28.09.2023 | 1. SFL
Stara znanca na Vrhniki

Vrhniški Siliko je minulo soboto še tretjič osvojil superpokal, v goste pa mu v 1. krogu 1. SFL prihaja vidno okrepljeni KMN Oplast iz Kobarida.

1.SFL, 1. krog, 29.9.
FK Dobovec – KMN Sevnica (20.00)
The Nutrition Extrem – FK Dobrepolje (20.00)
KMN Bronx Škofije – KMN Meteorplast Šic bar (20.30)
Siliko Vrhnika – KMN Oplast Kobarid (20.30)

Najtežje je biti prvi

„Pred nami je osema sezona, nismo več novinci. Nekaj časa smo že tu. Članska ekipa je ostala na kupu cela. To, kar gradimo vsa ta leta, je vsako leto boljše. Tudi v tej sezoni, ki jo začenjamo, upamo, da bo boljše kot v prejšnji. Ne bo pa enostavno. Najtežje je biti prvi. Lani smo bili blizu vrhu. Ali smo sposobni za to, pa bomo videli. Sem pa prepričan, da nas čaka zanimiva sezona,“ začne napoved sezone trener Silika Mile Simeunovič.

„Ekipe v 1. SFL so se okrepile. Izgledajo boljše kot lani. Sam pričakujem, da odigramo letošnji redni del vsak približno tako kot lanskega. Bo pa težko ponoviti tak redni del. Si pa želim, da smo boljši v končnici, kot smo bili lani. Take želje imamo tudi v pokalu Terme Olimia, kjer še nismo igrali v finalu. Kot sem rekel že prej: naši fantje so leto dni starejši, še vedno naivni, a precej manj, kot so bili,“ dodaja Simeunovič.

Opozarjajo na Oplast

Ekipo je zapustil Marko Mohorič, ki se je preselil ravno v petkovega tekmeca Oplasta, po letih tujine in igranja v Sloveniji pa se je na Vrhniko vrnil Benjamin Tušar.

Tekme Silika in Oplasta so bile vedno zanimive. Ni razloga, da ne bi bilo tako tudi v novi sezoni.
„Oplast je naš stari znanec. Letos so se okrepili. Vsi pa vemo, kdo je Kristjan Čujec. S svojim prihodom, kvaliteto in izkušnjami bo dvignil Oplast na višji nivo. To bo povsem druga ekipa Oplasta,“ opozarja Simeunovič.

Ekipa iz Posočja bo še naprej igrala pod taktirko trenerja Mateja Kavčiča. Poleg dveh odmevnih okrepitev, prišla sta dva sidraša Kristjan Čujec in Marko Mohorič, je ekipa doživela še eno spremembo: poslovil se je Rok Bešter.

Konstatnost, potem rezultati

„Predvsem si želim, da bi v želji in odnosu dosegli konstantnost. Če bo to dosegli, potem bodo slej ko prej prišli tudi rezultati. Sestavili smo zanimivo ekipo, ki pa jo prav proti Siliku, pretendentu za vrh, čaka dober test. Po tej tekmi bo jasno, kje smo in kaj moramo še delati,“ tekmo in gostovanje na Vrhniki napove trener Oplasta Matej Kavčič, ki dodaja, da je vesel, ker bo imel po novem na voljo Čujca in Mohoriča, ki se bosta po Kavčičevih besedah zaradi svoje kvalitete prilagodila sistemu igre, ki jo goji Oplast.

Tekst: D.P
Foto: R.K./FK Siliko

SORODNE NOVICE

 • 01.12.2023 | 1. SFL
  V ŽIVO: 9. krog 1. SFL in 2. SFL, 8. krog ŽFL
  Danes spremljamo tekme v 1. SFL, 2. SFL in Ženski futsal ligi.
 • 01.12.2023 | 1. SFL
  V Sodražici, Dobrepolju in na Vrhniki
  Derbi sredine prvenstvene lestvice gosti Sodražica, saj k The Nutrition Extremu prihaja KMN Sevnica, Siliko na Vrhniki pričakuje KMN Bronx Škofije, Dobrepolje pa gosti KMN Meteorplast Šic Bar.
 • 01.12.2023 | 1. SFL
  Prva evropska točka Dobovca
  Futsal prvak Dobovec je v 2. krogu elitne skupine lige prvakov s kosovsko Prištino igral neodločeno 3:3. To je prva točka v tem delu tekmovanja za Dobovec, po sredinem porazu v 1. krogu proti Benfici s 3:4. Ta pa ne bo dovolj za napredovanje na zaključni turnir.
 • 30.11.2023 | 1. SFL
  Prenosi futsal tekem na televiziji
  V mesecu decembru bomo futsal tekem vnovič spremljali v neposrednem prenosu. Tako bo v petek, 8.12., ob 20.30 na Šport TV-ju prenos derbija med Dobovcem in Silikom.
 • 29.11.2023 | 1. SFL
  Dobovec navdušil proti Benfici in klonil v zadnji minuti
  Dobovec, slovenski prvak v futsalu, je v 1. krogu elitne skupine liga prvakov izgubil proti portugalski Benfici s 3:4 (0:2). Tekma skupina B je bila na turnirju na Kosovu, ki ga gosti Priština.
 • 29.11.2023 | 1. SFL
  Proti Benfici pokazati več kot pred mesecem dni
  Slovenski državni prvak Dobovec danes v Prištini začenja elitni del lige prvakov. Uvodoma se bodo varovanci trenerja Kujtima Morine pomerili s portugalsko Benfico.
 • 28.11.2023 | 1. SFL
  Dobovec na turnir elitnega dela futsal lige prvakov
  Jutri, v sredo, se začenja elitni del futsal lige prvakov. V 23. sezoni klubskega futsal tekmovanja naslov prvaka brani španska Palma. Svojega predstavnika med 16 klubi ima tudi Slovenija. Aktualni državni prvak Dobovec se je že sedmič uvrstil med 16 najboljših v Evropi.
 • 24.11.2023 | 1. SFL
  Tri gostujoče zmage, remi v Ljutomeru
  S tekmami 8. kroga se je začela 2. tretjina rednega dela 1. SFL. Vodilni dvojec FK Dobovec in FK Siliko je slavil v gosteh, do zmage tudi The Nutrition Extrem, remi v Ljutomeru.
 • 24.11.2023 | 1. SFL
  Za točke tudi v Kobaridu, Sevnici in Ljutomeru
  Tekma meseca, prenos na futsal.si, bo v Dobrepolju, kjer domačin v derbiju čaka The Nutrition Extrem. Derbi vrha bo v Kobaridu, saj k Oplastu prihaja Siliko. FK Dobovec bo generalko za ligo prvakov opravil v Sevnici, KMN Meteorplast Šic bar pa doma gosti KMN Bronx Škofije.
 • 23.11.2023 | 1. SFL
  Derbi kroga pred kamerami in v spletnem prenosu
  Tekma meseca, prenos na futsal.si, bo v Dobrepolju, kjer domačin v derbiju čaka The Nutrition Extrem. Derbi vrha bo v Kobaridu, saj k Oplastu prihaja Siliko. FK Dobovec bo generalko za ligo prvakov opravil v Sevnici, KMN Meteorplast Šic bar pa doma gosti KMN Bronx Škofije.

DELI NA