01.09.2020 | A
Stojanović: Grčija je odlična reprezentanca, a gremo po zmago

Pred bližnjima tekmama slovenske nogometne reprezentance v ligi narodov v slovenskem taboru poudarjajo predvsem, da je pomembno, ker sploh lahko igrajo reprezentančne tekme. O tem, kako močni so tekmeci, pa v tem trenutku še ne razmišljajo.

Tekmeca bosta iz različnih kakovostnih razredov, Grčija je nekdanji evropski prvak, Moldavija pa sodi v spodnji razred evropskih reprezentanc. A tako Petar Stojanović kot Amedej Vetrih, ki sta danes sodelovala v spletni novinarski konferenci Nogometne zveze Slovenije, poudarjata, da slabih tekmecev v sodobnem nogometu ni.

"Najbolj pomembno je uigravanje, te tekme so zamenjale prijateljske tekme. Nanje ne gledamo na način, da bi jih samo odigrali. Gre za koncept tekmovanja in čim več tekem želimo dobiti," je svoj pogled na to temo razkril Stojanović.

S soigralci se spopada s težavo zaradi pomanjkanja tekem v zadnjem obdobju. "Dolgo se nismo videli, tudi zdaj imamo malo časa za priprave. A za vse je isto, res je, da nekateri igralci manjkajo, prišli pa so novi, zelo dobri. Moramo se sestaviti, iti na glavo in narediti najboljši rezultat. Trudili se bomo, da bomo naredili velike stvari."

O Grkih, prvih tekmecih v četrtek, pa za zdaj še ne razmišljajo pretirano: "Malo smo se že pogovarjali o njih, tudi analizirali jih še bomo. To je odlična reprezentanca, a moramo biti osredotočeni nase. Gremo po zmago, igramo doma, čeprav nam je žal, da ne bo navijačev."

Amedej Vetrih je prav tako poudaril, da je dobro, ker so spet v reprezentančni akciji. "Dolgo obdobje je, odkar smo bili nazadnje skupaj. Lepo se je po devetih mesecih zbrati, upam, da bo potekalo zelo pozitivno. Trenutno nas precej igralcev še ni v tekmovalnem ritmu. Fizično še nismo na top ravni, a to se bo s tekmami kmalu popravilo."

O tem, kaj pričakuje na tekmah, pa pravi: "Na igrišču ni favoritov, vsaka tekma je težka. S komerkoli igraš, se moraš nanj pripraviti. Pričakujemo dve težki tekmi in v tem smislu se bomo tudi pripravili."

Poudaril pa je, da je končno zadovoljen s statusom v klubu in da je v zadnjem času napredoval kot igralec in osebnost: "Nisem pričakoval takšne minutaže, vse se je super obrnilo po tej negativni situaciji v Sloveniji. Poskušam biti čim boljši in sledim tej filozofiji. To me je izoblikovalo v bolj trdno osebnost in na vse skupaj gledam s pozitivnega vidika."

Tekst: STA, MKo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

 • 19.10.2020 | A
  Iličić se je vrnil, Tijanić ostaja hit poljskega prvenstva
  David Tijanić, ki se je pred dnevi prvič predstavil v dresu izbrane vrste, z novim golom ostaja hit poljskega prvenstva. V pokalnem tekmovanju je bil uspešen Rajko Rep, Robert Berić pa mreže trese čez veliko lužo. V polno je meril tudi Nemanja Mitrović. Na nogometne zelenice se je po treh mesecih vrnil Josip Iličić.
 • 15.10.2020 | A
  Odmevi po visoki zmagi v Moldaviji
  Slovenska nogometna reprezentanca je oktobrsko akcijo končala s tremi zmagami. Na prijateljski tekmi je premagala San marino, pomembnejši zmagi pa je vpisala v ligi narodov na Kosovu in v Moldaviji. Selektor Matjaž Kek je z izkupičkom zadovoljen, prav tako s korakom naprej v igri, ki si ga je želel. Opozarja pa, da jih čaka še veliko dela.
 • 14.10.2020 | A
  Slovenci slavili tudi v Moldaviji
  Nogometna reprezentanca Slovenije je na četrti tekmi UEFA Lige narodov premagala Moldavijo. Za zmago s 4:0 je trikrat zadel Haris Vučkić, ki je odločil že tekmo v Prištini, moldavsko mrežo pa je v osmi minuti načel Sandi Lovrić.
 • 14.10.2020 | A
  Slovenija danes proti Moldaviji
  Slovenska nogometna reprezentanca bo drevi ob 20.45 igrala četrto tekmo v letošnji izvedbi lige narodov. V ligi C in skupini 3 bo v Kišinjevu igrala proti Moldaviji. Izbranci Matjaža Keka želijo sedmim dosedanjim točkam dodati še tri.
 • 13.10.2020 | A
  Slovenci opravili uradni trening, jutri po nove točke
  Slovenska nogometna reprezentanca bo v sredo ob 20.45 igrala četrto tekmo v letošnji izvedbi lige narodov. V ligi C in skupini 3 bo v Kišinjevu igrala proti Moldaviji. Izbranci Matjaža Keka želijo sedmim dosedanjim točkam dodati še tri in nadaljevati zgodbo s Kosova.
 • 13.10.2020 | A
  Zmago v Prištini uporabiti kot motiv za sredino tekmo
  Slovenska nogometna reprezentanca je po prihodu v Kišinjev opravila regeneracijski trening, ki je potekal na pomožnem igrišču stadiona Zimbru. Naši fantje bodo prizorišče sredine tekme dodobra spoznali danes popoldan, ko je na sporedu uradni trening in nove medijske obveznosti.
 • 12.10.2020 | A
  Slovenci že v Moldaviji
  Slovenska nogometna reprezentanca je v nedeljo v Prištini prišla do zmage nad Kosovom in se tako v Moldavijo odpravlja s sedmimi točkami v ligi C in skupini 3. Selektor Matjaž Kek je bil z marsičim zadovoljen po novi zmagi, nova priložnost za želeni korak naprej pa bo v sredo v Moldaviji, kamor je ekipa poletela danes.
 • 11.10.2020 | A
  Vučkić odločil obračun v Prištini
  Slovenska nogometna reprezentanca je na tretji tekmi UEFA Lige narodov v Prištini z izidom 1:0 premagala Kosovo. Za minimalno zmago Slovenijo je v 22. minuti zadel Haris Vučkić.
 • 11.10.2020 | A
  Slovenija danes v Prištini po nove točke
  Slovenska nogometna reprezentanca bo drevi ob 20.45 na stadionu Fadil Vokkri v Prištini igrala tretjo tekmo v tej izvedbi Uefa lige narodov.
 • 10.10.2020 | A
  Kek in Stojanović: Želimo si zmage
  Slovenska nogometna reprezentanca je opravila uradni trening na stadionu Fadil Vokrri v Prištini. Vzdušje na treningu je bilo sproščeno, a je bilo pri nogometaših opaziti osredotočenost na pomemben obračun s Kosovim.

DELI NA