08.08.2012 | A
Stojanović: "Zmaga proti Romuniji bi bila dobra popotnica."

Selektor Slaviša Stojanović je v ponedeljek objavil seznam reprezentantov za prihajajočo tekmo z Romunijo, do nedelje, ko se z igralci zberejo na Brdu pri Kranju, pa se bo s svojima najtesnejšima sodelavcema, Safetom Hadžičem in Tonijem Usnikom, dodobra posvetiv še zadnji in eni od številnih analiz nasprotnikov v naslednjih tekmah.

Slovenski selektor že iz svojih časov, ko je sedel na klopeh slovenskih prvoligašev, slovi kot eden najbolj marljivih trenerjev, temu pa ni tako zgolj na igrišču, temveč tudi v pripravi na treninge. Romuni so bili predelani že pred časom, v naslednjem tednu bo s svojimi sodelavci nanje opozoril tudi reprezentante. “Kot vsakega nasprotnika smo tudi Romune že vzeli pod drobnogled, vzporedno pa se pripravljamo tudi na tekmi s Švico in Norveško. Ta tekma je enako pomembna kot sam začetek kvalifikacij, tu si želimo izgledati tako kot bomo v začetku kvalifikacij. Navodila so povsem jasna, priprave na začetek kvalifikacij so se začele že s tekmo proti ZDA in na vsaki tekmi želimo nadgraditi naše znanje in stabilnost ekipe,” je odločen selektor.

Marsikateri selektor bi pred dvema težkima kvalifikacijskima tekmama zadnjo kvalifikacijsko tekmo odigral z lažjim nasprotnikom, Stojanović pa je načrtno izbral nekoliko težje tekme, začenši z ZDA, Škotsko, Grčijo in zdaj še Romunijo: “Nasprotniki niso bili lahki, tudi Romuni so izjemno kvalitetna reprezentanca, načrtno so bili izbrani saj nas v prvih dveh tekmah kvalifikacij čakata dva izjemno težka nasprotnika. Želimo dobiti zadnje odgovore in biti čim bolje pripravljeni na začetek kvalifikacij.”

Slovenska reprezentanca izkušenj z Romunijo iz zadnjega obdobja nima, tudi Romuni so namreč precej pomladili reprezentanco, to pa ne spreminja ambicij naše reprezentance pred tekmo. V Ljubljani si želijo zmagati. “Vsakič si želimo zmagati,” razlaga selektor, “tekma se igra zato, da se jo dobi. To bi bila dobra popotnica, vse bomo naredili, da bi bilo res tako. V isti sapi pa se zavedamo pa se, da je na drugi strani res kvaliteten nasprotnik.”

Stojanović je za tekmo z Romuni zbral 24 igralcev, poleg bi bila še Ljubijankič in Pečnik, nekaj zanimivih igralcev je še v mladi reprezentanci. Je to kader, s katerim se bo selektor podal na pot proti Braziliji? “Ta izbor igralcev je vsekakor jedro, o katerem razmišljam za začetek kvalifikacij. Priznam pa, da je še nekaj zelo zanimivih igralcev iz naše Prve lige, ki jih tudi redno spremljam. Vse je odvisno od igralčevih predstav oziroma forme v klubu. Trenutno so vsi več ali manj v fazi priprav, saj se prvenstva šele počasi začenjajo. Bomo videli kako in koliko bodo igrali, pri nekaterih njihov položaj ni bleščeč, ampak temu primerno bom na koncu tudi reagiral,” je pogovor zaključil Stojanović.

Tekst: NZS/MaK?
Foto: Sportida.com

SORODNE NOVICE

 • 21.05.2024 | A
  Selektor Kek razkril širši seznam igralcev
  Slovenska reprezentanca prihodnji teden pričenja s pripravami pred nastopom Slovenije na drugem evropskem prvenstvu. Selektor Matjaž Kek je danes objavil širši seznam igralcev, ki si bodo na Brdu pri Kranju prizadevali, da se uvrstijo tudi na seznam šestindvajseterice.
 • 21.05.2024 | A
  Šeško klubsko sezono zaključil v svojem slogu, prvenstvo končala še sedmerica reprezentantov
  V pričakovanju evropskega prvenstva je osem slovenskih reprezentantov že zaključilo svoje klubske obveznosti. Strelsko se je znova izkazal Benjamin Šeško, v vlogi asistentov pa sta bila tokrat Žan Celar in Tomi Horvat.
 • 13.05.2024 | A
  Šeškovemu strelskemu pohodu ni videti konca
  En mesec pred prvim srečanjem Slovenije na evropskem prvenstvu Benjamin Šeško stopnjuje svojo strelsko formo v Bundesligi, kjer je dosegel že svoj šesti zaporedni zadetek. Med strelce se je znova vpisal tudi Žan Vipotnik. Stojanović do nove asistence.
 • 07.05.2024 | A
  Šeško nadaljuje z odlično strelsko formo
  Minuli konec tedna so bili slovenski reprezentanti znova na delu v klubskih tekmovanjih. Benjamin Šeško je v Bundesligi dosegel svoj peti zaporedni in skupno dvanajsti zadetek, v francoski Ligue 2 pa se je z novo asistenco izkazal Žan Vipotnik.
 • 30.04.2024 | A
  Pred Eurom v dobri strelski formi
  V preteklem tednu so se v svojih klubih znova dokazovali slovenski reprezentanti. Poleg Šeška in Žuglja, ki sta bila v aprilu v odlični strelski formi, so se med strelce vpisali še Balkovec, Celar in Vipotnik.
 • 23.04.2024 | A
  Šeško in Žugelj znova med strelci
  Pretekli vikend so bili v svojih klubih znova na delu slovenski reprezentanti. Najbolje sta se izkazala Benjamin Šeško v Bundesligi in Nino Žugelj v Eliteserien, ki sta v polno merila že na tretji oziroma drugi zaporedni tekmi, z novo asistenco pa se je v Ekstraklasi izkazal tudi Erik Janža.
 • 18.04.2024 | A
  Dres 2024: Evolucija, ne revolucija
  Z velikim ponosom predstavljamo novi dres slovenske nogometne reprezentance – dres, v katerem bo slovenska reprezentanca nastopila na evropskem prvenstvu 2024 v Nemčiji.
 • 16.04.2024 | A
  Na Evropsko prvenstvo v oblekah s.Oliver
  Podjetje s.Oliver SLO je pridobilo prestižno vlogo uradnega partnerja slovenske nogometne reprezentance in bo zagotovilo uradne uniforme za celotno reprezentanco, strokovni štab in podporno ekipo za nastop na prihajajočem evropskem prvenstvu v Nemčiji.
 • 16.04.2024 | A
  Strelsko razpoložena kar četrtina reprezentantov
  Pretekli vikend so se v svojih klubih z odlično strelsko formo izkazali slovenski reprezentanti. Zadetka so se veselili Šeško, Celar, Gnezda Čerin, Gorenc Stankovič, Žugelj in Brekalo, v vlogi asistenta pa sta se izkazala Horvat in Karničnik.
 • 09.04.2024 | A
  Šeško, Šporar in Karničnik znova med strelci
  Minuli konec tedna so bili znova na delu slovenski reprezentanti. Tokrat je bila strelsko uspešna trojica. Benjamin Šeško je Leipzigu z golom pomagal do visoke zmage nad Freiburgom, v Prvi ligi Telemach se je z novim zadetkom izkazal Žan Karničnik, napadalec Andraž Šporar pa je po vstopu v igro z zadetkom odločil atensko-solunski derbi.

DELI NA