15.05.2022 | 1. SŽNL
Štiri prepričljive zmage, poraženke brez gola

Za nami je 20. krog SŽNL, ko so se zmag veselili ŽNK Nona Pomurje Beltinci, ŽNK Cerklje (tudi pred kamerami NZS), ŽNK Radomlje in ŽNK Olimpija Ljubljana. Ob pogledu na lestvico je jasno,  ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Olimpija Ljubljana na (medsebojno) tekmo zadnjega kroga prihajata točkovno poravnani – oboji so zbrali 57 točk.

Točke ostale na Gorenjskem

ŽNK Cerklje je pri šestih zmagah, tokratno so vknjižili doma v Velesovem, kjer so s 4:0 premagali ŽNK Doxakey. V 15. minuti je s svojim letošnjim 3. golom za domače vodstvo poskrbela Klavdija Trdina. Z avtogolom gostij so domačinke odšle na odmor s prednostjo dveh golov. V 78. in 83. minuti so Gorenjke potrdile zmago, zadeli sta Hana Feratović in Nika Brumen.

Zahvala Maruši in Tiji

Radomljanke so vknjižile 12. zmago v tej sezoni, z 8:0 so varovanke trenerja Aljaž Gornika porazile Ajdovke, ki so nudile dober odpor. Korina Lana Janež in Zala Kuštrin sta zabili v 28. in 45. minuti, v 2. polčasu so gostiteljice dosegle še šest golov – tri gole je dosegla Zala Kuštrin, po enega so dodale Sara Gradišek, Korina Lana Janež in Lea Dolinar.

»Maruša Jereb in Tija Vrhovnik, ki predstavljata simbol zvestobe Ženskemu nogometnemu klubu Radomlje, sta danes odigrali zadnjo domačo tekmo v članskem dresu rumenosrčnih. Tone Završan, legenda radomeljskega nogometa in eden od ustanovnih članov ŽNK Radomlje, jima je pred pričetkom tekme v imenu kluba podelil šopek in plaketo. To ni slovo, to je zgolj nov začetek! Hvala za vse rumenosrčne trenutke, Maruša in Tija!« pa so se v Radomljah tako v dejanjih kot zapisu poklonili dvema igralkama, ki odhajata iz njihove sredine.

Čestital za zmago

Pomurke so gostovale v Ljubljani in istoimenski domači klub premagale s 6:0. V prvem polčasu sta se med strelke vpisali Sara Makovec in Kaja Korošec (2), v nadaljevanju še Sara Makovec, Ivana Kirilenko in Špela Kolbl. »Čestitam igralkam za visoko in pomembno zmago, videlo se je, da so nasprotnice utrujene od pokalne tekme z Olimpijo. Čaka nas še ena tekma, doma s favoritkinjami igralkami Olimpije za prvo mesto,« je po tekmi povedal trener Pomurk Zlatko Gabor.

SŽNL, 20. krog, 15.5.
ŽNK Cerklje – ŽNK Doxakey 4:0 (2:0)
ŽNK Ljubljana – ŽNK Nona Pomurje Beltinci 0:6 (0:3)
ŽNK Radomlje – Primorje Gaia Naturelle 8:0 (2:0)

13.5.
ŽNK Olimpija Ljubljana – Krim 15:0 (7:0)

Lestvica strelk:
Ana Milović (ŽNK Olimpija Ljubljana) 66
Zala Kuštrin (ŽNK Radomlje) 47
Špela Kolbl (ŽNK Nona Pomurje Beltinci) 45

SŽNL, 21. krog, 21.5.
ŽNK Nona Pomurje Beltinci – ŽNK Olimpija Ljubljana (17.30)

22.5.
Krim – ŽNK Cerklje (11.00)
ŽNK Doxakey – ŽNK Radomlje (11.00)
Primorje Gaia Naturelle – ŽNK Ljubljana (11.00)

Tekst: D.P.
Foto: S.P.

SORODNE NOVICE

 • 27.11.2022 | 1. SŽNL
  Pomurkam jesenski naslov
  Za konec nogometne jeseni v Ženski nogometni ligi (ŽNL) Triglav Zdravje smo videli danes še dve tekmi 12. kroga. V Bratoncih je ekipa ŽNK Nona Pomurje Beltinci z 9:0 premagala ŽNK Cerklje in potrdila naslov jesenskih prvakinj, mestni derbi pa je z zmago 7:2 pripadel ŽNK Olimpiji, ki je bila boljša od ŽNK Ljubljane. Dve tekmi sta bili v soboto, ko je ŽNK Radomlje Medex z 11:0 odpravil Krim, Ptuj pa s 3:2 Primorje Gaia Naturelle.
 • 26.11.2022 | 1. SŽNL
  Zmaga na 200. tekmi, v nedeljo dva prenosa
  S tekmami 12. kroga v Ženski nogometni ligi (ŽNL) Triglav Zdravje se končuje jesenski del. V soboto sta se zmag veselila ŽNK Ptuj in ŽNK Radomlje Medex. Pred nami pa nedelja, ki prinaša dva prenosa in zanimivo popoldne.
 • 26.11.2022 | 1. SŽNL
  Zaključek jeseni pred kamerami, danes na Ptuju in Radomljah
  S tekmami 12. kroga v Ženski nogometni ligi (ŽNL) Triglav Zdravje se končuje jesenski del. Sobota prinaša tekmi na Ptuju in v Radomljah, jutri pa še tekmi v Ljubljani in Bratoncih. Tekmo iz Ljubljane si boste lahko ogledali na Planet TV-ju 2, tekma iz Bratoncev pa v neposrednem spletnem prenosu na spletni strani Nzs.si.
 • 20.11.2022 | 1. SŽNL
  Gorenjke po preobratu, Ljubljani derbi proti Radomljam
  V predzadnjem jesenskem krogu, 11. po vrsti, je ŽNK Ljubljana premagal ŽNK Radomlje Medex, vodilne Pomurke so bile prevelik zalogaj za Krim, Olimpija pa za Ajdovke. Pred kamerami Planet TV-ja zmaga Gorenjk na Ptuju.
 • 19.11.2022 | 1. SŽNL
  Kamere na Ptuju
  Pred ekipami v Ženski nogometni ligi (ŽNL) Triglav Zdravje je 11. krog, tudi tokrat s televizijskim prenosom. Kamere Planet TV-ja bodo na Ptuju, kjer gostuje ekipa ŽNK Cerklje. Ob tem velja omeniti še tri tekme – dve v Ljubljani in ena v Ajdovščini.
 • 06.11.2022 | 1. SŽNL
  Zgornji dom upravičil vlogo favorita
  Pred reprezentančnim premorom, jutri se bo zbrala ženska članska reprezentanca, je bil na sporedu 10. krog v Ženski nogometni ligi (ŽNL) Triglav Zdravje. Prve štiri ekipe s prvenstvene lestvice so bile prepričljivo boljše od ekip s spodnjega doma. Prvenstvo se nadaljuje v soboto, 19. novembra.
 • 05.11.2022 | 1. SŽNL
  Kamere v Radomljah in Ljubljani
  Pred reprezentančnim premorom je v nedeljo na sporedu 10. krog v Ženski nogometni ligi (ŽNL) Triglav Zdravje, ki prinaša tekme v Radomljah, Bratoncih in Ljubljani. Vključno z dvema prenosoma – iz Radomelj in Ljubljane.
 • 30.10.2022 | 1. SŽNL
  Pomurke do nove zmage, nepremagane že 16 tekem
  S tekmo na Ptuju in visoko zmago ŽNK Olimpije Ljubljana (0:16) se je v soboto začel 9. krog v Ženski nogometni ligi (ŽNL) Triglav Zdravje. Z osmimi goli se je za zmago Olimpije izkazala Ana Milović. V nedeljo je ŽNK Nona Pomurje Beltinci z 8:1 v gosteh premagal ŽNK Ljubljano, ŽNK Radomlje Medex pa so v Cerkljah z 2:0 porazile gorenjske ligašice. Tekma Primorje Gaia Naturelle – Krim je bila preložena.
 • 29.10.2022 | 1. SŽNL
  Olimpija suvereno, ŽNK Ljubljana želi do točk proti Pomurkam
  S tekmo na Ptuju in visoko zmago ŽNK Olimpije Ljubljana (0:16) se je začel 9. krog v Ženski nogometni ligi (ŽNL) Triglav Zdravje. Z osmimi goli se je za zmago Olimpije izkazala Ana Milović. V nedeljo pa sledita dva prenosa: spletni prenos iz Velesovega se začne ob 11. uri, TV prenos na Planet TV-ju pa ob 14. uri, ko bodo kamere v Ljubljani.
 • 29.10.2022 | 1. SŽNL
  Olimpija želi na Ptuju začeli zmagoviti niz
  Jutri v nedeljo sta na sporedu kar dva prenosa: spletni prenos iz Velesovega se začne ob 11. uri, TV prenos na Planet TV-ju pa ob 14. uri, ko bodo kamere v Ljubljani.

DELI NA