10.05.2021 | A
Stojanović z Dinamom do novega naslova

Sezona se približuje h koncu, konec tedna se je naslova državnega prvaka razveselil  Petar Stojanović, ki je k zmagi prispeval podajo. Bočni branilec je z Dinamom osvojil že pet naslovov hrvaškega prvaka. Med asistenti tudi Josip Iličić in Jan Balkovec, Jan Oblak je v Barceloni zaklenil svoja vrata.

Zagrebčani so po preobratu ugnali Rečane, ki so z golom Luke Menala povedli že v uvodni minuti. Dinamo je izenačil še pred odmorom, v nadaljevanju tekme pa je z zmago 1:5 potrdil 22. naslov hrvaškega prvaka. Stojanović, ki je igral do 72. minute, je podal za četrti gol gostov. Osijek je s Slovencema v začetni enajsterici tesno klonil v Veliki Gorici. Damjan Bohar je zelenico zapustil v 68. minuti, Mario Jurčević pa pet minut kasneje. 

Jan Oblak je v Barceloni zaklenil svoja vrata in Atletico z nekaj odličnimi posredovanji obdržal na vrhu lestvice španskega prvenstva. Razmerja na vrhu ostajajo nespremenjena, saj sta remizirala tudi Real in Sevilla, rdeče-beli pa so tako ohranili dve točki naskoka pred zasledovalcema. Španski prvoligaši bodo odigrali še tri kroge. Tudi Zaragoza se je merila s klubom iz Barcelone, spopad z Espanyolom ni ponudil zadetkov. Haris Vučkić je v igro vstopil v 88. minuti.

V Italiji sta se srečala Jasmin Kurtić in Josip Iličić, v Parmi se je veselila ekipa Atalante. Iličić je v 12. minuti podal za prvega od petih zadetkov modro-črnih, odigral pa je prvi polčas. Jasmin Kurtić je na zelenici preživel vseh 90 minut, Parma pa tri kroge pred koncem sezone nima več možnosti za obstanek med prvoligaši. Genoa si po dveh zaporednih porazih še ni zagotovila prvoligaškega statusa, pred nevarno cono ima pet točk prednosti. Miha Zajc, ki je igral do 75. minute, je s soigralci doma klonil v obračunu s Sassuolom (1:2).

Za italijanskimi drugoligaši je dvojni spored, Salernitana se je z dvema zmagama povzpela na drugo mesto lestvice, ki prinaša napredovanje med prvoligaše. Vid Belec je porumenel tako na tekmah s Pordenonejem kot Empolijem, na petkovi tekmi je zaklenil svoja vrata. Venezia je vknjižila dve točki, Benečani so remizirali s Piso in Pordenonejem. Domen Črnigoj je v mestu "poševnega stolpa" igral do 66. minute, gostje pa so zatem nadoknadili dva gola zaostanka. Petkov obračun ni postregel z zadetki, Črnigoj je v igro vstopil v 58. minuti tekme. Venezia je peta z 58 točkami.

Braga je v minulem tednu iztržila dva remija. Andraž Šporar je v dvoboju s Ferreiro igral od 70. minute (1:1), pet minut kasneje pa je v igro vstopil na nedeljski tekmi z Gil Vicentejem, ki se je končala z enakim izidom. Braga ima na četrtem mestu lestvice deset točk prednosti pred Ferreiro.

Soči s četrto zaporedno zmago ostaja v igri za drugo mesto lestvice, saj ga do Lokomotive loči zgolj točka zaostanka. Miha Mevlja je v 93. minuti podal za zadetek, ki je Sočiju prinesel zmago v obračunu z Volgogradom. Ufa je na domačem igrišču brez zadetkov remizirala s prvakom Zenitom, Bojan Jokić je odigral celotno tekmo. Ufa krog pred koncem sezone zaseda 14. mesto, ki zagotavlja nastop v dodatnih kvalifikacijah.

Pogon je konec tedna remiziral v Lubinu in še tretjič zapored ostal brez zmage in tudi drugega mesta. Luka Zahović je igral od 82. minute. 

Na Slovaškem odmeva novica, da je Darko Milanič zaključil zgodbo na klopi Slovana, ki je izgubil še tretjič na štirih preizkušnjah. Vodilna ekipa lige je na domačem igrišču izgubila tudi dvoboj vrha lestvice, Dunajska Streda je v Bratislavi slavila z 0:1, Kenan Bajrić je odigral celotno tekmo. Slovan ima dva kroga pred koncem še štiri točke prednosti.

Na Madžarskem so odigrali zadnji krog prvenstva, ki ga je Ferencvaroš zaključil na vrhu lestvice in z novo zmago. Zeleno-beli so dobili mestni derbi s Honvedom, Mihe Blažiča pa ob zmagi z 1:2 ni bilo v kadru gostov.

Žiga Frelih je v derbiju slovenskega prvenstva svojo mrežo ohranil nedotaknjeno, dvakrat pa je klonil med tednom, ko je Olimpija izgubila v Domžalah. Nino Kouter je ob zmagi Mure nad Koprom igral do 91. minute, v sobotnem obračunu z Bravom pa je v igro vstopil pred pričetkom drugega polčasa.

Jon Gorenc Stankovič je v Gradcu gostil vodilni Salzburg, ki je z zmago storil nov korak do naslova državnega prvaka. Slovenski reprezentant je odigral vseh 90 minut, v uvodu drugega polčasa prejel rumeni karton, Sturm pa je po porazu zdrsnil na četrto mesto prvenstva.

Hannover je klonil še tretjič zapored in zdrsnil na 13. mesto druge nemške lige. V Hannovru je po preobratu z 1:2 slavil Darmstadt. Jaka Bijol je igral od 58. minute, ko so gostje že izenačili.

Lugano je v 33. krogu švicarske lige doživel tretji zaporedni poraz, Sandi Lovrić je na zelenici pospremil poraz z Vaduzom, ki je na jugu Švice slavil z 0:2. S točko je bil uspešnejši Zürich, ki s štirimi točkami manj zaseda sedmo mesto. Blaž Kramer in soigralci so se s točko vrnili iz Lozane (2:2), čeprav so vodili že z dvema goloma prednosti. Zrečan je bil zamenjan v 77. minuti. 

Karagümrük, deveti klub turške lige, je s 5:1 porazil Genclerbirligi. Jure Balkovec je tokrat igral do 81. minute, v osmi minuti pa je podal za prvi gol na tekmi. Konyaspor je v Izmirju slavil minimalno zmago, Nejc Skubic je tudi tokrat odigral vseh 90 minut. Gaziantep je po ponedeljkovem porazu s Sivassporjem (0:1) točko osvojil v Kayseriju. Poškodovanega Amedeja Vetriha ni bilo v kadru.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 18.04.2024 | A
    Dres 2024: Evolucija, ne revolucija
    Z velikim ponosom predstavljamo novi dres slovenske nogometne reprezentance – dres, v katerem bo slovenska reprezentanca nastopila na evropskem prvenstvu 2024 v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Na Evropsko prvenstvo v oblekah s.Oliver
    Podjetje s.Oliver SLO je pridobilo prestižno vlogo uradnega partnerja slovenske nogometne reprezentance in bo zagotovilo uradne uniforme za celotno reprezentanco, strokovni štab in podporno ekipo za nastop na prihajajočem evropskem prvenstvu v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Strelsko razpoložena kar četrtina reprezentantov
    Pretekli vikend so se v svojih klubih z odlično strelsko formo izkazali slovenski reprezentanti. Zadetka so se veselili Šeško, Celar, Gnezda Čerin, Gorenc Stankovič, Žugelj in Brekalo, v vlogi asistenta pa sta se izkazala Horvat in Karničnik.
  • 09.04.2024 | A
    Šeško, Šporar in Karničnik znova med strelci
    Minuli konec tedna so bili znova na delu slovenski reprezentanti. Tokrat je bila strelsko uspešna trojica. Benjamin Šeško je Leipzigu z golom pomagal do visoke zmage nad Freiburgom, v Prvi ligi Telemach se je z novim zadetkom izkazal Žan Karničnik, napadalec Andraž Šporar pa je po vstopu v igro z zadetkom odločil atensko-solunski derbi.
  • 26.03.2024 | A
    Portugalci klonili v polnih Stožicah, z goloma Gnezde Čerina in Elšnika do prestižne zmage
    Nogometna reprezentanca Slovenije je pred 16.432 gledalci v Stožicah prekinila 11 tekem dolgo zmagovalno serijo Portugalske. Za prestižno zmago Slovencev sta na prenovljeni zelenici zadela Adam Gnezda Čerin in Timi Max Elšnik.
  • 26.03.2024 | A
    Slovenija danes s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca bo drevi ob 20.45 v Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko.
  • 25.03.2024 | A
    Kek: Če ne bomo pravi, lahko sledi porcija
    Slovenska nogometna reprezentanca bo v torek ob 20.45 v razprodanih Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko. Kljub slovitemu tekmecu v slovenskem taboru poudarjajo razmišljanje predvsem o sebi in to, da bodo morali biti boljši kot na Malti.
  • 24.03.2024 | A
    Pomembne informacije pred tekmo s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca se bo v torek, 26. marca 2024, ob 20:45 v Stožicah pomerila s Portugalsko. Ker je osrednji slovenski stadion za nogometni spektakel že dalj časa razprodan, je Nogometna zveza Slovenije pripravila posebne napotke, ki vam bodo olajšali prihod na prizorišče tekme in izboljšali navijaško izkušnjo.
  • 24.03.2024 | A
    V polnih Stožicah je vse mogoče
    V idiličnem okolju Nacionalnega nogometnega centra Brdo, je slovenska nogometna reprezentanca opravila nov trening pred torkovim spektaklom v Stožicah.
  • 23.03.2024 | A
    Slovenci z mislimi že pri Portugalski
    Slovenska nogometna reprezentanca je po četrtkovem remiju na Malti opravila regeneracijo in pričela s pripravami na torkov obračun s Portugalsko

DELI NA