
    V prodaji vstopnice za obe junijski tekmi
    Slovenska nogometna reprezentanca bo stopnjevala formo za evropsko prvenstvo 2024 pred domačimi gledalci. Varovanci Matjaža Keka bodo v junijskem terminu odigrali dve pripravljalni tekmi v ljubljanskih Stožicah, ko jim bodo nasproti stali Armenci in Bolgari. Vstopnice za obe tekmi so že v prodaji.

DELI NA