Štajerski derbi brez zmagovalca

Celje - Maribor 1:1 (1:1)

* Stadion Arena Petrol, gledalcev 2500, sodniki: Skomina (Koper), Praprotnik in Kovačič (oba Ljubljana).
* Strelca: 0:1 Novaković (7.), 1:1 Volaš (45.).
* Celje: Kotnik, Vidmajer, Hadžić, Džinić, Barišić, Pišek, Pungaršek (od 76. Klemenčič), Cvek, Cvijanović, Požeg Vancaš (od 90. Podlogar), Volaš (od 79. Lupeta).
* Maribor: Handanović, Viler, Defendi, Rajčević, Palčič (od 84. Bajde), Bohar (od 71. Hotić), Vrhovec (od 69. Tavares), Pihler, Vršič, Zahović, Novaković.
* Rumeni kartoni: Barišić, Vidmajer; Pihler, Vrhovec, Bajde.
* Rdeči karton: Barišić (54.).

Na celjskem stadionu sta se pomerili ekipi, ki v spomladanskem delu še nista izgubili. Celjani so nadaljevali niz neporaženosti (dve zmagi, dva remija), prav tako pa tudi Mariborčani, ki pa so po treh zmagah vpisali prvi remi. Vijoličasti imajo zdaj ob tekmi več deset točk prednosti pred drugouvrščeno Olimpijo, Celjani so peti z dvema točkama zaostanka za četrtouvrščeno Gorico.

Mariborčani so povedli že v sedmi minuti, potem ko je Dare Vršič prišel do žoge na polovici igrišča, jo povlekel naprej, nato pa na desni strani kazenskega prostora zaposlil Milivoja Novakovića, ki je z diagonalnim strelom premagal Matica Kotnika. Za Novakovića je bil to sedmi zadetek v sezoni, za Vršiča, ki je prav tako zadel sedemkrat, pa že enajsta podaja za gol.

Gosti so bili nevarni tudi v 32. minuti, po protinapadu in podaji Damjana Boharja z leve strani je z glavo poskusil Aleks Pihler, Kotnik pa je izvrstno posredoval in žogo odbil v kot. Osem minut pozneje je na drugi strani do strela z roba kazenskega prostora prišel Goran Cvijanović, izkazal pa se je Jasmin Handanović.

Tik pred koncem polčasa pa so domači prišli do izenačenja. Tadej Vidmajer je podal v kazenski prostor, Nino Pungaršek je najprej z glavo usmeril žogo v prečko, nato je Rudi Požeg Vancaš prav tako z glavo spravil žogo do Daliborja Volaša, ki jo je iz bližine poslal v mrežo.

V uvodu drugega polčasa je prvi resneje zagrozil Damjan Bohar, njegov poskus pa je spet izvrstno obranil Kotnik. Po prekršku nad Aleksandrom Rajčevićem pa je v 54. minuti moral z igrišča Tomislav Barišić, ki je dobil drugi rumeni karton.

Šest minut pozneje je Blaž Vrhovec sprožil z 18 metrov, domači vratar Kotnik pa se je spet izkazal, tako kot v 69. minuti po strelu Vršiča. Mariborčani so se trudili priti do vrat gostiteljev, toda najbolj nevarno je bilo v 83. minuti na drugi strani, ko je rezervist Celja Jucie Lupeta z močnim strelom od daleč zadel prečko.

Celjani bodo v 26. krogu 29. marca gostovali v Velenju, Mariborčani pa bodo gostili Radomlje.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 15.03.2017 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Celje - Maribor
    Maribor spomladi še ni oddal točke, naskok pred Olimpijo pa je povečal na devet točk. Vijoličaste pred marčevskim premorom čaka štajerski derbi s Celjem, ki je ob Kopru in Mariboru eden treh klubov, ki so v nadaljevanju sezone še neporaženi.

DELI NA