04.02.2015 | 1. SŽNL
Športna oprema za 20 klubov dekliškega in ženskega nogometa

Nogometna zveza Slovenije že vrsto let vlaga v razvoj in napredek ženskega nogometa, tako na reprezentančni kot na klubski ravni. V letošnji sezoni je 20 klubov prejelo tudi lično in kakovostno športno opremo.

Sofinanciranju dodali še opremo

Reprezentance tekmujejo v kvalifikacijah za evropska in svetovna prvenstva v vseh starostnih kategorijah, hkrati pa skozi financiranje izobraževanja trenerk in sodnic NZS spodbuja tudi vključevanje strokovnega in izobraženega kadra v delo klubskih sredin. NZS prav tako vsa tekmovanja v ženskih kategorijah vodi brezplačno, saj v celoti financira sodniško – delegatske stroške in ne zaračunava kotizacije, pri ekipah deklet do 13., 15. in 17. leta pa sofinancira tudi delovanje strokovnega kadra. Klubom, ki se uvrstijo v finale pokala v članski kategoriji in kategoriji do 17 let pa pokrije stroške, povezane z igranjem finalne tekme, v letu 2014 pa so finalisti prejeli tudi darilne bone. V zimskem času NZS vodi, organizira in v celoti financira tudi tekmovanje v zimskih ženskih ligah (sodniško – delegatski stroški, stroški najema dvoran, itd.). Z organizacijo festivalov dekliškega nogometa pod naslovom 'Rada igram nogomet, pa ti?' pa NZS vlaga v promocijo in razvoj nogometa tudi pri najmlajših.

Za 20 klubov

»V želji, da tudi v prihodnje še dodatno pomagamo ženskih klubom pri delovanju in tekmovanju, smo v letu 2014 uspešno kandidirali na razpisu svetovne nogometne organizacije in iz tega naslova pridobili sredstva v obliki športne opreme, ki jih FIFA namenja za razvoj ženskih tekmovanj in lig. Športna oprema, nogometni copati ter žoge so namenjeni devetim klubom 1. SŽNL ter enajstim klubom, ki tekmujejo v ligi deklet U17,« pove Aleš Zavrl, generalni sekretar Nogometne zveze Slovenije.

Pojav novih sredin

»NZS že vrsto let vlaga v razvoj ženskega in dekliškega nogometa. Ena od teh akcij je tudi uspel razpis Fife. Prepričan sem, da bo ta oprema vsem ekipam dobra motivacija in vzpodbuda za delo v dekliškem in ženskem nogometu,« je dodal Branko Gros, predsednik komisije za ženski nogomet. Po videnem na finalnem turnirju Zimske ženske lige pa je poudaril viden napredek pri sami igri, vesel pa je, ker pojavljajo nove nogometne sredine. »Lahko smo zadovoljni z razvojem!« je sklenil Gros, ki je obljublja, da bo NZS še naprej iskal možnosti za še večja vlaganja v dekliški in ženski nogomet.

Vzpodbuda za nadaljnje delo

»Letos smo kandidirali za razpis Fife. Bili smo uspešni, prejeli smo lepe komplete opreme. Vsem klubom, ki so to prejeli, pa želim, da bi jim oprema dobro in uspešno služila,« je po slovesni predaji opreme dejala Petra Mikeln, koordinatorka za ženski nogomet pri NZS. V Vipavi so opremo dobile še igralke iz Ajdovščine, ki navdušenja niso skrivala. Vse to pa je dobra osnova za nadaljnje dobro in odločno delo z mladimi in članskimi selekcijami.

Tekst: D.P.
Foto: D.P./Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 21.05.2022 | 1. SŽNL
  V Beltincih želijo postaviti piko na i jubilejni sezoni
  Danes bomo v Beltincih ob skorajšnjem koncu jubilejne 30. sezone SŽNL dobili državne prvakinje. V igri za laskavi naslov sta zasedbi ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Olimpija Ljubljana. Prenos tekme 21. kroga bo na Sportklubu, obračun se začne ob 17.30.
 • 20.05.2022 | 1. SŽNL
  Po zaslugi trenerja mirno in samozavestno na zadnjo tekmo sezone
  »Trenirale smo dobro, pripravljene smo na sobotno tekmo. Motivacija je na pravi ravni,« uvodoma pove Špela Kolbl, vodnilna strelka in kapetanka ekipe ŽNK Nona Pomurje Beltinci, ki jutri ob 17.30 v Beltincih s tekmo proti ŽNK Olimpija Ljubljana končuje sezono.
 • 19.05.2022 | 1. SŽNL
  V Beltince na derbi pripravljene na vse
  V Beltincih v soboto, 21. maja, ob 17.30 igrata domači ŽNK Nona Pomurje in gostujoča vrsta ŽNK Olimpije Ljubljana. Ekipi sta pred zadnjo tekmo prvenstva točkovno poravnani. Pomurkam vse razen poraza prinaša naslov, Olimpija pa mora za novo lovoriko zmagati. Prenos tekme bo na Sportklubu.
 • 19.05.2022 | 1. SŽNL
  Vlogo favoritinj prepuščajo Olimpiji
  Na zadnjih 90 minut sezone prihajata ekipi ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Olimpija Ljubljana točkovno poravnani – oboji so zbrali po 57 točk. A je računica preprosta – Pomurke bodo prvakinje, če ne izgubijo, Olimpiji šteje le in samo zmaga.
 • 15.05.2022 | 1. SŽNL
  Štiri prepričljive zmage, poraženke brez gola
  Za nami je 20. krog SŽNL, ko so se zmag veselili ŽNK Nona Pomurje Beltinci, ŽNK Cerklje (tudi pred kamerami NZS), ŽNK Radomlje in ŽNK Olimpija Ljubljana. Ob pogledu na lestvico je jasno,  ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Olimpija Ljubljana na (medsebojno) tekmo zadnjega kroga prihajata točkovno poravnani – oboji so zbrali 57 točk.
 • 14.05.2022 | 1. SŽNL
  Prenos z Gorenjske
  V nedeljo bodo na sporedu še tri tekme v SŽNL, igra se 20. krog. Prva tekma je že za nami, Olimpija je bila boljša od Krima. Kamere bodo jutri na Gorenjskem, kjer ŽNK Cerklje gostijo ptujsko vrsto ŽNK Doxakey, popoldne bosta še tekmi v Ljubljani in v Radomljah.
 • 13.05.2022 | 1. SŽNL
  Predzadnji krog se bo sklenil v nedeljo
  V sredo se je sklenilo pokalno tekmovanje, v prihodnjih devetih dneh pa se bo sklenilo tudi državno prvenstvo Liga SŽNL. Pred nami je še osem tekem, prva od teh pa že v petek. V Ljubljani se bosta pomerili zasedbi ŽNK Olimpije Ljubljana in Krima, ostale tri tekme bodo v nedeljo, 15. maja.
 • 07.05.2022 | 1. SŽNL
  Generalka Olimpiji, Pomurke po preobratu
  Uvodne tri tekme 19. kroga SŽNL so končane. ŽNK Nona Pomurje Beltinci je pred kamerami NZS-ja po zaostanku s 6:1 porazil ŽNK Radomlje. V generalki sredinega finala pokala je mestni derbi s 5:3 pripadel ŽNK Olimpiji Ljubljana. Ptujčanke so s 5:0 slavile v Ajdovščini. V nedeljo bo še tekma Primorje Gaia Naturelle – ŽNK Cerklje.
 • 06.05.2022 | 1. SŽNL
  Ko je ligaška tekma generalka za pokalni finale
  Od sobote do prihodnje nedelje se obeta pester pokalno-ligaški spored. Še posebej za vrsti ŽNK Olimpije Ljubljana in ŽNK Ljubljana. Ekipi se bosta udarili jutri, v soboto, v 19. krogu SŽNL, za nameček pa se bosta v sredo, 11.5., v Celju udarili še za pokalni naslov. 
 • 03.05.2022 | 1. SŽNL
  Licenciranje SŽNL: Šest prvoligaških in štiri evropske licence
  Komisija Nogometne zveze Slovenije za licenciranje nogometnih klubov je danes objavila rezultate licenčnega postopka za klube 1. slovenske ženske nogometne lige za sezono 2022/23. Šest klubov s prvoligaškimi licencami na prvi stopnji, štirje uspešni tudi z evropsko.

DELI NA